rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

BSOD

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 stycznia 2008, 15:24
Nowe państwa grupy

Mam Packard Bell i Media 2422. Kupiłem go z Vista wstępnie zainstalowany, nie podoba się tak sformatowane i zainstalowane XP. Mój problem polega na tym, że podczas uruchomienia komputera blokuje się / zamarza, a czasem niebieskie ekrany. Gdy zaczął się ponownie uruchamia grzywny. Go wyłączyć na chwilę zamków / zamarza podczas uruchomienia.!

Kody są na niebieskim ekranie:

0x0000009C
0x00000000
0xBAB3C050
0x00000800
0xB2000040

Mam uruchomić Wdowy i Packard Bell diagnostyki i nie stwierdzono problemów.

Każda pomoc będzie bardzo doceniane.
Old 19 stycznia 2008, 00:14
Grupa dawcy

tylko mam żadnej informacji na 0x0000009C było. supportmicrosoft mówi, że taki błąd był spowodowany najprawdopodobniej przegrzania lub awarii sprzętowej pewnego rodzaju.
"Pamięci RAM, CPU, sprzęt autobus, zasilanie itp.), lub z pchanie sprzętu poza jej możliwości (np. overclockingu CPU). "

sprawdź jeden z elementów jest uszkodzony. usunąć RAM, a następnie uruchomić. jeśli uzyska się błędy, to nie RAM. lub nie tylko pamięci RAM.

przenieść na dysk twardy. sprawdzić, czy można umieścić w nową maszynę do XP i zainstalować na nim ponownie. zobaczyć, co się dzieje. błędy? Przejdźmy do płyty głównej.

usunąć wszystkie elementy z wyjątkiem karty graficznej i ekranu i innych podstawowych urządzeń peryferyjnych. jeśli dojdziesz do BIOS-u, a następnie zarządu jest w porządku.

jeśli wszystkie rzeczy sprawdza obecnie, to może być procesor.

I'd wyklucza zasilania, ponieważ objawy nie pasują. zasilanie problemy pojawiają się zwykle jako szybkie i off firmach, zamykanie lub wyłączyć losowo.

na stronie internetowej może być również z powodu przegrzania, ale wątpię, że. to zwykle zamyka się i mówi jej termicznego błędu a następnie ponownie uruchomi normalnie.

The only thing I can think of oprócz tego jest dysk twardy jest podzielony dziwne, ponieważ była na nim vista. Microsoft Vista dokonane w taki sposób, że byłoby trudne do usunięcia. lub przynajmniej to, co słyszę.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 26 stycznia 2008, 10:38
Nowe państwa grupy

Dzięki za porady i przepraszam jej podjąć, aby odpowiedzieć na tak długo, jak miałem komputera do naprawy Dave .............
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.