rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

BSOD i problemy z uruchamianiem - Windows XP z dodatkiem Service Pack 3

Reply

Narzędzia wątku
Old 31 maja 2009, 14:12
Nowe państwa grupy

Więc to może być złe w tym miejscu, tak jak Ja jestem zaczyna podejrzewać, że jest to więcej sprzętu, ale inne niż to, I'm Clueless a może Was może sterować mnie we właściwym kierunku.

O trzy miesiące temu zbudował swój pierwszy system z pomocą znajomego i wszystko wydawało się, że działa doskonale. Obecny system I'm jazdy składa się z następujących elementów:
- ASUS P5Q Pro LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard
- Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1 TB 7200 RPM SATA 3.0Gb / s 3.5 "Internal Hard Drives
- ASUS EN9800GTX + DK/HTDI/512M GeForce 9800 GTX + 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card
- Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor Model BX80570E8400
- Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model TWIN2X4096-8500C5D

Mój OS jest Windows XP z dodatkiem Service Pack 3

W każdym razie, jak już mówiłem wszystko działa sprawnie i doskonale aż o miesiąc i pół temu. Miałem pomarli bez zawracania mój komputer wyłączyć i obudził się i po jej używania przez około minutę miałam BSOD i system ponownie. I Shrugged go wyłączyć i ponownie uruchomić systemu Windows, ale na jeden minut mam innego BSOD i nadal zarabiać każdym razem, gdy ponownie systemu (także te wszystkie na ekranie przez ułamek sekundy, nie dając mi czas do kopiowania w dół na komunikat o błędzie lub coś ). I ostatecznie zamknięty mój komputer na dziesięć sekund przed powrotem zasilania i wydawało się, że do pracy. W ciągu następnych kilku tygodni mój komputer nadal działa dobrze chyba, że niebieski ekran może być 3 do 4 razy w tygodniu. I wreszcie postanowiła sprawdzić, czy mogę to naprawić, instalując Windows 7 rc. Po zainstalowaniu i wszystko dobrze pracował około tygodnia i pół kiedy postanowił ponownie zainstalować XP i spróbować sprawdzić, czy chciałbym mieć taki sam niepowiązanych wifi byłem mających problemy z 7. Po ponownej instalacji XP komputer pracował dobrze, aż do następnego dnia przy próbie uruchomienia go i dał mi komunikat o błędzie wypowiadając rejestru został uszkodzony i system Windows nie może uruchomić. I następnie przekształcony mój dysk twardy i ponownie zainstalować XP. Bezpośrednio po I ponownie zainstalowane 7 oraz w kilka godzin i było pozdrowiła z samego początku problem. Więc jeszcze raz ponownie zainstalować XP, aby sprawdzić, czy mogę uzyskać zaktualizowane sterowniki do wszystkiego i zanim będę mógł nawet sprawdzić dała mi BSOD a następnie nie uruchamia się ze względu na uszkodzony plik rejestru.

Jak powiedział, to chyba nie problem z systemem Windows sam więc może nie należą tutaj, ale będę bardzo wdzięczni, jeśli ktoś mógłby pokierować mnie we właściwym kierunku.
Old 1 czerwiec 2009, 02:21
Członek grupy

Twój dysk twardy jest prawdopodobnie martwy. Miałem problem, gdzie SIMULAR każdym razem, gdy uruchamiany po świeżej instalacji, to powiedział, że system plików jest uszkodzony lub brakuje. I zastąpić dysk twardy i to działało dobrze.
To jest moim zdaniem jak uczyć się od experiance
Old 1 czerwiec 2009, 09:18
Grupa dawcy

Czy uruchomić chkdsk?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.