rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Niebieskie ekrany i Lockups

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 maja 2009, 12:52
DMB
Nowe państwa grupy

Default Niebieskie ekrany i Lockups

Moja żona na cztery lata-starego komputera zaczął doświadczającymi niebieskie ekrany śmierci i random lockups wcześniej w tym tygodniu. Wydaje się losowo - czasem stało się kilka minut po uruchomieniu, a innym razem wydaje się dobrze przez wiele godzin. I don't get żadnych informacji, gdy zatrzaśnie się - ekran przestaje aktualizacji i wszystkich urządzeń wejściowych przestają działać. Mam ciąg minidumps z niebieskiego ekranu, though.

Jeden z wcześniejszych niebieskie ekrany wydaje się być spowodowane przez revo.sys jej sterowniki dźwięku, które ponownie zainstalowane. Od tego czasu, wszystkie one wydają się być jednym z nielicznych wypadków, w większości tych:

Operacji wykrywania błędów 1000007F, (d, 0, 0, 0)
Prawdopodobnie spowodowane: nv4_mini.sys (nv4_mini + b82ba)

Operacji wykrywania błędów 100000D1, (c, 5, 1, f74ba5f7)
Prawdopodobnie spowodowane: Atapi.sys (ATAPI! IdePortNotification + E3)

Here's what I've tried tej pory:
  • Usunąć i ponownie zainstalować sterowniki karty wideo
  • Ran memtest
  • Ran scandisk przy starcie
  • Próbowano każdego RAM karty samodzielnie (ma 2)
  • Odłączony mniej istotnych elementów pozostawiając tylko dysk twardy i karta graficzna podłączona
Jej temperatura procesora wynosi około 65-70, co jest dość gorący. I've read that Pentium 4 Prescott ma skłonności do tego, though.

Specyfikacja systemu:
  • Windows XP SP3
  • Płyta główna ASUS P4P800 SE
  • Pentium 4 Prescott 3.0 GHz
  • 2 x 512 MB DDR 400 Corsair
  • XFX GeForce 6800 AGP karty graficznej
I've załączeniu minidumps as well. Każdy ma wgląd lub pomysłów na to, co mogę spróbować? Czy to dźwięk podobny do sprzętu lub oprogramowania / sterownika problem?
Reply

Register

Zakładki