rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Czy nie Boot z USB HDD + Thumbdrive (BSOD)

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 marca 2009, 08:06
Członek grupy

Default Czy nie Boot z USB HDD + Thumbdrive (BSOD)

witaj.

Mam problem z uruchomieniem mojego albo USB Stick lub USB mojego dysku twardego za pomocą Windows XP Pro. mój BIOS jest ustawiony, aby umożliwić usb rozruchu i okna skutecznie kopiuje pliki potrzebne podczas wstępnej konfiguracji. Po pliki zostały skopiowane na dysk i ponownym uruchomieniu komputera, moje próby uruchamiania z USB (Windows XP pojawia się ekran ładowania do 4 sekund, a następnie zawiesza się) i zawsze błąd

"typowych BSOD"

informacje techniczne:

*** STOP: 0x0000007B (Oxf78A2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

I havent zainstalowane wszelki nowy sprzęt z wyjątkiem 1 GIG DDR RAM, ale i wziął ją, aby upewnić się, że problem wasnt a ja wciąż BSOD.

Proszę anybody know whats going on? To naprawdę denerwujące. A jednocześnie temu udało mi się uruchomić z moim USB HDD, która wynosi 60 GB, teraz błąd podczas próby uruchamiania z USB HDD lub USB Stick i oba są w BIOS. Nie mam IDE HDD, ani stacji dyskietek. Czy istnieją jakieś narzędzia diagnostyczne mogę użyć do badania, aby sprawdzić, czy coś w moim komputerze nie jest? Byłem w stanie podjąć zarówno dyski USB do przyjaciół i hosue są zarówno uznane oprócz nich już uznanych w moim BIOS.

Dzięki
Old 29. marca 2009, 20:40
Nowe państwa grupy

Cóż, biorąc zrobienia zarówno urządzenia do innego komputera i pracował dobrze, prowadzi mnie do zdaniem jest coś nie tak z magistrali USB. Chciałbym spróbować uzyskanie innego koncentratora USB od urządzenia PCI, i sprawdzić, czy poprawki problemu.
Old 29. marca 2009, 21:40
Członek grupy

Czy istnieje coś podejrzanego specjalnie źle z moim koncentrator USB? ponieważ dyski pracy grzywny teraz, jak wszystko inne podłączone do nich.
Old 29. marca 2009, 21:59
Członek grupy

I meant autobus * *
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.