rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

64 Bit Vista VS XP 64 Bit

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 maja 2009, 07:52
Nowe państwa grupy

Witaj,

I właśnie niedawno zakupione laptopa - HP hdX X16-1000EN, preatty specyfikacji są tak samo we wszystkich modelach, różnią się tylko kilka rzeczy (prędkość, pojemność dysku twardego).

Oto podstawowe specyfikacje:

Miałem przed komputerem stacjonarnym, w systemie Windows XP. To było naprawdę messed PC i wadliwy.

Lubię wykonywania mój nowy komputer, ale! W Vista napędza mnie NUTS! Jest naprawdę Laggy, buggy, a dobrze, to jest po prostu dużo wolniej niż XP.

Mam przeszukała internetowych i tym forum, ale i was'nt w stanie znaleźć odpowiedź na to: Czy istnieje duża różnica między XP 64 i Vista 64?

Dwa rdzenie i 64-bitowa jest nowa rzecz dla mnie, i nigdy nie miał komputera z takich proporcjach.

Jak rozumiem, 64 bitowy system operacyjny jest po to, aby wykorzystać wszystkie barana i wszystkich innych rzeczy, aby uruchomić komputer w jej całości. Więc Powiedziano mi, gdybym miała przejść do xp, to mój barana "downgrade" i nie będę się za pomocą mojego laptopa "pc" na swój potencjał, a ja dont pewno, że muszę wszystkie uprawnienia i mogą dostać !

Więc Gdybym zmienić Vista 64-bitowa do XP 64 to mój laptop "pc" downgrade? i nie byłoby w jego pełnego potencjału?

I really dislike wszystkie blask i splendor na vista, im rodzaju osoba, która wyłącza wszystkie wizualne i wszystko, aż do jej po prostu czarno-białe, w celu poprawy efektywności, ale Słyszałem, że w 64-bitowe komputer będzie faktycznie je powiększyć!

I would really like to powrót do xp, podczas korzystania z mojego laptopa "pc pełnego potencjału!

Dziękuję,

John Blynas
Old 3 maja 2009, 13:47
Członek grupy

I agree with you, whats punktu we wszystkich krzykliwe gimicks na Vista?
Mimo to, jeśli trzeba trzymać na 64bit O / S, aby polecić im sad Vista, jak XP 64bit to ból dla kierowców i uczciwej oprogramowaniem isnt z nim! grrr.
jednakże, jeśli były, aby przełączyć się na XP 32bit, to zauważalny wzrost wydajności, ponieważ nie jest tak atrakcyjne, zajmuje mniej zasobów do uruchomienia, tylko będzie narzekać, że nie można korzystać z pełnych 4GB pamięci RAM, to będzie ograniczona do około 3Gb, zależy od systemu do systemu. jednak, i bardzo wiele wątpliwości, będziesz potrzebować nawet 3Gb, dlatego shouldnt być problem!

odpowiedzieć na pytanie, oryginalny, tak XP 64bit nie ograniczyć system zapewniający, że sterowniki są dostępne dla Twojego laptopa dla XP 64bit, które często nie są. I'd patrzeć na tego pierwszego.

Jak powiedziałem powyżej, będę osobiście skorzystaj xp 32bit, jak tylko będzie zauważalny ograniczyć straty w pamięci RAM, ale i bardzo wiele wątpliwości, że będzie problem.

EDIT, przepraszam, że wasnt bardzo jasny, jeśli zapytać wątpliwości co ive umieścić! (i piąć :-()
Old 3 maja 2009, 13:47
Moderator grupy

X64 jest naprawdę śmieci, Vista jest dobrym OS tylko kolei wszystkie oko kandyzowanego off
To kopalnia wygląda na moim laptopie

Chciałbym powiedzieć, że główną przyczyną nowego laptopa jest powolny, ponieważ wszystkie bloatware było wiązane z

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 3 maja 2009, 14:08
Grupa dawcy

XP jest DEAD trzymać jeden widelec w nim. Vista ma zostać wkrótce martwe, gdy Win7 wychodzi. Posiadanie powiedziany ów, Vista wieje drzwi poza XP. Tak, to trochę krzywa uczenia się, ale nie gwałtowny. Cholera, jestem stary, I've been MSDOS poprzez systemy oparte na to Win 3.11, Win 98, XP i Vista teraz. Życie jest zmianą. Zmień go lub z indeksowania pod rock lol.

BTW Używam Vista64 i love it. Mam na 8GB RAM więc potrzebne 64.
Old 4. maja 2009, 02:25
Grupa dawcy

I'm with Bubba, Vista's worth it.

Jestem więcej jednej aktualizacji sprzętu, aby można było uruchomić Vista komfortowo, nie widzę punktu o coś (w tys przypadku Vista), a nie wykorzystując go do pełna (w tym przypadku posiadanie al oka kandyzowanego włączony )

Przejdź przez usuń programy i usunąć wszystkie bzdury, które sprzedają ci go.

Nie sposób należy wolniej niż stary Single core x86 PC ...

I sterowniki są huuge problem dla XP64. I'm działa ona na tym komputerze w momencie, gdy do jutra Win7 RC jest uwalniana do pobrania ..

I muszę powiedzieć, 95% moich programów zainstalowanych w sekcji WoW64, wbudowany emulator, który pozwala korzystać z aplikacji opartych na x86 i sterowniki.

Prawie wszystko jest dostępne dla XP x64 .. bez unpackaging to sobie i robi uciążliwe obciążenia rzeczy z tego wszystkiego, I jedno z iTunes, ale uwierzcie mi to nie warto zrobić to z każdego programu, który chcesz używać w x64.
Old 4. maja 2009, 04:15
Grupa dawcy

Twój laptop jest lepszy niż mój pulpit. Nie ma nic Laggy wadliwy lub na jej temat. Jeśli chcesz rozpocząć nową wytrzyj ją i zainstaluj x64 7.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 4. maja 2009, 14:22
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za wszystkie replys! Oni naprawdę pomogły mi podjąć decyzję. I think I'll stick to Vista na trochę, atleast do ostatecznej wersji systemu Windows 7 wyjdzie

Cytat:
Chciałbym powiedzieć, że główną przyczyną nowego laptopa jest powolny, ponieważ wszystkie bloatware było wiązane z
Cytat:
Przejdź przez usuń programy i usunąć wszystkie bzdury, które sprzedają ci go.
I może to być przypadek, mam ładunków HP aplikacje zainstalowane, i myśli są niezbędne dla Romy mojego laptopa, ale Chyba źle usunąć wszystkie em, i zastąpić je, np. Nero.

Ponownie dziękujemy za wszystkie opinie!

John
Old 5 maj, 2009, 12:49
Członek grupy

większość z HP instaluje stuff że nigdy nie będziesz używać, wystarczy upewnić się, że dont usunąć wszystkie sterowniki! prawie wszystkie jego elementy, takie jak CD Burning na przykład można znaleźć wolnego oprogramowania off netto, które ma dwa zadania jak również doesnt spowolnić maszyny!
uruchomiony rzeczy jak ccleaner i asuslogics dysku Defrag również pomóc jeśli martwisz się o prędkość, ale ive got nieco na temat tutaj!
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.