rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

"A błąd odczytu dysku Naciśnij Ctrl + Alt + Del na Ponownie" - nie ładowaniu systemu Windows

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 czerwca 2009, 16:10
Nowe państwa grupy

Default "A błąd odczytu dysku Naciśnij Ctrl + Alt + Del na Ponownie" - nie ładowaniu systemu Windows

Argh!

Dobrze, aby rozpocząć z wiem nic o komputerach!

Mam laptopa Samsung R510, próbowałem otworzyć dokument programu Word i wcześniej z jakiegoś powodu laptopa tylko rozbił. (nigdy nie zdarzyło się wcześniej, laptop ma tylko zostały wykorzystane około 5 razy, I've gdyby tylko przez tydzień!)
I pozostawił uruchomiony przez około 10 minut, ale kiedy wróciłem, było jeszcze odpowiadać. Próbowałem zwykłej, Ctrl Alt usunąć, aby przywołać Menedżera zadań dowiedzieć się, czy był to program, który rozbił się, ale nic. W końcu miałem tylko przytrzymać przycisk zasilania, aby ponownie (zły Wiem, ale nie miał innej możliwości)

Teraz wont load. Ładuje do samsung ekran, a następnie ekran robi się czarny i mówi
"Uruchomienie z AHC I CD-ROM:
Dysk przeczytać błąd
Naciśnij Ctrl + Alt + Del, aby zrestartować "

I've wciśnięty ctrl alt del wiele razy, aby ponownie uruchomić, ale stale wyświetlany jest komunikat ten sam błąd.

Używam Windows Vista Home Premium, niektóre specyfikacje według play.com --
Procesor: Intel Pentium Dual Core T3200 2 GHz
Procesor: Intel Pentium Dual Core T3200 / 2 GHz (Dual-Core)
Pamięć cache: 1 MB - L2 Cache
RAM: 2 GB pamięci DDR2 SDRAM - 667 MHz (1 x 2 GB)
Dysk twardy: 160 GB - 5400 obr / min
Dysk twardy jest dwa dyski z 69gb na każdym

Przepraszamy, jeśli nie zawiera wystarczających informacji, albo za mało ... jak już mówiłem, mój komputer jest bardzo podstawowa wiedza!

z góry dzięki za pomoc
Old 4 czerwca 2009, 16:25
Administrator Group

Default "A błąd odczytu dysku Naciśnij Ctrl + Alt + Del na Ponownie" - nie ładowaniu systemu Windows

Brzmi jak twardy restart uszkodzeniu niektórych plików systemu Windows, to tylko nadzieję przypadku ich naprawy.

Czy pochodzą z odzysku lub dysk CD z systemem Windows CD?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 4 czerwca 2009, 16:32
Nowe państwa grupy

Tak, to wraz z dysku odzyskiwania systemu Windows. Że mam uruchomić?
To wcale nie wszystko na nim, więc nie jestem zaniepokojona utraty danych.
Old 4 czerwca 2009, 16:35
Administrator Group

Ożywienie Dysk może pozwolić zrobić naprawy, to może być nawet pełne Vista CD, a następnie możesz naprawić wszelkie błędy boot.

Powiedział, że może to życie jest do pełnego odzyskania, ale brzmi jak you don't mind.

Give it a try.
Old 4 czerwca 2009, 16:48
Nowe państwa grupy

Myślałem, że ten temat, ale byłem przestraszony mi się bałagan go dalej: P (I zazwyczaj kończy się podejmowania gorsze rzeczy!)
I've started it off, hopefully it'll pracy.

Dziękujemy za pomoc i przepraszam, jeśli jestem blondynką i jest głupi: p

I'll let you know if it works

Thanks again,

Rachel
Old 5 czerwiec 2009, 00:16
Nowe państwa grupy

Arggh!
To nie działa. Nie pamiętam dokładnie błąd, I'll try Agan kiedy wracać do domu z pracy.

Nie wydaje się uznanie twardy dysk (lub oba dyski twarde, ponieważ naprawdę jest dwóch)
I nawet próbował przywrócić pełną robi, ale nawet to nie działa: (

Wrrr ...
Old 5 czerwiec 2009, 04:14
Administrator Group

Ouch, brzmi jak dysk może mieć faktycznie rozbił następnie.

Jeśli jest to stary tygodnie chciałbym skontaktować się z miejscem, w którym go kupił.

Ja biorę ma gwarancji?
Old 5 czerwiec 2009, 09:08
Członek grupy

Brzmi jak początkowy problem, próbuje uruchomić komputer z dysku CD, a nie z dysku twardego. Może dostałem zmiana kolejności uruchamiania w BIOS-ie. I'd sprawdzić i upewnić się, że system jest ustawiony w trybie uruchamiania z twardego dysku w BIOS.
Old 5 czerwiec 2009, 13:45
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by rwc1969 View Post
Brzmi jak początkowy problem, próbuje uruchomić komputer z dysku CD, a nie z dysku twardego. Może dostałem zmiana kolejności uruchamiania w BIOS-ie. I'd sprawdzić i upewnić się, że system jest ustawiony w trybie uruchamiania z twardego dysku w BIOS.
Muszę być szczery z wami, nie mam pojęcia, co BIOS jest lub sprawdzić.

I've just uruchomić narzędzie naprawy startowego systemu Windows przy użyciu dysku, że razem z moim laptopem. On poszedł za pośrednictwem po raz pierwszy powiedział coś w stylu "klikając wykończenie będzie ponowne uruchomienie komputera, jeśli komputer uruchamia się normalnie, nie działa, jeżeli okna doesnt start, uruchom ponownie" - coś takiego, że mimo

To nie działa, więc pobiegł narzędzie ponownie i I've just dostał ten błąd

Startrep.exe - Błąd aplikacji
Wyjątkiem Integer dzielenie przez zero.
(0xc0000094) nastąpił we wniosku na lokalizację 0x0084cc2b.
Kliknij przycisk OK, aby zakończyć program.

A tak, to w ramach gwarancji, miałem nadzieję, że to naprawić siebie, ale nie patrząc so good!
Reply

Register

Zakładki