![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi guys, Właśnie kupiłem nowy laptop dziś rano (rzeczywiście, piszę na to ), To Acer Aspire 9414. Aż do teraz, jestem bardzo zadowolony z tym, mając ją na kilka godzin, to wygląda Nifty wystarczy. Jednakże, wraz z systemem Windows Vista wstępnie zainstalowany. That's why I got dwóch głównych problemów:1) Słyszałem, że Vista jest, dosłownie, śmieci. Specjalnie DRM rzeczy, mając do czynienia z muzyką i DVD. Słyszałem, że Vista monitory więcej niż powinien, więc marnowanie zasobów i ogrzewanie, informacją, co może * * zrobić i co może * `t * zrobić. Czy wiesz, że któryś z tej pierwszej strony? 'Cause I'm swifting rozważa powrót na XP (co jest mam na pulpicie komputera). I'll be pracy z AutoCAD i inne "potwora" narzędzia, prędkość jest tak ważne dla mnie. 2) Instalowanie XP. Jestem średnio-zaawansowanym użytkownikiem, więc wiem, jak skonfigurować wszystko. What I'm not sure o to, czy mój laptop będzie "zainteresowanych" o mnie, korzystając z innego systemu operacyjnego. Chyba formatowania i instalacji to powinno wystarczyć, ale chciałbym wiedzieć, to na pewno. Hope someone out there can help me out, 'cause I'm floundering w morzu wątpliwości, naprawdę . Ja po prostu nie można uruchomić instalacji apps if I'm not going zachować Vista.Dziękujemy za cierpliwość i czas, JGott |
|
| |||
| |||
| Chciałbym przejść do XP. Jeśli będzie za pomocą AutoCAD, będzie trzeba użyć wszystkich pamięci, czego potrzebujesz. Jeden z naszych klientów ma vista i AutoCAD i jest soooo powolny. I po raz pierwszy havn't strony korzystania z vista, I'm going to wait till Service Pack 2 wyjdzie przed dostawanie ono. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Przesłuchanie na temat problemów i rzeczywiście przeżywa je to dwie całkowicie różne rzeczy.
| |||
| |||
| Aby Emrys88, Thanks for your advice. I'm going to try AutoCAD na laptopie jutro rano (palce skrzyżowane ).Aby Dave, Tak, masz absolutną rację. "Jeśli nie jest uszkodzony, nie należy próbować go naprawić. It's just to zwykle freaks me out a lot kiedy muszę ponownie zainstalować system operacyjny (wiesz, tracisz wszystkie ustawienia i you've got zaczynać od zera). |
|
| |||
| |||
| OK, zrobione. Dla wszystkich, po przeczytaniu tego, umniejszanie Vista XP był zdecydowanie warto! Oto historia, tylko w przypadku, ktoś jest zainteresowany to: Po zainstalowaniu AutoCAD 2007 wczoraj rano (I miał pewne problemy unzipping plików, ale Chyba miał wiele do zrobienia ze mną za pomocą aparatu cyfrowego karty do przeniesienia pliku, niż sam system Windows Vista ). Kliknąłem na ikonę i ... ta-Dah ... błyszczącego Vista okna: "Ty próbujesz wykonać. exe może być złośliwy ... ... bla bla bla". Dobrze, Tak, tak kliknęli chcę go wykonywać. Ta-Dah drugi błyszczący Vista okno: "Nie jest znany między oprogramowania, które stara się wykonać i Microsoft Windows Vista. Proszę sprawdzić za wszelkie aktualizacje z dostawcą oprogramowania. Chcesz więcej informacji?". Słucham? Cóż, tak, informacje są przeważnie zawsze dobrze ... Kolejna Vista okno: "Kwestia you're stoi już skierowana ... proszę sprawdzić poniższy link [link do strony internetowej Autodesk]". Więc na link kliknę. Kolejny Windows Vista: "Będziesz otworzyć stronie link. Czy na pewno?". Cóż, po raz kolejny, i kliknięciu na nią, tak Chyba jestem całkiem pewien, co chcę robić ... Następną rzeczą Pamiętam ten został Pobieraną 13MB poprawki. Zamiast zapisując go na dysku twardym, tylko wykonać tak mam * trzy * Windows Vista więcej ostrzeżenie mi się, że miałem zamiar wykonać proces, może być wirus i tak dalej i tak dalej. Cóż, przynajmniej nie plaster pracy I wzniósł go, a następnie prowadził AutoCAD (po potwierdzić jeszcze raz, że chciałem, aby wykonać taki program i go internetowe ...). I załadowany miły nieco skomplikowane Sydney Opera House projektu (jest to serwis online, i to jest cool) i ładowane naprawdę szybko, ale nie był właściwy utylizacyjnej Patrząc na budynek z perspektywy 3D było rzeczy brakuje ... (Aby uczynić z DirectX 10, może być? Nie mam pojęcia).Jak również, że mogę tylko zauważyć, że styl menedżera okien (z jednej rzeczy, która sprawia, że wygląda gładkie i miłe) został zużywa 80 MB pamięci RAM, 4 otwarte okna, a program Internet Explorer, z tylko jednym (mam na myśli, ONE) google otworzyć stronę internetową jedzenie było do 100 MB pamięci RAM. Miałem wystarczająco widoczne, więc postanowiłem wrócić do XP, w przypadku których przynajmniej ja wiedział, gdzie menu i paneli były ... ![]() Nie wszystkie problemy podczas instalacji XP z dodatkiem SP2, bo po prostu musiał zmienić ustawienie na życie BIOS komputera, aby sprawdzić CD / DVD czytnik przed dyskiem twardym. Teraz wszystko wygląda dobrze (tylko trochę pusty ... sniff sniff ...). Mam tylko do pobierania niektórych kierowców Acer Europie Wsparcie strony (tzn. dźwięk nie działa), które I'm doing now. I my możemy cieszyć 2GB RAM ^ _ ^ (nie wspominając o OS zajmuje tylko kilka GBs, a nie 10 GB) Podsumowując, warto było, myślę. Cheers for your attention, JGott |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| wszystkie pop upy są kontroli konta użytkownika i think .... Zwróciłem kopalni off
| |||
| |||
| Tak, zgadłeś tak:), ale co naprawdę p * ssed mnie był fakt z "problemów" (lub raczej "kwestie niezgodności"). Ja tylko oczekuje ich miejsce w niektórych z moich najstarszych i niejasne programów, a nie w taki wniosek (który został zaktualizowany, by the way to terminy "powrót" do 2007 ...). Windows Vista looks cool i schludny, to nie, ale naprawdę nie uważam komputera poniżej 4GB RAM, uruchomienie kilku aplikacji na Vista, może poradzić sobie z nim szczerze, a Wiem, że jestem w trochę przesadzone. Osobiście (pomimo znając wewnętrzną Vista na wszystkich), myślę, że Vista będzie bardzo przyjazny dla użytkownika system operacyjny dla średniej rodziny, z eyecatchy i multimedialne możliwości, ale to będzie koszmar najpierw dla ludzi, którzy, jak ja, meddling cieszyć się z nim , IMHO. Będziemy musieli poczekać na Service Pack, though. |
|
| |||
| |||
| Co mam powiedzieć. Lol Autocad jest ok na Vista, tylko deable trybie buforowania z pod-map itp., ponieważ ma dużo pamięci. Dan |
![]() |
|
| Zakładki |