![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Teraz moja wspaniała Vista nie pozwól mi napisać do mojego "D" dysku twardego. Zmieniły się wszystkie uprawnienia "Zezwalaj". Nr powodzenia! Pomysły? Dzięki ..............
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli dysk nie został użyty w innym komputerze przed wykorzystaniem go Vista jest ewentualnie hasła zablokowana.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Widziałem to pytanie, zanim nadejdzie. Zakładam, że masz wziąć dysk z systemu, który wcześniej używany system Windows XP, a teraz nie może pisać do niej. W systemie Windows XP był uruchomiony jako członek Wbudowane w grupie Administratorzy, a możesz napisać do niej dobrze. W Vista jest również członkiem Komitetu Wbudowany grupy Administratorzy, ale teraz nie możesz napisać do niej. Explaination Powodem jest uprawnienia, ale staną się one przyczyną problemu jest z powodu Kontrola konta użytkownika (UAC). Po uruchomieniu "whoami / all / na liście" na Vista pojawi się wydruk uprawnienia tokena. Będzie ona miała kilka wierszy, które wyglądają tak: Nazwa grupy: BUILTIN \ Administrators Typ: Alias SID: Atrybuty: Grupa wykorzystywane tylko dla zaprzecza Jesteś członkiem Administratorzy, ale token bezpieczeństwa w rzeczywistości nie ma w nim grupy Administratorzy w zwykły sposób. UAC znakami tej grupy jako "klamstwo", co oznacza, że nigdy nie jest używane do przyznania uprawnień, wyłącznie w celu umożliwienia im. Jeśli teraz spojrzeć na listę kontroli dostępu (ACL, czyli uprawnienia) na dysk: C: \ Users \ foo> icacls d: \ D: \ NT AUTHORITY \ SYSTEM: (OI) (CI) (F) BUILTIN \ Administrators: (OI) (CI) (F) BUILTIN \ Users: (OI) (CI) (RX) Części przyczyną kłopotów ci to dwie ostatnie linie. Druga linia dotacji Administratorzy pełną kontrolę. Jesteś administrator, ale ponieważ są wyświetlane w ramach non-podwyższonym powodu, nie masz w Administratorzy tokenu, tak, że członkostwo nie pomóc. Druga linia dotacji użytkowników przeczytać. Jesteś również członkiem użytkowników. Tak więc, gdy działa w trybie administratora zatwierdzenia pod UAC, całkowity prawa do tego dysku czytać. Naprawić Aby rozwiązać ten problem, musisz udzielić użytkownikom modyfikować uprawnienia do kierowania pojazdem. Bardzo proste do zrobienia. Wariant 1: Kliknij prawym przyciskiem myszy literę dysku w Eksploratorze i wybierz Właściwości Kliknij kartę Zabezpieczenia Kliknij przycisk "Edytuj". Zostaniesz poproszony o podniesienie. Pamiętaj, że dopóki nie pojawi się jeszcze w admin zatwierdzenia trybu i dla wszystkich praktycznych względów nie jesteś administratorem Wybierz "Użytkownicy" i zaznacz pole wyboru Modyfikuj Kliknij przycisk OK na tyle razy, aby wrócić do miejsca, gdzie jesteś. Wariant 2: (A nieco bardziej skomplikowane, ale proste, jeśli chcesz składnia) Od podwyższonej linii poleceń. Kliknij okno okręgu Kliknij Wszystkie programy: Akcesoria Kliknij prawym przyciskiem myszy na Wiersz polecenia i wybrać Uruchom jako administrator " Umoralniać Uruchom to polecenie: icacls d: \ / dotacji BUILTIN \ Users: (OI, cl, m) Zastępca niezależnie literę dysku swój zewnętrzny dysk jest mapowany do do D: \. oi oznacza "niech obiekty (pliki) dziedziczyć ten wpis ACE". cl oznacza "niech kontenery (katalogi) dziedziczyć ten wpis ACE". m oznacza "modyfikacji". W ACE jest Access Control List Wejście, innymi słowy, wpisy w ACL, że dotacje lub zaprzecza ktoś uprawnień do obiektu. Po tym regularne użytkownicy będą mogli do odczytu i zapisu na dysku. Tak długo, jak nie masz złamane dziedziczenia gdzieś wzdłuż hierarchii katalogów na dysku, nie trzeba będzie modyfikować więcej ACL na cały dysk.
|
| |||
| |||
| Składnia druga metoda powinna zostać Kliknij okno okręgu Kliknij Wszystkie programy: Akcesoria Kliknij prawym przyciskiem myszy na Wiersz polecenia i wybrać Uruchom jako administrator " Umoralniać Uruchom to polecenie: icacls d: \ / dotacji BUILTIN \ Users: (OI) (CL) (M) Zastępca niezależnie literę dysku swój zewnętrzny dysk jest mapowany do do D: \. (OI) oznacza "niech obiekty (pliki) dziedziczyć ten wpis ACE". (CL) oznacza "niech kontenery (katalogi) dziedziczyć ten wpis ACE". (M) oznacza "modyfikacji". W ACE jest Access Control List Wejście, innymi słowy, wpisy w ACL, że dotacje lub zaprzecza ktoś uprawnień do obiektu.
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Ran obie wersje w linii poleceń - jak powiedzieć "BUILTIN .............. itp. jest nieprawidłowy zachęty. ThO inne metody nie miał żadnego wpływu.? |
|
| |||
| |||
| Zapomnij polecenia. Nie mogę się wydawać się, że albo do pracy. Nie rozumiem, dlaczego pierwszy sposób nie działa ... Czy próbowali własności? Kliknij prawym D: \ Dysk ikona od Mój komputer -> Właściwości -> Bezpieczeństwo -> Zaawansowane -> Weź Własność
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Czy wiele razy próbował podjąć ownwership --nie chciał pisać od ostatniego ..... został zajęty w napowietrzane PSU i czarny ekran POST. Doceniam Twoje wysiłki i będą zawiadamiać o wynik. Dzięki ............... |