![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj, I tylko w komputerze ramach domeny, ale nie wiem jak dodać użytkownik. Mogę dodać użytkownika do domeny i zaloguj się, ale jest to nowe konto. Powiedz użytkownika "Corey" został za pomocą komputera na zawsze. Jak mogę dodać "Corey" do domeny ze wszystkimi jego dokumenty? Dzięki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I don't think you mean domeny. To się mylić wiele osób. Correct me if I'm wrong, ale chcesz: Przenieś konto użytkownika ze starego komputera do nowego, wszystkie ustawienia, dokumenty i ulubionych itp.? Bardzo proste. Windows Easy Transfer. Przejdź do Panel sterowania, a następnie wpisz w polu wyszukiwania "Witamy", bez cudzysłowów, a następnie kliknij przycisk "Welcome Center" Wybierz "Transfer plików i ustawień" (lub coś podobnego) i kliknij na górze okna boxy rzeczą "Start programu Windows Easy Transfer" Następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami, i będzie robić to wszystko dla Ciebie.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie ma szczególny sposób to zrobić, krótkie ręcznego kopiowania wszystkich użytkowników we wszystkich dokumentów do konta domeny. Zasadniczo należy skopiować wszystkie dokumenty użytkowników, od starego komputera, i umieścić ją na ich udziału sieciowego. Następnie należy je ustawić domenę konta użytkownika, dać im uprawnienia do korzystania z tego teraz dołączył do domeny komputera, przekierowanie folderu Moje dokumenty do udziału sieciowego, and thats it. Nie ma szybkie przenoszenie od konfiguracji grupy roboczej do domeny. I to jest poważniejszy, ponieważ niektórzy użytkownicy przechowują wszystko na pulpicie, niektóre w katalogu głównym dysku, a niektóre w%% Documents and Settings / nazwa_użytkownika.
|
| |||
| |||
| Ah, sorry, I misunderstood pierwotnego pytania.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Dzięki serverguy Chyba to będzie mnie wiele pracy i cierpliwości. Firma i praca ma dla normalnego roboczej sieci i chcą ją zmienić. Chcą sieci jest kontrolowany przez Active Directory. Mam serwer wszystko z AD i mam kilka komputerów, na których badania są połączone z AD. Ale teraz jestem zablokowany, w jaki sposób użytkownik ma zalogować się na dowolnym komputerze częścią domeny i dostęp do ich dokumentów. Czy każdy użytkowników dokumenty i ustawienia muszą być w AD serwera? Jak ponownie bezpośrednie? Dzięki! |
|
| |||
| |||
| Jest to całkiem dobry artykuł: http://www.windowsnetworking.com/art...rver-2003.html Możesz przechowywać profile jeżeli kiedykolwiek chcesz naprawdę, na serwerze plików, na AD serwera na serwerze internetowym, jeśli sobie tego życzą lol. Google jest najlepszym przyjacielem ![]() I środowisku testowym jak masz utworzony jest najlepszym sposobem, aby dowiedzieć się, zanim roll it out.
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Dzięki ServerGuy Mam lepsze zrozumienie i bardziej badań. Mam serwer plików i będzie go do przekierowywania. Dzięki |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Jeśli utkniesz będę nadal tutaj.
__________________ serverguy |
![]() |
|
| Zakładki |