kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógépes szoftver > A Windows operációs rendszerek

Register

Dual boot help - Ubuntu telepítve, most további kilátás

Reply

Téma eszközök
Old Október 15 2008, 07:40
Csoport tagja

Default Dual boot help - Ubuntu telepítve, most további kilátás

Hé srácok, már Ubuntu telepítve a saját HDD, azonban, ha van egy külön meghajtón próbáltam telepítése Vista nem comprendez!

formázás / particionáláskor / etc, de még mindig azt mondja, "A Windows nem tudja telepíteni magát, hogy e partíció / merevlemez vagy somesuch.

Nos, én a HD-csere a körül a BIOS-ban, és újra próbálkozott, de még nincs mozgás. Mi teszi tres bosszantó is, hogy a Vista DVD-t (valamilyen okból) sooo olvassa lassan, így mintegy 15 mintues az üzembe azt a kaput, hogy a partíció kicsit, ha nem hosszabb.

Minden tanácsot, hogy mit csinálok rosszul? Azt hiszem, hogy valamit csinálni, vagy az aktív elsődleges partíció? A merevlemezek a Vista partition manager is labeled "elsődleges" ... hmm
Old November 7, 2008, 08:47
Donor Group

Default Dual boot help - Ubuntu telepítve, most további kilátás

Sajnálom, én egy kicsit zavaros itt. Let me get it straight.

(a) ha két belső HDDs
(b) egy (A) az elsődleges, és az Ubuntu rá
(c) A másik (B) a közép-és akarjuk, hogy a Vista

Így van? Ha igen, egy másolatot a menu.lst egy közepes olvasható, hogy a Vista.

Ha lehetséges, változtassa meg a grub config úgy, hogy a boot betöltő a gyökér partíciót, és nem az MBR-t.

Vegye ki az A, B, hogy elsődleges és a Vista telepítéséhez. Ha szükséges, használja az Ubuntu formázhatja B NTFS vagy FAT32 előre.

Vista telepítése és kap grub4dos és csomagolja ki.

Vigye a fájlt a root grldr meghajtó: C:

Változtassa meg bootup lehetőséget egy új opció:

[boot loader]
...
[operating systems]
c: \ grldr = "grub"
...

Most másolja a menu.lst fájlt a Ubuntu konf a gyökere a C: és szerkeszteni, így valahogy így néz ki:

Cím Failsafe - openSUSE 11.0 - 2.6.25.18-0.2
gyökér (hd1, 1)
kernel / boot/vmlinuz-2.6.25.18-0.2-pae root = / dev/disk/by-id/usb-HTS54101_0G9AT00_503EA-0 :0-part2 showopts ide = nodma apm = off acpi = off noresume nosmp noapic maxcpus = 0 EDD = off x11failsafe
initrd / boot/initrd-2.6.25.18-0.2-pae

Cím Windows
rootnoverify (hd0, 1)
chainloader (hd0, 0) +1

title openSUSE usb
rootnoverify (hd1, 1)
chainloader (hd1, 1) +1

OpenSUSE enyém is, de a tiéd lesz hasonló. Minden esemény a (hd0 most (hd1 Természetesen az első lehetőség. A második nyúlik vissza és a csizma a Vista meghajtó. A harmadik csizma a grub boot loader az Ubuntu meghajtót.

Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Ubuntu Linux Dual Boot és Vista operációs Most minden nem töltődik be! Blade110L Linux és OS Alternatív 0 14. június 2009 08:44
Kettős Kubuntu Vista és a Vista telepítve 1. Black Magic Linux és OS Alternatív 1 27. március 2009 15:14
Kérdés egy Vista / Ubuntu dual boot MJM Linux és OS Alternatív 11 18. október 2008 02:29
Segítség a kettős Vista / ubuntu a lojack szoftver pest79456 Linux és OS Alternatív 3 12. október 2008 09:39
Hogyan: Dual Boot Vista / XP a könnyű mód SocialWarfare A Windows operációs rendszerek 0 30. április 2008 19:04
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.