![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| cześć, Ive tylko ponownie zainstalować system Windows i im problemy z moim wifi, mam poczucie jej coś zrobić z systemem DNS, kiedy i jak go naprawić kliknij twierdzi, że nie jest w stanie go naprawić i muszę włączyć mój router bezprzewodowy i ponownie wyłączyć, podczas mojego drugiego komputera dostęp do internetu jest w porządku żadnych pomysłów, jak mogę nikomu tego rodzaju dzięki, Wil |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Co dokładnie masz na myśli przez masz problemy, nie można uzyskać dostępu do sieci, lub po prostu w internecie? itp?
| |||
| |||
| Przepraszamy za nie są bardziej szczegółowe, przed ponowną instalację systemu Windows i może tylko przeglądać strony internetowe i nic nie byłoby złe, zasadniczo wszystko było normalnie, wtedy kiedy i ponownie zainstalować Windows i łatwo podłączyć do mojej sieci bezprzewodowej i pozostanie podłączony ale co ja dont wie ok. 30 min - 1 godzina i nie może przeglądać internet to już tylko przyzwyczajenie otwieranie stron internetowych itp. im użyciu najnowszy sterownik dla mojej karty PCI i próbuje ponownie zainstalować sterownik kilka razy, bez żadnych rezultatów |
|
| |||
| |||
| Tak to działa na 30mins do godziny, a potem po prostu odcina? dziwne, nie mogę myśleć o coś zrobić, ServerGuy powinny być wkrótce będzie on zapewne wiesz, jak to naprawić. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Na komputerze, przejdź do Zacząć -- Biec - Typu CMD Wpisz ipconfig / all Kliknij prawym przyciskiem myszy i kliknij przycisk Zaznacz wszystko Następnie naciśnij klawisz Enter To spowoduje skopiowanie informacji do Schowka systemu Windows. Wracaj do tego forum oraz w nowych odpowiedzi kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Wklej Jeśli nie można uzyskać na forum na temat zepsutego komputera, a następnie będziesz musiał wkleić go do Notatnika, a następnie przeniesienie go w całej jakiś inny sposób, a następnie wkleić go tutaj z innego komputera. Ta informacja pozwoli mnie, aby zdiagnozować problem dalej. Czy możesz spróbować zrobić to raz, gdy Twój internet działa, a raz, kiedy nie jest? Mam również przeniesiony do tego wątku forum Sieci.
|
| |||
| |||
| Mam kilka innych rzeczy chciałbym ci zrobić: Gdy pojawia się w internecie nie działają, można przejść do Zacząć -- Biec - Typu CMD Następnie wpisz ping 66.102.9.104 Powiedz mi, czy ping jest zwracany pomyślnie. Jeśli chodzi wstecz pomyślnie, to samo, ale tym razem wpisz ping www.google.co.uk I znowu mi powiedzieć, co mówi.
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| I poważnie wątpić, gdy internet isnt pracy ping zwróci jak i nie może uzyskać dostępu do stron internetowych w dziwne jest jednak, że podczas korzystania z już ustanowionymi BitTorrent połączeń pozostanie pracy, dopóki nie rozłączyć, to nie mogą one ponownie Heres my ipconfig gdy internet działa: Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp Konfiguracja IP systemu Windows Host Name. . . . . . . . . . . . : Experien-3f6430 Podstawowego sufiksu DNS. . . . . . . : Typ węzła. . . . . . . . . . . . : Nieznany IP Routing Enabled. . . . . . . . : Nie WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Nie Ethernet Połączenie lokalne: Media państwa. . . . . . . . . . . : Media odłączone Opis. . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth ernet NIC Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-F2-51-4A-42 Ethernet adapter Wireless Network Connection: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Belkin 802.11g Wireless Card Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-50-DD-E1-10 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracji Włączone. . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.64 Maska podsieci. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80:: 211:50 ff: fedd: E110% 11 Brama domyślna. . . . . . . . . : 192.168.2.1 Serwer DHCP. . . . . . . . . . . : 192.168.2.1 Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : 192.168.2.1 fec0: 0:0: ffff:: 1% 1 fec0: 0:0: ffff:: 2% 1 fec0: 0:0: ffff:: 3% 1 Otrzymane Lease. . . . . . . . . . : 02 listopada 2008 17:19:51 Lease Expires. . . . . . . . . . : 03. listopad 2008 17:19:51 Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-F4-CA-B1-69-A9-68 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . : 2001:0: d5c7: a2ca: 0: f4ca: b169: a968 Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80:: ffff: ffff: fffd% 6 Brama domyślna. . . . . . . . . ::: NetBIOS przez Tcpip. . . . . . . . : Wyłączone Tunel karty Automatyczne Tunneling Pseudo-Interface: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Automatyczna Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : C0-A8-02-40 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80: 5efe: 192.168.2.64% 2 Brama domyślna. . . . . . . . . : Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : Fec0: 0:0: ffff:: 1% 1 fec0: 0:0: ffff:: 2% 1 fec0: 0:0: ffff:: 3% 1 NetBIOS przez Tcpip. . . . . . . . : Wyłączone |
|
| |||
| |||
| i powinien być w stanie po wolnym od pracy ipconfig / all przy isnt pracy jutro! dzięki za próbę help me out you guys, rzeczywiście bardzo pomocne! |
|
| |||
| |||
| heres cmd to nie działa: Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp C: \ Documents and Settings \ Administrator> ipconfig / all Konfiguracja IP systemu Windows Host Name. . . . . . . . . . . . : Experien-3f6430 Podstawowego sufiksu DNS. . . . . . . : Typ węzła. . . . . . . . . . . . : Nieznany IP Routing Enabled. . . . . . . . : Nie WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Nie Ethernet adapter Wireless Network Connection: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Belkin 802.11g Wireless Card Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-50-DD-E1-10 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracji Włączone. . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.65 Maska podsieci. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80:: 211:50 ff: fedd: E110% 4 Brama domyślna. . . . . . . . . : 192.168.2.1 Serwer DHCP. . . . . . . . . . . : 192.168.2.1 Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : 192.168.2.1 fec0: 0:0: ffff:: 1% 1 fec0: 0:0: ffff:: 2% 1 fec0: 0:0: ffff:: 3% 1 Otrzymane Lease. . . . . . . . . . : 03. listopad 2008 17:13:35 Lease Expires. . . . . . . . . . : 04 lis 2008 17:07:21 Ethernet Połączenie lokalne: Media państwa. . . . . . . . . . . : Media odłączone Opis. . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth ernet NIC Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-F2-51-4A-42 Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80:: ffff: ffff: fffd% 6 Brama domyślna. . . . . . . . . : NetBIOS przez Tcpip. . . . . . . . : Wyłączone Tunel karty Automatyczne Tunneling Pseudo-Interface: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Automatyczna Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : C0-A8-02-41 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . : Fe80: 5efe: 192.168.2.65% 2 Brama domyślna. . . . . . . . . : Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : Fec0: 0:0: ffff:: 1% 1 fec0: 0:0: ffff:: 2% 1 fec0: 0:0: ffff:: 3% 1 NetBIOS przez Tcpip. . . . . . . . : Wyłączone |
|
| |||
| |||
| Cytat:
|