![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam niedawno wybudowany komputera za pomocą wymienionych elementów: Mainboard: MSI K9MM-V Procesor: AMD Sempron 3400 + 1.8GHz Socket AM2 L2 256KB HDD: STM340211AS Maxtor 40GB 7200RPM SATAII 2MB cache - OEM DVD: NEC Optiarc AD-7170S-0B 18x DVD ± RW / DL / RAM Serial ATA Black - OEM Ja przyszłam do ładowania XP Pro SP2, wprowadzając w BIOSie i wybierając CDROM jak moje preferencje boot. I sprawdzić, czy HDD i DVD, które zostały uznane, co robią. Ale jak mogę zapisać w pamięci CMOS i spróbować uruchomić z dysku CD dostaję komunikat o błędzie; BOOT DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK i naciśnij klawisz ENTER. Ive próbował każdą kombinację mogę myśleć w BIOS, zmiana zworek okolice na HDD, nawet próbował przy użyciu IDE CDROM, aby uruchomić komputer z dysku, wszelkie próby powrotu z tej samej wiadomości. Jedną rzeczą, myślę, że może być, kiedy wprowadzić Standard CMOS funkcji, SATA HDD i DVD są pozycjonowane w kanał IDE 1 i 2 szacunkiem, to należy je w kanał 0? Nie wiem jak to zrobić. Każda pomoc będzie bardzo doceniane jak już zupełnie zabrakło pomysłów? Kind Regards |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Komputer zostanie ponownie uruchomiony z dysku CD bez dysków twardych nie jest ich przyczyną problemu.
| |||
| |||
| cheers Dave, ive wypróbowany inny CD-ROM i innych boot CD. im zaczynają odczuwać jak ive objęte wszystkie podstawy?? |
|
| |||
| |||
| Spróbuj tylko z CD-ROM podłączony Upewnij się, że dysk jest wykrywany w systemie BIOS. Pytanie powinno pop-up i prosić, aby uruchomić komputer z dysku CD. Również zwrócić uwagę na opcję naciśnij klawisz M, aby wybrać urządzenie rozruchowe. |
![]() |
|
| Zakładki |