rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Niebieski ekran problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 sie 2007, 10:37
Nowe państwa grupy

Default Niebieski ekran problem

hey guys,
I zastanawiałem się, jeśli możesz mi pomóc z tym problemem Mam z mojego komputera co wiem bardzo mało o tych sprawach.

Pretty much codziennego mój komputer będzie nagle crash i przejdź na niebieskim ekranie. to się stało o dwa lub więcej razy dziennie, a na całkowicie losowy razy. i wysyłać raporty o błędach, ale nigdy nie otrzymują wszystko, co pomaga.
Gdy dojdzie do niebieskiego ekranu z komunikatem o błędzie najczęściej ja dostać jest: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - czy coś takiego, nie mam pojęcia, co to znaczy.

Powiedziano mi, że w innych miejscach i powinny kupić trochę więcej pamięci RAM. mój komputer jest w tej chwili:
Procesor Intel Celeron podwójnego 2.54ghz z 512MB RAM i 256 karty gfx.

Kupiłem więc koncert z kingston pc3200 pamięci (co jest zdecydowanie prawidłowego naturze) i kiedy on zainstalowany, zastępując moje stare trzymać, nic się nie stało.
oraz komputer włączony, ale nie chciał iść po pierwszym ekranie że mówi foxconn, Intel, itd.

tak i tak, ale o długiej listownie, ale zastanawiałem się, jeżeli jedno tutaj wie dlaczego mój komputer zawiesza się, dlaczego mój komputer wont pracy z nowym pamięci (im użyciu starych 512 atm), a także to, co mam zrobić i spróbować rozwiązać ten problem?

dzięki za pomoc, Adam.
Old 18 sie 2007, 11:24
Grupa dawcy

512 MB powinien być dużo, i poruszają się na 256 (ten komputer i tak dobrze) i działa dobrze. Twoja RAM nie powinno być problemem.

IRQ jest sterownik na komputerze, należy sprawdzić, aby zobaczyć, co jest zainstalowane na tym kierowcy i czy są one wzajemnie sprzeczne. (nie wszystkie partsof komputer będzie pracować z wszystkich części)

To powinno być problemu.
Old 18 sie 2007, 12:35
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
IRQ jest sterownik na komputerze, należy sprawdzić, aby zobaczyć, co jest zainstalowane na tym kierowcy i czy są one wzajemnie sprzeczne. (nie wszystkie partsof komputerze będzie działać z każdym innym
ahh ok, dziękuję, ale nie można liczyć można wyjaśnić, w jaki sposób będę się o tym, ponieważ ja dont znać co im naprawdę robi.

i wszelkie pomysły na moim komputerze wouldnt dlaczego podczas pracy i wprowadzenia nowych wbić?

dzięki.
Old 18 sie 2007, 12:45
Grupa dawcy

próby wchodzenia w
C: \ DRIVERS
(z mojego komputera), jeśli nie sukces nie sprawdza BIOS ekranu na rozpoczęcie działalności.

Jeśli chodzi o nowe pamięci RAM ekranu to jest zatrzymany na BIOS.
Powodem będzie albo że RAM isnt zgodne z niektórych innych sprzęt lub sprzęt z nią lub dwóch bitów sprzętu dont pracy z tym RAM obecne.

Inaczej może być po prostu, że isnt uznawane w celu rozruchu, więc musisz go zmienić .. I'm pretty sure to zrobić poprzez naciśnięcie klawisza F8 w BIOS-ie, ale ja nigdy nie musiałem robić.

Spróbuj F8 to zwyczaj czynić żadnej szkody.

Old 18 sie 2007, 12:58
Członek grupy

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bywają podobne kierowcy, następnym razem to się dzieje, poszukaj pliku będzie wzdłuż something.sys lub aktualizacji you sound & grfx sterowniki zwykle ustala je. również chwycić memtest i uruchom go tylko incase jeden z modułów pamięci nie jest uszkodzony.
Old 20 sie 2007, 14:57
Nowe państwa grupy

hello im próbuje zainstalować system Windows XP na moim nowym dysków twardych, i umieścić dysk w napędzie i było miłe stworzenia partycji następnie razem z niebieskim ekranie. to powiedział na niebieskim ekranie wszystkie te numer błędu thingys, 0x001902fe, 0xfafd7664, 0xfafd7360, 0xfa7a339d, Ntfs.sys adres fa7a339d bazy w fa748000, sygnatury daty 41107eea. help please
Old 20 sie 2007, 15:14
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by havinagdtime View Post
hello im próbuje zainstalować system Windows XP na moim nowym dysków twardych, i umieścić dysk w napędzie i było miłe stworzenia partycji następnie razem z niebieskim ekranie. to powiedział na niebieskim ekranie wszystkie te numer błędu thingys, 0x001902fe, 0xfafd7664, 0xfafd7360, 0xfa7a339d, Ntfs.sys adres fa7a339d bazy w fa748000, sygnatury daty 41107eea. help please
Proszę uruchomić własny temat, to jest rude można porwać kogoś elses.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 20 sie 2007, 15:35
Nowe państwa grupy

Sorry I do tego nowego i ja dont know-how. i dont think te rzeczy i tak nie pomagają tylko stres mnie więcej
Old 20 sie 2007, 15:40
Moderator grupy

Cytat:
Sorry I do tego nowego i ja dont know-how. i dont think te rzeczy i tak nie pomagają tylko stres mnie więcej
Wejdź tutaj http://www.thecomputerforums.co.uk/f48/

Następnie kliknij przycisk Nowy wątek, że wygląda tak
Old 20 sie 2007, 16:12
Administrator Group

Cytat:
i dont think te rzeczy i tak nie pomagają tylko stres mnie więcej
To forum jest narzędziem.

Używane poprawnie to pomoże.

Używany niewłaściwie nie będzie.

Istnieje FAQ na górze każdej strony, jeśli nie jesteś pewny jak używać tej stronie.

Wiwaty,
Reply

Register

Zakładki