rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Dell Latitude Laptop - Niskie Pamięć wirtualna Problemy

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 czerwiec 2009, 10:07
Nowe państwa grupy

Hi, I'm new to tak być, jeśli pacjent nie zawiera wszystkich niezbędnych informacji. Mam
System Model: Dell Latitude C510
Typ systemu: X86-based PC
Procesor: x86 Family 6, Model 11, Stepping 4, Genuine Intel ~ 1196MHz
1200MHz CPU 1.08GHz, 256MB pamięci RAM;
Pamięci fizycznej 256.00MB
Dostępne pamięci 26.62MB
Razem Pamięć wirtualna: 2.00GB
Dostępne pamięci wirtualnej: 1.96GB

Problem Mam był posiadanie jest to, że dość często się następnie komputer mówi mi, że moje pamięci wirtualnej jest niska i że jest to tworzenie większej. Komputer działa wolno, zawiesza i awarii. Mam defragged, tarcze cleanup-ED i wirusa zeskanowane - często. Mam do punktu, w którym jestem ponowne rozważenie wszystkiego, ale ja naprawdę nie mają pojęcia, jak chce tego dokonać. Wszelkie sugestie będą mile widziane, zarówno do ustalania innych problemów lub ponowne sformatowanie.

Many thanks,
Chinadoll
Old 20 czerwiec 2009, 10:12
Administrator Group

You're próbował zwiększenie pamięci wirtualnej, a następnie ręcznie?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 20 czerwiec 2009, 10:50
Nowe państwa grupy

Hi Hybr! D, nie mam nie, nie wiedziałem, że będę mógł to zrobić - wszelkie rady (lub kompletny zestaw instrukcji nawet) byłoby najbardziej cenionych
Old 20 czerwiec 2009, 12:10
Administrator Group

Co OS są Państwo używają?
Old 20 czerwiec 2009, 12:38
Nowe państwa grupy

It'a Windows XP Professional (wersja 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600)
Old 20 czerwiec 2009, 12:51
Administrator Group

Jak ręcznie zmienić rozmiar pamięci wirtualnej pliku stronicowania

Musisz być zalogowany jako administrator lub jako członek administratora grupy do zakończenia tej procedury. Jeśli komputer jest podłączony do sieci, ustawienia zasad sieci mogą uniemożliwić wykonanie tej procedury.

Aby ręcznie zmienić rozmiar pamięci wirtualnej, należy wykonać następujące kroki:
  1. Kliknij ZacząćKliknij Biec, Wpisz polecenie sysdm.cpl w Otwarty pole, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
  2. Kliknij Zaawansowane zakładkę, a następnie na podstawie Wydajność kliknij Ustawienia.
  3. Kliknij Zaawansowane zakładkę, a następnie na podstawie Pamięć wirtualna kliknij Zmiana.
  4. Pod Dysk [Etykieta woluminu]Kliknij dysk zawierający plik stronicowania, który chcesz zmienić.
  5. Pod Rozmiar pliku stronicowania dla wybranego dyskuKliknij Rozmiar niestandardowyWpisz nowy rozmiar pliku stronicowania w megabajtach (MB) w Rozmiar początkowy (MB) lub Rozmiar maksymalny (MB) , a następnie kliknij przycisk Ustalić.
  6. Kliknij OK , aby zamknąć okno dialogowe i zmiany.
Uwaga Po zmianie rozmiaru pliku stronicowania, może pojawić się monit o ponowne uruchomienie systemu Windows. Jeśli pojawi się monit o ponowne uruchomienie, zmiany nie będą obowiązywać, aż system Windows zostanie ponownie uruchomiony.

Uwagi
  • Aby Windows wybranie najlepszego rozmiaru pliku stronicowania, kliknij przycisk System zarządza rozmiar. Zalecany minimalny rozmiar jest taki sam, jak 1,5-krotność RAM w komputerze, a 3 razy tę kwotę do maksymalnej wielkości. Na przykład, jeśli masz 256 MB pamięci RAM, minimalny rozmiar 384 MB, a maksymalny rozmiar 1152 MB.
  • Aby uzyskać najlepszą wydajność, nie należy ustawiać rozmiaru początkowego mniej niż minimalna zalecana wielkość mocy Całkowity rozmiar plików stronicowania dla wszystkich dysków. Zalecany rozmiar jest taki sam, jak 1,5-krotność RAM w komputerze. Jest to dobra praktyka, aby pozostawić plik stronicowania w zalecanym rozmiarze jak spadek wydajności czy plik stronicowania jest zbyt duży. Można jednak zwiększyć jej rozmiar, jeśli często korzystać z programów, które wykorzystują wiele pamięci, takich jak grafiki programów lub gier.
  • Zalecamy, aby nie wyłączyć lub usunąć plik stronicowania, ponieważ może to zmniejszyć wydajność komputera. Jednakże, jeśli użytkownik zdecyduje się usunąć plik stronicowania, jak ustawić początkowy rozmiar i maksymalnej wielkości do zera, lub kliknij Bez pliku stronicowania.
Źródło -- http://support.microsoft.com/kb/308417
Old 20 czerwiec 2009, 13:01
Nowe państwa grupy

Sooooo Dziękuję bardzo. I'll give to idź i niech wiesz co się dzieje. Twoja rada jest bardzo ceniona x
Old 20 czerwiec 2009, 13:37
Nowe państwa grupy

Dziękujemy Hybr! D, mam ręcznie zwiększonej pamięci wirtualnej i miejmy nadzieję, pomoże to go uruchomić trochę lepiej
Old 21 czerwca 2009, 00:33
Administrator Group

Good stuff, glad to help.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.