![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hey y'all, już Ubuntu zainstalowane na jego własnych HDD, jednak, chociaż mam oddzielny dysk I've tried instalacji Vista na nie comprendez! formatowania / partycjonowania / etc ale nadal zawsze mówi "System Windows nie może zainstalować się do tej partycji / dysków twardych lub somesuch. Teraz i nie zamienić się w HD w BIOS i próbował ponownie, ale nadal nie ma przepływu. co czyni go tres irytujące jest to, że moja Vista DVD (z jakiegoś powodu) jest odczytywana sooo powoli, więc zajmuje to około 15 mintues z oddaniem do dostania się do partycji bitowych, jeśli nie dłużej. Wszelkie porady dotyczące what I'm doing wrong? Chyba że coś zrobić z aktywnych podstawowej lub partycji? Wszystkie dyski twarde w Vista menedżera partycji były oznaczone jako "pierwotne" ... hmm |
|
| |||
| |||
| Przepraszam, jestem trochę muddled tutaj. Pozwól mi go. (a) posiada dwie wewnętrzne HDDs (b) jednego (A) jest podstawowym i Ubuntu na nim (c) inne (B) jest średnim i chcesz umieścić na Vista Poprawny? Jeśli tak, weź kopię menu.lst na nośniku, który jest odczytywalny z Vista. Jeśli to możliwe, należy zmienić konfigurację tak gruba, że boot loader na partycji, a nie w MBR. Usuń, marka B podstawowej i zainstalować Vista. W razie potrzeby skorzystaj z Ubuntu do formatu B NTFS lub FAT32 wcześniej. Instalacja Vista i dostać grub4dos i rozpakować go. Przenieś plik grldr do katalogu głównego na dysku C: Zmień swój bootup opcji poprzez dodanie nowych opcji: [boot loader] ... [operating systems] c: \ grldr = "Grub" ... Teraz skopiuj plik z menu.lst Ubuntu config do katalogu głównego C:, a więc go edytować wygląda mniej więcej tak: tytuł Failsafe - openSUSE 11.0 - 2.6.25.18-0.2 root (hd1, 1) kernel / boot/vmlinuz-2.6.25.18-0.2-pae root = / dev/disk/by-id/usb-HTS54101_0G9AT00_503EA-0 :0-part2 showopts ide = nodma apm = off acpi = off noapic noresume nosmp EDD maxcpus = 0 = off x11failsafe initrd / boot/initrd-2.6.25.18-0.2-pae tytuł Windows rootnoverify (hd0, 1) chainloader (hd0, 0) +1 tytuł openSUSE usb rootnoverify (hd1, 1) chainloader (hd1, 1) +1 Kopalnia jest openSUSE, ale twoje będzie podobny. Wszelkie wystąpień (hd0 będzie (hd1 oczywiście w pierwszej opcji. Drugim sięga Vista i buty na dysku. Trzecie buty GRUB boot loader Ubuntu na dysku.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
![]() |
|
| Zakładki |