rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Krytycznych plików systemowych usunięty - Pilne.

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 kwiecień 2008, 17:17
Członek grupy

Default Krytycznych plików systemowych usunięty - Pilne.

Witaj. Ja po prostu skompilowane źródło (C + +) z mój przyjaciel, a ponieważ Używam Express wydanie Visual C + +, to zestawione bezpośrednio i prowadził program.

Jak could've domyślasz, źródłem wszystkiego, co nie było miłe. Udało mi się przerwać zmuszony w czasie zamykania, ale pliki są nadal usuwane. Oto główna część źródła;
Kod:

I've tried się niektóre pliki z powrotem, ale już tylko udało się uzyskać hal.dll ...

Jaki byłby najlepszy do tego naprawić? Wierzę, że nie mogę korzystać z XP Pro dysk do naprawy.
Old 24 kwiecień 2008, 19:20
Moderator grupy

Czy masz XP CD?

Jeśli tak, należy umieścić go w stacji CD ROM i postępuj zgodnie z instrukcjami poniżej:
  • Kliknij na Start> Uruchom i wpisz sfc / scannow następnie naciśnij Wprowadź (zwróć uwagę na odstęp między scf i / scannow)
    • Niech to uruchomić niezakłóconych do okna z niebieski pasek postępów odchodzi
SFC - Co jest skrótem od System FIle CHecker, pobiera poprawną wersję pliku z% Systemroot% \ System32 \ Dllcache lub plikami źródłowymi instalacji systemu Windows, a następnie zastępuje niepoprawny plik.

Jeśli chcesz zobaczyć, co zostało zastąpione, kliknij prawym przyciskiem myszy Mój komputer i kliknij na Zarządzanie.
W nowym oknie rozwiń Podglądzie zdarzeń (poprzez kliknięcie na symbol + obok niego), a następnie kliknij na System.

Old 24 kwiecień 2008, 19:42
Członek grupy

Ohhhh moje! Nie masz pojęcia, jak szczęśliwy jestem w tej chwili, ghehe. Byłem na temat, aby uzyskać gotowy do sformatowania, ale zawsze ten sposób wygląda lepiej. SFC działa teraz, ale nie ma jeden mały powód do obaw; byłoby to również zająć "System Volume Information", "Ntldr", "boot.ini", "system.ini" i "NTDETECT.COM"? I was just wondering, ponieważ nie są one Windows XP pliki.

Dziękujemy za pomoc do tej pory, wielkie i Nifty polecenia. I'll sprawozdania za chwilę .= D
Old 24 kwiecień 2008, 19:46
Moderator grupy

Nie 100% pewności.

Być może trzeba będzie sprawdzić kilka różnych metod. http://support.microsoft.com/kb/330184

Następnie ponownie może ich zastąpić. Po prostu trzeba poczekać i zobaczyć.

Old 25 kwi 2008, 02:49
Członek grupy

Hello Evilfantasy. Po zakończeniu skanowania została sporządzona, i mój laptop uruchomiony ponownie, aby sprawdzić, czy to będzie działać. Aby moje rozczarowanie Mam komunikat "NTLDR missing", więc próbowałem za pomocą jednej z moich dyski startowe to naprawić, ale wtedy przechowywane na dostawanie "Brak sterowników jądra ustalić NTLDR".
Jestem teraz moje formatowania HDD moja mama przy użyciu komputera (ponieważ mój laptop trzymany na ponowne uruchamianie bez wyraźnej przyczyny w / XP mój dysk w nim) i jestem tylko czekają na to, aby zakończyć.

Niemniej jednak wynik, dziękuję za pomoc i wysiłki (to doświadczenie było dla mnie i wiem teraz nową Nifty polecenie, ghehe). = D
Old 25 kwi 2008, 07:21
Moderator grupy

Niestety nie działa.

Not sure what you were doing, ale ludzie zwykle nie ryzykownych prac nad zapasowe maszyny lub HDD .... tylko w przypadku incydentów, takich jak ten.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.