мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Софтуаре > Уиндоус Оператинг Сыстемс

Register

Дуал боот помоћ - убунту инсталиран, сада додајуцхи видик

Reply

Тхреад Тоолс
Old 15. октобар 2008, 07:40
Мембер Гроуп

Default Дуал боот помоћ - убунту инсталиран, сада додајуцхи видик

Хеы ы'алл, већ имају инсталиран Убунту на њему сопствене ХДД, међутим, иако имам засебан погон сам покушао инсталацијом Виста на, не цомпрендез!

Обликовање / партиционирање диска / етц али још увек каже "Уиндоус не може инсталирати на ову сама партиција / харддриве 'или сомесуцх.

Сада сам суап око ХД-а у БИОС-и покусао поново, али још увек нема покрета. што га чини Трес смета је да мој Видик ДВД (из неког разлога) чита сооо полако, тако да је потребно око 15 минтуес из стављајући га у доласку на партицији битни, ако не и дуже.

Било који савет о томе шта ја радим криво? Мислим да је нешто радити са активним или примарне партиције? Сви тврде дискове у Виста партитион манагер су означене као "примарни" ... хмм
Old 7. Мар 2008, 08:47
Донаторска Група

Default Дуал боот помоћ - убунту инсталиран, сада додајуцхи видик

Нажалост, ја сам мало упропастен овде. Пусти ме, преузмите га равно.

(а) имате две унутрашње ХДДс
(б) један (А) је главни и има га на Убунту
(ц) друга (Б) је секундарно и желите ставити на Виста

Исправно? Ако је тако, узми копију мену.лст на медиј који је читљив од Видик.

Ако је могуће, променити груб цонфиг, тако да је боот лоадер на роот партицију, а не МБР.

Уклони А, Б чине примарни и инсталирате Видик. Ако је потребно, користите Убунту до формата Б као ФАТ32 или НТФС унапред.

Инсталација Видик и добити груб4дос и отпаковати је.

Преместите датотеку грлдр на корен диску Ц:

Промените своју боотуп опције додавањем новог опцију:

[боот лоадер]
...
[оператинг сыстемс]
ц: \ грлдр = "сиромашни"
...

Сада копирајте мену.лст датотеке из вашег Убунту конфиг на корен Ц:, и измени га тако да изгледа отприлике овако:

више Фаилсафе - опенСУСЕ 11.0 - 2.6.25.18-0.2
корен (хд1, 1)
кернел / боот/вмлинуз-2.6.25.18-0.2-пае роот = / дев/диск/бы-ид/усб-ХТС54101_0Г9АТ00_503ЕА-0 :0-парт2 схоуоптс ИДЕ нодма АПМ = = = офф офф АЦПИ норесуме носмп ноапиц максцпус = 0 Едд = офф кс11фаилсафе
инитрд / боот/инитрд-2.6.25.18-0.2-пае

Уиндоус наслов
роотноверифы (хд0, 1)
цхаинлоадер (хд0, 0) 1

више опенСУСЕ усб
роотноверифы (хд1, 1)
цхаинлоадер (хд1, 1) 1

Мине је опенСУСЕ али твој ће бити слично. Свеједно појаве (хд0 ће сада бити (хд1 наравно у првом опцијом. Други сеже и панцерице Видик погон. Трецха чизме на груб боот лоадер на Убунту погон.

Reply

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц