rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Core i7 i Windows Vista BSOD Nakład

Reply

Narzędzia wątku
Old 9. czerwca 2009, 06:52
Nowe państwa grupy

Default Core i7 i Windows Vista BSOD Nakład

Hej, Ive niedawno i7 zbudował maszynę, wszystkie nowe części. Nr overclockingu co tak zawsze. Prawdopodobnie kierowcy lub i7 odniesiona i7 isnt że dobrze wspierane i mam różne pozycje, które wymagają własnych sterowników. Jakkolwiek, Ive attatched zamek, posiada wszystkie pliki minidump i niektóre z nowszych niebieskim ekranie informacji, które otrzymasz po rozruchu w Vista. Vista raz zasugerował, że jest moja płyta główna sterowniki ale oferowane link do starsze sterowniki do mojej rady, więc zatrzymany do tych na płycie CD. Zaproponował również aktualizacji systemu BIOS, które didnt help. Również memtest86 v3.5 doesnt wydaje się działać. Wystarczy zamarza (po lewej na godzinę i nadal nie zrobił nawet wyświetlać 0% zgodnie z "badań"), ale które mogą być ponownie i7.

Hardware:

Mobo: Gigabyte GA-EX58-UD5
CPU: Intel Core i7 920
GPU: Palit GeForce GTS 250 1GB
RAM: (3x2GB) G. Skill DDR3 NQ pc3-10666
PSU: Lian Li Silent Force 850W
HDD: WD Caviar Black 1 TB
DVD: ASUS DRW-22B1LT DVDRW (Light Scribe)

Inne, które zostały dodane po 1-sze BSOD ARENT lub połączyć się z niczego, ale PSU:

Vantec Nexus Fan and Light kontrolera (fani ARENT podłączony)
750 GB Seagate myślę
Vantec Czytnik kart 58-w-1

Możliwe kierowców: Light Scribe
Klawiatura Razer Lycosa
Razer Diamondback 3G
GeForce

Anyway, I just got the BSOD i ponownie stało się kilka minut po usługi IIS popsuł (co dzieje się cały czas na tym komputerze jak i inne moje) i wydaje się zdarzyć kilka minut przed BSOD dużo (patrząc na moje imprezy widzów), ale nie jest to przyczyną początkowej, gdyż rozpoczęła się przed zainstalowany IIS!

Uwaga: Również tak, zrobić sobie Vista 32bit nie mogą korzystać ze wszystkich moich 6GB pamięci RAM, i7 wykorzystanie 3 sloty. I WAS planowania przy użyciu 64-bitowej, ale couldnt find dysk: sigh:
Powinna ona być przyczyną problemów powinno? Jeśli doesnt wykorzystania dodatkowych 2GB to shouldnt adresu.
Old 9. czerwca 2009, 15:06
Grupa dawcy

Default Core i7 i Windows Vista BSOD Nakład

Jeśli nie jest coś takiego jak pamięć napięcie, tylko strzelać masz zamiar mieć w tym jest sformatować systemu, zainstaluj ponownie, zainstalować sterowniki i za każdym razem rozwiązywać problemy, które z nich jest problem.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):