rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Boot Disk Fail ...?

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 grudnia 2007, 13:46
Nowe państwa grupy

Default Boot Disk Fail ...?

Hello my name is Josh and I would really appreciate każdy wkład w tym:

I Niedawno postanowiła zorganizować własną komputera. It's cool jak oszczędności kupowania osobnych części, a proces oddania wszystkiego razem była dobra nauki, tak daleko. Jedynym problemem jest po końcu zamawiania Windows XP Professional x64 bitowe i wkładając w CD / DVD-ROM, że moment chwały, BIOS wciąż mówi do mnie, że nie rozruchu dysku.

Oto moje SPECS:

Gigabyte S-series model P35C-DS3R płyta http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2551

Intel Core 2 Quad Q6600 Procesor (2,4 GHz) http://accessories.us.dell.com/sna/p...682&lid=585550

NVIDIA GeForce e - 8600 GTS karta graficzna http://www.nvidia.com/object/geforce_8600.html

Western Digital SATA 300 MB / s, 400 GB miejsca na dysku, 16 MB cache, 7200 RPM Twardy dysk

Samsung SH-S203B DVD Writer http://www.samsung.com/in/products/o...s/sh_s203b.asp

Thermaltake Purepower 500W Zasilanie http://www.thermaltake.com/product/P...94/w009394.asp

Antec Dziewięćset Ultimate Gamer Case http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=15900

Jak przewijać BIOS Używam starej Compaq z klawiatury kawałek historii ... czekając, aż system operacyjny przed zainstalować mój bezprzewodowej klawiatury Logitech. Ustawić priorytet rozruchu urządzenia CD-ROM w Advanced BIOS ekranu, jak w podręczniku mówi do mnie to wszystko naprawdę trzeba zrobić przed niebieskim ekranie wyskakuje o partycjonowanie dysku twardym dla systemu Windows Professional. Czy sądzisz któregokolwiek z tych składników nie jest zgodne z x64 bitowego systemu operacyjnego? Słyszałem (plotek?), Że niektóre napędy optyczne zostały zobowiązane do tego Professional x64 (to Samsung kompatybilne?). ... Zauważyłem również na stronie firmy NVIDIA o 8600, że karta graficzna jest sklasyfikowany pod "32" stopę "strumień przetwarzanie" Jeśli spojrzysz na górze tabeli ... cokolwiek to znaczy ???.. . Wystarczy do let you know I nosił anty-statyczne nadgarstek zajęcia podczas montażu i stosowane miły nawet warstwy termicznej wklej do procesora jako skierowane.

Nawet jeśli po każdym sprawdzić w BIOS-ie na około dwadzieścia razy uruchomiony go (przed Mam system operacyjny, tylko po to, aby sprawdzić BIOS) w temp. zawsze brzmi w niskich 30-C, był jeden punkt kiedy byłem kontroli temp. od procesora w systemie BIOS, które zauważyliśmy w temp. było osiągnięcie wysokości 70 C. zdałem sobie sprawę, że miałem bumped w przypadku podłącz go ponownie i dlatego CPU FAN nie był w całości na (wentylator był choć nadal działa) ... dwie jego grubości rogu plastikowe śruby były luźne, a dwie pozostały na silny ... tak, nawet jeśli wentylator został uruchomiony Myślę, że się go stracić ciepła. Więc mam freaked i wyłączyć komp (więc w sumie procesor został uruchomiony w temperaturze do 70 ° C przez około 12 sekund), gwintowany CPU Fan mocniej na płycie głównej, i to powrót w biznesie czytania stała 33 C po pierwszym badaniu. Chociaż nie sądzę, jest to wielka sprawa, I thought I'd mention it, aby ktoś z Was, którzy są dusze rodzaju myślenia lekarstwo. Słyszałam, że mimo zdrowego temp procesora jest coś poniżej 40 C, a także usłyszeć procesorów może wytrzymać wiele i że czas dotarcia do 70 na krótki czas, nie powoduje żadnych trwałych uszkodzeń. I nigdy nie działać na mojej mocy procesora z wentylatorem nie podłączony / jazdy na wszystkich... Słyszałem, że nie uszkodzić procesora w ciągu kilku sekund.

FYI o system operacyjny: nie otrzymać go z wszelkich dużych detalistów jak mi moje inne części (Micro Center), ale od strony internetowej o nazwie CietDirect.com, która sprzedaje tanie oprogramowania. Znalazłem XP Pro x64 za 90 dolarów! I'm wypompowanych ponieważ zazwyczaj koszty do 299,99. Strona wydaje się legit (http://www.cietdirect.com/product_sp...php?s=1&id=163), Nawet jeśli pakiet nie zawierają niebieski karton Microsoft przypadku jak to pokazuje w internecie, ale dysku miękką, kruchy, czarne ochronne przypadku czytania w profesjonalnym druku:

Angielski, Microsoft Windows XP Professional
x64 Edition
(Product Key Required)

Czerwiec 2006
Systemy
Student Media / Praca At Home Media

Koniec pkt Część nr E85-03210

Licencje

Wszystkich zastosowań, z zastrzeżeniem licencji porozumienia. Nie należy nielegalnych kopii tej płyty. Nie do sprzedaży detalicznej lub dystrybucji OEM. Nie na sprzedaż.

To warstw w brązie / brązowy kolor, z logo firmy Microsoft i wygląda jak prawdziwy ofertę (kod kreskowy i wszystkich). "Microsoft jest wcięcie / drukowane w złocie na wrażliwe części dotyczącej wewnątrz pierścienia (gdy klapka jest to ponad info na stronie i widać cienki pierścień blisko centrum). Uczciwie I think this is good stuff, ale myślałem Chciałbym również wspomnieć o tym, jak za pomoc.

- I'm hooking moc moja komp bezpośrednio do wspólnego domu gniazdka 120V. (Nr Surge Protector, jeśli chodzi o moc komputera samodzielnie)

- Dysk działa: miga na zielono, otwiera, zamyka, reopens.

- LED są musujące niebieski, wentylatory płynących.

Wszystko wydaje się być ok, za wyjątkiem shitty stwierdzenie, że system BIOS nie rozruchu dysku.

Wszelkie sugestie będą greatly appreciated. Dzięki.
Old 29 grudnia 2007, 19:08
Grupa dawcy

Default Boot Disk Fail ...?

Cześć

Dysk masz to po prostu wielkość dysku licencji do wykorzystania przez firmy, które mają wielkość umów licencyjnych z firmą Microsoft. Jest to nielegalne wykorzystanie użyć tego dysku do instalacji systemu Windows do korzystania chciałbym poważnie odesłać i spróbować i otrzymać zwrot pieniędzy następnie kupić w wersji OEM, które będą mogły korzystać, ponieważ zbudowany komputera (znacznie tańszy niż 299,99) .

Jest bardzo możliwe, że dysk nie jest dysk rozruchowy, które mają być stosowane jedynie do dystrybucji przez sieć.
Czy masz dysk, że wiesz, że można uruchomić komputera z? Może być wart wypróbowania.

I hope this helps.

Let us know how you get on.

Many Thanks

Leo
Reply

Register

Zakładki