по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Windows операционни системи

Register

Acer лаптоп с Vista -> XP

Reply

Нишка Инструменти
Old 18-ти септември 2007, 12:52
Новите държави Група

Здравейте момчета,

Току-що си купи чисто нов лаптоп тази сутрин (всъщност, аз съм писане върху нея ), Че на Acer се стремят 9414. До сега, аз съм доста радва с него, като го използват в продължение на няколко часа, това изглежда достатъчно умен. Въпреки това, тя идва с Windows Vista предварително инсталирана. Ето защо аз имам две основни проблеми:

1) Чух, че Vista е буквално, боклук. Специално за DRM неща, като да правиш с музикални и DVD дискове. Чух, че Vista монитори вас повече, отколкото трябва, като по този начин загуба на ресурси и отопление, казвам това, което * * може да правим и какво не може да * * направя. Познавате ли някой от тази първа ръка? Щото аз съм обмисля swifting обратно към XP (което е една Имам си настолен компютър). Аз ще работя с AutoCAD и други "чудовище" инструменти, така че скоростта е важно за мен.

2) Настанявам XP. Аз съм средно-напреднали потребители, така че знам как да се създаде всичко. Това, което не съм много сигурен, е дали лаптопа ми ще бъде "загриженост" за мен използвате друга операционна система. Аз предполагам, форматиране и инсталиране на него трябва да бъде достатъчно, но не искате да го знаеш със сигурност.

Надявам се някой там може да ми помогне, защото аз съм floundering в море от съмнения, наистина . Аз просто не може да започнете да инсталирате приложения, ако не ме ще пазят Vista.

Благодарим ви за търпението и времето,

JGott
Old 18-ти септември 2007, 12:57
Номер на групата

Аз ще отида да XP. Ако ще се използва AutoCAD, ще ви трябва много памет, която се нуждаете.
Един от нашите клиенти е Vista и AutoCAD, и тя е soooo бавен.

Аз havn't беше първата страна, използването на Vista, аз ще чакам до Service Pack 2 ще излезе, преди да се тя.
Old 18-ти септември 2007, 13:44
Администратор Група

Изслушване относно проблеми и действително изпитват тях са две напълно различни неща.

Ако не е натрошен не да я поправим.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 18-ти септември 2007, 14:21
Новите държави Група

За да Emrys88,

Благодаря за съвета. Отивам да се опита AutoCAD за лаптоп утре сутрин (пръстите премина ).

За да Дейв,

Да, вие сте абсолютно прав. "Ако това не е счупен, не се опитваме да оправим". Това е просто, че обикновено се изроди ме много, когато се наложи да преинсталирате на операционна (вие знаете, ще загубиш всичките си настройки и да имаш да се започне от нулата).
Old 20-ти септември 2007, 04:05
Новите държави Група

Добре, направи. За никого четене този пост, понижаването Vista към XP беше определено си заслужава!

Ето историята, само в случай, някой се интересува от него:

Аз инсталиран AutoCAD 2007 вчера сутринта (I имаше някои проблеми unzipping файла, но предполагам, че е повече, за да правиш с мен с помощта на цифров фотоапарат картата за прехвърляне на файл, отколкото на Windows Vista самата ). Аз кликнали върху иконата и ... Ta-dah ... чисто Vista прозорец: "Вие се опитвате да извърша С. EXE файл ... може да бъде опасен ... бла бла бла". Ами, да, да кликне върху нея, така искам да извърша това. Та-dah, второ лъскав Vista прозорец: "Има известен проблем между вас софтуер се опитва да изпълни и Microsoft Windows Vista. Проверете за актуализации на софтуера продавача. Искате ли повече информация?". Моля? Ами, да, информацията е винаги най-добрите ...

