![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam Win XP pro 64 na moim dysku C:, a mam inny dysk na moim komputerze, który jest pusty. Chciałbym zainstalować Win XP 32 na drugim dysku. Jak tego dokonać. Chcę mieć możliwość korzystania z obu systemów. Ponieważ Win XP 64 nie jest kompatybilny z niektórymi z moich oprogramowania. Chcę, aby uruchomić na Win XP 64 wtedy gdy muszę też iść do xp 32. ChuckII |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| you cant to, że jedynym sposobem jest Emulatory można tylko przy każdym restarcie
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie jestem pewien co cheesewheels próbuje powiedzieć, więc mam kilka pytań do ciebie ChuckII.
Czy chcesz podwójnego rozruchu, jak w podczas startu komputera wybierz WinXP64 lub WinXP32? Czy chcesz zawsze rozruchu WinXP64 i po prostu "switch" do ponad WinXP32? W pierwszym przypadku nie jest problem, wystarczy zainstalować WinXP32 do drugiego HDD. Następnym razem rozruchu powinien mieć możliwość wyboru między 64 i 32 i 30sec czasu, aby wybrać. W drugim przypadku nie jest tak łatwe, ale możliwe, za pomocą programów takich jak Microsoft Virtual PC lub VMWare (Player). I nigdy nie używane MS rozwiązanie, ale może kanapa dla VMWare, jedyny problem polega na tym, że jeśli chcesz, aby stały obraz do rozruchu musisz go utworzyć z VMWare Workstation. Nie może być freeware apps wokół tego robić, ale nie mogłem znaleźć żadnego. Inaczej możesz mieć przejść przez system Windows instaluje everytime. My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| |||
| |||
| MJM, i zastanawiam się, jeśli to lilo zająć podwójnego rozruchu na dwóch różnych dyskach. ChuckII, czy chcesz korzystać zarówno HDD dla Windows lub czy raczej je zarówno na tym samym dysku. |
|
| |||
| |||
| Nie trzeba LILO, ponieważ po zainstalowaniu systemu Windows na dwa różne dyski będą automatycznie zmienia ROZRUCHOWE pliku C: \, aby obejmowało zarówno systemu operacyjnego, więc nie martw się o to. |
|
| |||
| |||
| wow co było i myśleć mabye byłoby eaiser korzystać Emulatory |
|
| |||
| |||
| Emulator byłaby opcja, ale nie każdy chce mieć dwa OS uruchomione w tym samym czasie. ![]() Poczekaj na ChuckII, zobaczyć, co chce zrobić. Powiedział, że chce, system operacyjny na każdym dysku, ale warto emulator teraz. |
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za wszystkie odpowiedzi. Sorry I haven't odpowiedział wcześniej, było poza miastem. Ponieważ ostatnio wysłana I reformated wziął Win XP PRO 64 off my missgreen i ponownie zainstalować Win XP PRO 32. Mam pusty hd i chcesz umieścić XP Pro 64 na jej temat. Mogę tylko do rozruchu dysku i zainstalować 64. Chciałbym, aby uruchomić zbyt xp 32 pierwszych następnie jeśli chcę też iść do 64. Czy jest to możliwe. Również, gdy system startuje, co system to boot zbyt. Albo będzie mi wyboru. Chcę podziękować wszystkim za nie pomoże w tej materii. Thanks in advance. ChuckII |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Pytanie - jeżeli tak było, aby zainstalować Vista na inne moje dysk twardy, z XP na moim regularne 80GB, nie będę musiał bałaganić w kilka konfiguracji rzeczy? It'd dajcie mi menu?
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| VistaBootPro jest mało poręczne narzędzie, które daje Ci kilka dodatkowych opcji, takich jak wybrać domyślny system i ustawić odliczanie z nn sekund przed uruchomieniem do domyślnego. To pozwala na wybranie nie domyślny system operacyjny, w razie potrzeby.