rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Dodawanie existant użytkownika do innej domeny

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 maja 2009, 12:39
Członek grupy

Default Dodawanie existant użytkownika do innej domeny

Witaj,

I tylko w komputerze ramach domeny, ale nie wiem jak dodać użytkownik. Mogę dodać użytkownika do domeny i zaloguj się, ale jest to nowe konto. Powiedz użytkownika "Corey" został za pomocą komputera na zawsze. Jak mogę dodać "Corey" do domeny ze wszystkimi jego dokumenty? Dzięki
Old 8. maja 2009, 14:09
Grupa dawcy

I don't think you mean domeny.

To się mylić wiele osób.

Correct me if I'm wrong, ale chcesz:

Przenieś konto użytkownika ze starego komputera do nowego, wszystkie ustawienia, dokumenty i ulubionych itp.?

Bardzo proste. Windows Easy Transfer.

Przejdź do Panel sterowania, a następnie wpisz w polu wyszukiwania "Witamy", bez cudzysłowów, a następnie kliknij przycisk "Welcome Center"

Wybierz "Transfer plików i ustawień" (lub coś podobnego) i kliknij na górze okna boxy rzeczą "Start programu Windows Easy Transfer"

Następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami, i będzie robić to wszystko dla Ciebie.

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 8. maja 2009, 15:21
Moderator grupy

Nie ma szczególny sposób to zrobić, krótkie ręcznego kopiowania wszystkich użytkowników we wszystkich dokumentów do konta domeny.

Zasadniczo należy skopiować wszystkie dokumenty użytkowników, od starego komputera, i umieścić ją na ich udziału sieciowego.

Następnie należy je ustawić domenę konta użytkownika, dać im uprawnienia do korzystania z tego teraz dołączył do domeny komputera, przekierowanie folderu Moje dokumenty do udziału sieciowego, and thats it.

Nie ma szybkie przenoszenie od konfiguracji grupy roboczej do domeny. I to jest poważniejszy, ponieważ niektórzy użytkownicy przechowują wszystko na pulpicie, niektóre w katalogu głównym dysku, a niektóre w%% Documents and Settings / nazwa_użytkownika.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 8. maja 2009, 15:54
Grupa dawcy

Ah, sorry, I misunderstood pierwotnego pytania.
Old 11 maja 2009, 06:44
Członek grupy

Dzięki serverguy

Chyba to będzie mnie wiele pracy i cierpliwości. Firma i praca ma dla normalnego roboczej sieci i chcą ją zmienić. Chcą sieci jest kontrolowany przez Active Directory. Mam serwer wszystko z AD i mam kilka komputerów, na których badania są połączone z AD. Ale teraz jestem zablokowany, w jaki sposób użytkownik ma zalogować się na dowolnym komputerze częścią domeny i dostęp do ich dokumentów. Czy każdy użytkowników dokumenty i ustawienia muszą być w AD serwera? Jak ponownie bezpośrednie?

Dzięki!
Old 11 maja 2009, 10:38
Moderator grupy

Jest to całkiem dobry artykuł:
http://www.windowsnetworking.com/art...rver-2003.html

Możesz przechowywać profile jeżeli kiedykolwiek chcesz naprawdę, na serwerze plików, na AD serwera na serwerze internetowym, jeśli sobie tego życzą lol.

Google jest najlepszym przyjacielem

I środowisku testowym jak masz utworzony jest najlepszym sposobem, aby dowiedzieć się, zanim roll it out.

Old 11 maja 2009, 13:36
Członek grupy

Dzięki ServerGuy

Mam lepsze zrozumienie i bardziej badań. Mam serwer plików i będzie go do przekierowywania. Dzięki
Old 11 maja 2009, 13:40
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by atorres0506 View Post
Dzięki ServerGuy

Mam lepsze zrozumienie i bardziej badań. Mam serwer plików i będzie go do przekierowywania. Dzięki
Nie ma problemu.

Jeśli utkniesz będę nadal tutaj.

Reply

Register

Zakładki