![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Więc to może być złe w tym miejscu, tak jak Ja jestem zaczyna podejrzewać, że jest to więcej sprzętu, ale inne niż to, I'm Clueless a może Was może sterować mnie we właściwym kierunku. O trzy miesiące temu zbudował swój pierwszy system z pomocą znajomego i wszystko wydawało się, że działa doskonale. Obecny system I'm jazdy składa się z następujących elementów: - ASUS P5Q Pro LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard - Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1 TB 7200 RPM SATA 3.0Gb / s 3.5 "Internal Hard Drives - ASUS EN9800GTX + DK/HTDI/512M GeForce 9800 GTX + 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor Model BX80570E8400 - Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model TWIN2X4096-8500C5D Mój OS jest Windows XP z dodatkiem Service Pack 3 W każdym razie, jak już mówiłem wszystko działa sprawnie i doskonale aż o miesiąc i pół temu. Miałem pomarli bez zawracania mój komputer wyłączyć i obudził się i po jej używania przez około minutę miałam BSOD i system ponownie. I Shrugged go wyłączyć i ponownie uruchomić systemu Windows, ale na jeden minut mam innego BSOD i nadal zarabiać każdym razem, gdy ponownie systemu (także te wszystkie na ekranie przez ułamek sekundy, nie dając mi czas do kopiowania w dół na komunikat o błędzie lub coś ). I ostatecznie zamknięty mój komputer na dziesięć sekund przed powrotem zasilania i wydawało się, że do pracy. W ciągu następnych kilku tygodni mój komputer nadal działa dobrze chyba, że niebieski ekran może być 3 do 4 razy w tygodniu. I wreszcie postanowiła sprawdzić, czy mogę to naprawić, instalując Windows 7 rc. Po zainstalowaniu i wszystko dobrze pracował około tygodnia i pół kiedy postanowił ponownie zainstalować XP i spróbować sprawdzić, czy chciałbym mieć taki sam niepowiązanych wifi byłem mających problemy z 7. Po ponownej instalacji XP komputer pracował dobrze, aż do następnego dnia przy próbie uruchomienia go i dał mi komunikat o błędzie wypowiadając rejestru został uszkodzony i system Windows nie może uruchomić. I następnie przekształcony mój dysk twardy i ponownie zainstalować XP. Bezpośrednio po I ponownie zainstalowane 7 oraz w kilka godzin i było pozdrowiła z samego początku problem. Więc jeszcze raz ponownie zainstalować XP, aby sprawdzić, czy mogę uzyskać zaktualizowane sterowniki do wszystkiego i zanim będę mógł nawet sprawdzić dała mi BSOD a następnie nie uruchamia się ze względu na uszkodzony plik rejestru. Jak powiedział, to chyba nie problem z systemem Windows sam więc może nie należą tutaj, ale będę bardzo wdzięczni, jeśli ktoś mógłby pokierować mnie we właściwym kierunku. |
|
| |||
| |||
| Twój dysk twardy jest prawdopodobnie martwy. Miałem problem, gdzie SIMULAR każdym razem, gdy uruchamiany po świeżej instalacji, to powiedział, że system plików jest uszkodzony lub brakuje. I zastąpić dysk twardy i to działało dobrze. To jest moim zdaniem jak uczyć się od experiance |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy uruchomić chkdsk?