![]() |
| |||||||
|
![]() |
| | Konu Araçları |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dump Dosyaları Farklı türleri:
Tam veya Tam Bellek Dökümü: Eğer bellek dökümü toplanmıştır oynanmakta olan işlemler de dahil olmak üzere bir kaza sırasında tam dökümü kayıtları sistem belleği tüm içeriğini. Bu düpedüz boyutu sabit diskinizde Windows için sırada Dosyayı kaydetmek için yeterli boş alan gerekiyor demektir. Önce ilgili kayıt defterinde (I na geçmeyeceği ...) karıştırmasını olmadan tam bellek dökümlerini kaydedemezsiniz bu düpedüz boyutunu nedeniyle 32-bit sistemlerde fazla 2GB bellek ile Küçük veya Mini dökümü: Mini döküm küçük bir 64K-byte dosyasıdır. Mini dökümü çok küçük bir nedenle, herhangi bir ikili dosya veya çalıştırılabilir bellek bir sistem çökmesi zaman at içeriliği değil. Beri. Exe dosyalarını tam ve doğru çökme analizi için, mini eşliğinde sınırlı değeri onları bulunmamaktadır ihtiyaç vardır. Yine de bu noktaya çok iyi bir başlangıç olabilir. XP varsayılan olarak küçük dökümlerini üretir Windows, her bir kaza için olay. Çekirdek dökümü: Bir çekirdek dökümü muhtemelen en yararlı hafıza çalışmaya dökümü olduğunu. Sadece, çekirdek ve donanım özet düzeyini (HAL) tarafından, bu önemli bir dökümü daha küçüktür (bir sistem 1GB RAM ile çekirdek hakkında 120MB ve dökümü) oluşturur işgal edildi hafıza bilgileri içermektedir. Süre yine de kaza için sorumlu bilgi içeren en büyük şansı sunan bu kullanıcıya tahsis oldu hafıza modu programlarına omitting olarak, küçük kalır. Varsayılan olarak, Windows XP oluşur her kaza için döküm bir mini kurtarır. Bu döküm dosyalarını dizininde bulabilirsiniz C: \ Windows \ Minidump Her küçük dosya dökümü), dosya ve sıra numarası (bu durumda daha sonra bir döküm dosyası aynı gün oluşturulur crated tarihi içerir. Mini bir örnek gibi olabilir dosya dökümü Mini072708-01.dmp (Bu ilk mini bir örnek bu benim kendi sistemi üzerinde oluşturuldu dökümü Temmuz 2008 27.. Çekirdek ve komple eşliğinde dizine kaydedilir C: \ WINDOWS \ ve bir dosya adı olacak Memory.dmp. Her zaman bir kaza, mevcut bellek dökümü dosyası üzerine oluşur. Döküm Dosyası Windows tasarruf biçiminin değiştirilmesi: Ben daha önce de belirtildiği gibi, Windows XP varsayılan olarak küçük eşliğinde kaydedecek ve bir mini kurtaracak Oluşan her kaza için dökümü. Aslında, mini dökümü yanında, XP de tam bir döküm dosyası kurtarır. Ancak, daha önce bahsedilen bulunduğu bir mini her kaza için dökümü ise, tam dökümü her zaman mevcut üzerine yazılacaktır. Bende zaten küçük eşliğinde sınırlı kullanımının ne zaman ve tam bir kaza analizi yaparken tam eşliğinde çok dosya boyutu büyük ise çok fazla veri içeren are belirtilen Ancak, bunun yerine çekirdek eşliğinde kaydetmek için XP'yi kurmak için mantıklı. Bu ayarı değiştirmek ölü basittir:
![]()
Çünkü ücretsiz ve ben şimdiye kadar kullandığınız tek hata ayıklama aracıdır. Tatmin oldun mu? Ancak, Windows kurulum CD ile sağlanan destek araçları / DVD bu WinDbg değil parçası unutmayın. Daha çok Windows için "Hata Ayıklama Araçları parçası" olarak serbestçe aşağıdaki linkten indirilebilir: olduğunu http://www.microsoft.com/whdc/devtoo...g/default.mspx Ne zaman, hata ayıklama araçları indirirken sizin hata ayıklama sistemi olarak kullanmayı planlıyorsanız platform için araç indirmek emin olun. Bu hata ayıklama sistemi her zaman bir hata ayıklama ihtiyaçlarını aynı sistemi olmak zorunda değildir. Burada durumlar olabilir / örneği burada gerekir nedenlerini / Bir, hatanın üretmektedir farklı bir sistemde hata ayıklama yapmak istiyorum. Eğer bit makinesi, 64 bir döküm dosyası tutulur ama 32 üzerinde 32 gerek-bit sistem, daha sonra bit hata ayıklama araçları ve hata ayıklama yapıyoruz. Unutulmaması gereken bir diğer önemli notu şey bu Debugging araçları MSI yükleyicisinin anlamı bu sadece dizinde yükleyecek olarak gelen bir C: \ Program Files \ Debugging Tools for Windows. Eğer isterseniz kendisi için you're doldurulmuş bir yönetici haklarına sahip olmayan bir sistemde araçları kullanmak için! Şey ... aslında sen değil. Microsoft, varsayılan yükleme yolu için tüm Debugging Araçlar dizini kopyalamak istediğiniz yere mümkün yaptı. Diğer bir deyişle, bir kez bu yönetici hakları size bir sistemde, farklı bir sistemi bütün dizin kopyası olabilir yüklü. Daha da iyisi, eğer istediğiniz bir Memory Stick formu çalışabilir. Sadece olarak dizini tutmak emin olun ve Herşeyi çıkarmadan başlatılmaz. Last but not least, there is the Debugging araçları platformu başına kullanılabilir sadece bir sürümüdür. Çünkü bu araçlar, Windows sürümünden bağımsız olmasıdır. Olursa olsun, Windows 2000, XP, 2003 sunucu veya Vista üzerinde kurulabilir planlıyorsanız. Farklı işletim sistemi ve hizmet sadece bir kez, Windows sembol dosyaları oynamaya başlayabilirsiniz (yaklaşık Bölüm 2) daha önemli paketleri. Benim Sistemi: Willy Wonka's Poligon Fabrika
|
|
| |||
| |||
| Nice okuyun! Teşekkürler! |
![]() |
|
| Bookmarks |