rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Niebieski ekran - nie wykrywa dysku twardego partycji

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 maj 2009, 17:11
Nowe państwa grupy

Default Niebieski ekran - nie wykrywa dysku twardego partycji

DELL optiplex 745 wieża z niebieskim ekranie. I już trybie awaryjnym trybie awaryjnym z obsługą sieci i Tryb awaryjny z wierszem polecenia. Kod błędu na ekranie jest 0x00000024 (0x00190203, 0x8A6C6008, 0xC0000102, 0x00000000). Komputer został mając wirusa problemu. Początkowo byłem w stanie uruchomić w systemie Windows, ale muszę to ponownie uruchomić, aby można było uzyskać w trybie awaryjnym. Mam na niebieskim ekranie zaraz po tym. Próbowałem Ultimate boot cd, w nim, jestem w stanie zobaczyć tylko jeden z 80gb dysk, innym nie, jak informacje o partycjach. Byłem boi dyski były w konfiguracji RAID ustawienie. Zapytałam właściciela komputera, a on nie pamięta utworzenia dysków w trybie RAID. Czy istnieje sposób, aby dowiedzieć się, czy rzeczywiście dysków RAID konfiguracji? W części jest dziwne, jeśli mogę usunąć przewód zasilający do jednego z dysków i uruchomić komputer. Mogę zobaczyć logo Windows XP, ale to go do niebieskiego ekranu po prawej.
Old 26 maj 2009, 06:40
Członek grupy

Default Niebieski ekran - nie wykrywa dysku twardego partycji

próby uruchamiania systemu Windows z płyty CD, aby uzyskać dostęp do CMD, a następnie uruchomienie CHKDSK, to brzmi jak partycji jest uszkodzona.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.