Друга Vista прозорец: "Въпросът сте изправени вече е адресирано ... Моля проверете връзката по-долу [линк към Autodesk сайт]". Така че, за да кликнете върху линка. Друга Vista Window: "Вие ще отворите сайта връзка. Сигурни ли сте?". Ами, още веднъж, че са кликнали върху нея, така че предполагам, аз съм доста сигурен какво искам да правя ... Следващото нещо, което помня правиш бе едно изтегляне 13MB пластир. Вместо да го запазите на твърдия диск, просто изпълнява така, аз имам три часа * * повече Windows Vista предупреждение ми се, че щях да извърша процес, би могло да бъде вирус и така нататък и така нататък.

Е, поне пластир направи работата Аз го изправи и след това избяга AutoCAD (след като за да се потвърди още веднъж, че ми се искаше да изпълнява такава програма и тя предоставя достъп до интернет ...). Аз заредени хубава леко сложни Сидни Opera House Проект (той е онлайн, и това е готино), и то много бързо зареждане, но превръщането не е подходяща Когато търсите в сградата от 3D перспектива имаше неща липсват ... (За да правя с DirectX 10, може би? Имам никаква представа).

Освен това, аз просто забелязах, че прозорците на стила управител (този, който прави нещата изглежда гладко и говежди) се консумират от 80 MB RAM, с 4 отворени прозорци, както и Internet Explorer, само с една (имам предвид, един) Google Страницата е отворена хранене до 100 МБ RAM. Бях видял достатъчно, затова реших да се върна към XP, когато най-малко аз знаех къде менюта и контролни панели бяха ...

Няма проблеми на всички, когато инсталирате XP SP2, аз просто трябваше да смените BIOS настройка сила на компютъра, за да провери CD / DVD четец преди твърдия диск.

Сега всичко изглежда наред (само малко по-празен ... подсмърквам подсмърквам ...). Имам само за изтегляне на някои водачи от Acer Европа Подкрепа страница (напр.: звука не работи), които аз съм правя сега. И мога да се насладите на моята 2GB RAM ^ _ ^ (да не говорим за OS само до няколко GBs, а не 10 GB)

За да обобщим, то е на стойност то, мисля.

Наздраве за вашето внимание,

JGott
Old 20-ти септември 2007, 04:11
Номер на групата

всички изскачащи прозорци са потребителски акаунт контрол мисля .... Обърнах мина почти

Моята система: Cewy на чудно macine

Процесор (и):
Intel Core 2 четворни q6600@3.2Ghz
Дънната платка:
ASUS p5q лукс
RAM памет:
4 концерта ocz 1066mhz SLI
Графична карта (и):
NVIDIA evga 8800 ултра Ko
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
750 гиг SEAGATE, 32meg кеш
Оптично устройство (а):
3 ASUS DVD писатели, lightscribe
Дело / PSU:
lian-Li armoursuite PC-p60
Охлаждане:
tuniq кула
Мрежа / Интернет:
двоен Gigabit LAN портове
Монитор (и):
24 "Dell 2408wfp
Операционна система (и):
winfail изглед 64 | Ubuntu / арх Linux
Old 20-ти септември 2007, 04:26
Новите държави Група

Да, позна така:), но това, което наистина п * ssed ме е фактът на "съвместимостта въпроси" (или, по-скоро, "несъвместимост въпроси"). Току-що се очаква да се случи в някои от моите най-старите и затъмнявате програми, а не в такава молба (който е актуализиран, между другото, то дати "върна" до 2007 г. ...).

Windows Vista изглежда хладен и чист, не, но аз наистина не мисля, компютър под 4GB на RAM, текат няколко приложения на Vista, могат да се справят с нея, честно, и аз знам, че съм се малко преувеличени. Лично (въпреки знаят internals на Vista на всички), мисля, че Vista ще бъде много удобен за потребителя OS за средно семейство, с eyecatchy и мултимедийни възможности, но той ще бъде на първо кошмар за хората, които ме харесват, наслаждавате meddling с нея , IMHO. Ще трябва да почакате за сервизни пакети, все пак.
Old 20-ти септември 2007, 04:56
Номер на групата

Какво ти кажа. LOL

AutoCad е ОК върху Vista, просто deable кеширане режим с по-картографиране др защото това отнема много памет.

Дан
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc