![]() |
|
|||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
|
|
Нишка Инструменти |
|
|
|||
|
|||
|
Ей ви, които вече са инсталирани на Ubuntu, че собствените HDD, обаче, все пак аз имам отделно устройство съм опитвали да инсталирате Vista на, не comprendez!
форматиране / разделяне / и т.н., но тя все още винаги казва "Windows не може да се инсталира на този дял / harddrive" или somesuch. Сега, аз го суап на HD наоколо в BIOS и се опита отново, но все още няма движение. Какво прави той Tres досадно е, че моята Vista DVD (по някаква причина) се чете sooo бавно, така че тя отнема около 15 mintues от пускането в разкриване на дял малко, ако не и повече. Всички съвети за това, което съм аз греша? Предполагам, че е нещо общо с активна или първични дялове? Всички твърди дискове във Vista Manager дял са означени с "първично" ... Хмм |
|
|
|||
|
|||
|
Съжалявам, аз съм малко muddled тук. Нека да го прави.
(а), които имат две вътрешни HDDs (б) една (А) е основният и Ubuntu на нея (в) Други (Б) е вторично и искате да Vista върху Вярно ли е? Ако е така, вземете копие на menu.lst на носител, който се чете от Vista. Ако е възможно, промяна на конфигурацията, така че ровя зареждане на ОС е на корен дял, а не в MBR. Премахване на А, Б направят първични и инсталирате Vista. Ако е необходимо, използвайте Ubuntu да форматирате Б, както е FAT32 или NTFS предварително. Инсталиране на Vista и да получите grub4dos и разопаковането него. Преместете файла grldr до корен на диск C: Променете зареждащата опции, като добавя нова опция: [обувка товарач] ... [операционни системи] C: \ grldr = "компилатори" ... Сега копирате menu.lst файл от вашия Ubuntu конфиг до корените на C: и да го редактират така тя изглежда по следния начин: Заглавието Failsafe - openSUSE 11,0 - 2.6.25.18-0.2 коренче (hd1, 1) ядро / boot/vmlinuz-2.6.25.18-0.2-pae корен = / dev/disk/by-id/usb-HTS54101_0G9AT00_503EA-0 :0-part2 showopts IDE = nodma APM = разстояние ACPI = разстояние noresume nosmp noapic maxcpus = 0 EDD = разстояние x11failsafe initrd / boot/initrd-2.6.25.18-0.2-pae Заглавие на Windows rootnoverify (hd0, 1) chainloader (hd0, 0) 1 Заглавие на openSUSE USB rootnoverify (hd1, 1) chainloader (hd1, 1) 1 Моя е openSUSE но твоя ще бъде подобна. Всяка поява на (hd0 сега ще се (hd1 разбира в първата опция. Вторият датира и обувки за шофиране Vista. Третият ботуши на ровя зареждане на ОС на Ubuntu диск.