![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam bardzo dziwny problem z moim laptopie ... Łączy do mojego routera i uzyskuje adres IP zarówno bezprzewodowe i przewodowe. Teraz uzyska adres IP, i mówi, że jest to związane, ale nie pozwalają na dowolny transfer danych w ogóle. Nie mogę ping witryny, skorzystaj z Internetu, aby połączyć irc itp. Uwaga: Będzie również połączyć i uzyskać adres IP wired bezpośrednio do mojego modemu i dawać mi ten sam problem. Mam inne komputery na routerze, który wszystkie prace grzywny. Więc w zasadzie nie mam pojęcia, co się stało. I nie używać zapory. Ostatnią rzeczą, mój komputer nie był przed tym stało w nocy to aktualizacja z witryny Windows Update i uruchomiony ponownie. Połączenie w porządku, kiedy udał się do łóżka, a rano było tak. Więc ... od tego, co mogę powiedzieć, to nie mój problem z podłączeniem do Internetu, i nie jest to problem z moim bezprzewodowej karty Ethernet lub karty ... Chyba musi być problem z moim plików? Czy mogę dostać coś uszkodzone w moim rejestrze to przyczyną? Any help appreciated, thx. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy można spróbować pingowania routera? To będzie prawdopodobnie 192.168.1.1 albo coś w tym kierunku. Jeśli możesz ping router, wtedy wiem, że istnieje jakiś związek między nimi. Następną rzeczą, aby sprawdzić, że byłoby pewnego rodzaju blokowania reguły nie przypadkowo został utworzony na routerze z jakiegoś powodu. Czy próbowali ponownego uruchamiania routera / zresetowaniem go z powrotem do ustawień fabrycznych? Może to być oddaniem się komputera duff jeden adres IP albo coś. Czy próbowali podając komputerze statyczny adres IP, i sprawdzić, czy to będzie połączyć? Jeśli nie wiesz jak to zrobić zapytać. Wątpię jej coś zrobić z rejestru ... Ponadto, masz innej sieci, które można sprawdzić, czy można łączyć się, wykluczając jakiekolwiek problemy, które mogą być zamieszkałych na komputer podejrzanego?
|
| ||||
| ||||
| Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
| |||
| |||
| Prawo, więc oczywiście jej coś zrobić z komputerem. Możesz spróbować odbudowy TCP / IP: Przebudowa TCP / IP Kliknij Zacząć Wybierz Biec Skopiuj i wklej następujący tekst w polu Uruchom: Kod: netsh int ip reset c: \ tcpiprebuild.log
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Thx za wszelką pomoc btw. |
|
| |||
| |||
| Mam miał pomysł: Przejdź do: Start - Uruchom - Wpisz w CMD Wpisz ipconfig / all Zobacz, co mówi do bramy domyślnej i DND Serwery.
|
| |||
| |||
| Cytat:
Konfiguracja IP systemu Windows Host Name. . . . . . . . . . . . : Steve Podstawowego sufiksu DNS. . . . . . . : Typ węzła. . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : Nie WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Nie thernet karty Połączenie lokalne: Media państwa. . . . . . . . . . . : Media odłączone Opis. . . . . . . . . . . : Intel (R) PRO/100 VE Network Connection Physical Address. . . . . . . . . : 00-A0-D1-2F-5F-18 Ethernet adapter Wireless Network Connection: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Intel (R) PRO / Wireless 3945ABG Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-02-83-38-D5 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracji Włączone. . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.103 Maska podsieci. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Brama domyślna. . . . . . . . . : 192.168.1.1 Serwer DHCP. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Otrzymane Lease. . . . . . . . . . : 10 lipca 2008 11:58:07 Lease Expires. . . . . . . . . . : 11. lipca 2008 11:58:07 |
|
| |||
| |||
| Jest to bardzo dziwne problemu. Wszystko wygląda dobrze w Tobie IP. Czy można przesyłać pliki między podejrzanego komputera i innych komputerów? Spróbuj się w Menedżerze urządzeń i usuwając wszystkie karty sieciowe. Reboot i XP powinien automatycznie zainstalować je lub pobrać najnowsze sterowniki z Internetu. Zobacz, co dzieje się potem.
|
| |||
| |||
| Cytat:
Cytat:
|
|
| |||
| |||
|