по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Windows операционни системи

Register

Reply

Нишка Инструменти
Old 22 май 2009 г., 12:52
Новите държави Група

Жена ми четирите година-стар компютър стартира със сини екрани на смъртта и случайни lockups-рано тази седмица. Тя изглежда случаен - понякога това ще се случи след няколко минути след започването, а друг път, че изглежда добре в продължение на часове. Аз не получи никаква информация, когато тя се заключва Up - на екрана спира актуализиране и всички вход устройства престават да работят. Имам поредица от minidumps от сини екрани, все пак.

Една от по-ранната сини екрани изглежда се дължи на revo.sys, нейният звук шофьори, които днес reinstalled. Оттогава, всички те като че ли да е един на няколко катастрофи, най-вече тези:

BugCheck 1000007F, (D, 0, 0, 0)
Вероятно, причинени от: nv4_mini.sys (nv4_mini + b82ba)

BugCheck 100000D1, (C, 5, 1, f74ba5f7)
Вероятно, причинени от: Atapi.sys (ATAPI! IdePortNotification + E3)

Ето това, което сте опитвали досега:
  • Премахнато и reinstalled видео карти шофьори
  • Ран Memtest
  • Ран ScanDisk при стартиране
  • Опитах всяка от RAM карти само по себе си (тя е 2)
  • Disconnected несъществени елементи оставяйки само на твърдия диск и видео карта, свързани
Нейните CPU температура е около 65-70, което е доста горещо. Аз бях прочетете, че Pentium 4 Prescott е склонен към това, все пак.

Система спецификациите:
  • Windows XP SP3
  • Asus P4P800 SE дънни платки
  • Pentium 4 Prescott 3,0 GHz
  • 2 х 512 MB DDR 400 корсар
  • XFX GeForce 6800 AGP видео карта
Аз бях Закрепихме minidumps както извор. Всеки, който има някои прозрение или идеи за това какво мога да опитам? Това звучи като хардуер или софтуер / драйвер въпрос?
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc