Moja żona na cztery lata-starego komputera zaczął doświadczającymi niebieskie ekrany śmierci i random lockups wcześniej w tym tygodniu. Wydaje się losowo - czasem stało się kilka minut po uruchomieniu, a innym razem wydaje się dobrze przez wiele godzin. I don't get żadnych informacji, gdy zatrzaśnie się - ekran przestaje aktualizacji i wszystkich urządzeń wejściowych przestają działać. Mam ciąg minidumps z niebieskiego ekranu, though.
Jeden z wcześniejszych niebieskie ekrany wydaje się być spowodowane przez revo.sys jej sterowniki dźwięku, które ponownie zainstalowane. Od tego czasu, wszystkie one wydają się być jednym z nielicznych wypadków, w większości tych:
Operacji wykrywania błędów 1000007F, (d, 0, 0, 0)
Prawdopodobnie spowodowane: nv4_mini.sys (nv4_mini + b82ba)
Operacji wykrywania błędów 100000D1, (c, 5, 1, f74ba5f7)
Prawdopodobnie spowodowane: Atapi.sys (ATAPI! IdePortNotification + E3)
Here's what I've tried tej pory:
- Usunąć i ponownie zainstalować sterowniki karty wideo
- Ran memtest
- Ran scandisk przy starcie
- Próbowano każdego RAM karty samodzielnie (ma 2)
- Odłączony mniej istotnych elementów pozostawiając tylko dysk twardy i karta graficzna podłączona
Jej temperatura procesora wynosi około 65-70, co jest dość gorący. I've read that Pentium 4 Prescott ma skłonności do tego, though.
Specyfikacja systemu:
- Windows XP SP3
- Płyta główna ASUS P4P800 SE
- Pentium 4 Prescott 3.0 GHz
- 2 x 512 MB DDR 400 Corsair
- XFX GeForce 6800 AGP karty graficznej
I've załączeniu minidumps as well. Każdy ma wgląd lub pomysłów na to, co mogę spróbować? Czy to dźwięk podobny do sprzętu lub oprogramowania / sterownika problem?