rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Pozbyć Identyfikator zdarzenia błędów

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 maja 2009, 09:42
Grupa dawcy

Default Pozbyć Identyfikator zdarzenia błędów

Mój komputer zachowuje upaść. I keep getting tego samego zdarzenia ID kodów błędów. Jedynym Jestem teraz do czynienia z 10 Identyfikator zdarzenia. Niestety nie rozumiem instrukcji na stronie MS pomóc lol. Czy ktoś proszę mi powiedzieć, co TRO zrobić?

Aby rozwiązać ten problem, należy uruchomić skrypt, aby zatrzymać Identyfikator zdarzenia 10 wiadomości. Aby uruchomić ten skrypt, należy wykonać następujące kroki:
  1. W edytorze tekstu, takim jak Notatnik, utwórz nowy dokument tekstowy o nazwie Test.vbs.
  2. Wklej następujący kod na Test.vbs: strComputer = "."
    Ustaw objWMIService = GetObject ( "winmgmts:" _
    & "(ImpersonationLevel = impersonate)! \ \" _
    & StrComputer & "\ root \ subskrypcji")

Ustaw obj1 = objWMIService.Get ( "__EventFilter.Name = 'BVTFilter")

zestaw obj2set = obj1.Associators_ ( "__FilterToConsumerBinding")

zestaw obj3set = obj1.References_ ( "__FilterToConsumerBinding")

Dla każdego obj2 w obj2set
    Wscript.echo "Usuwanie obiektu"
    Wscript.echo obj2.GetObjectText_
    obj2.Delete_
    następny

Dla każdego obj3 w obj3set
    Wscript.echo obj3.GetObjectText_
    obj3.Delete_
    następny

Wscript.echo obj1.GetObjectText_
    obj1.Delete_

3. Po uruchomieniu tego skryptu, Identyfikator zdarzenia 10 wiadomości przestaną być wyświetlane w dzienniku aplikacji. Jednakże, musisz ręcznie wyczyścić wszystkie poprzednie Identyfikator zdarzenia 10 wiadomości.

Uwaga Upewnij się, że wystarczy tylko usunąć odpowiednie Identyfikator zdarzenia 10 wiadomości. Nie mogą być inne istotne zdarzenia o identyfikatorze 10 wiadomości, że nie chcesz usunąć.
Ok, i've made notatnika rzeczą i nazwał go Test.vbs. Jak "uruchomić" to? Następnie, jak mogę usunąć kod błędu?
Old 10 maja 2009, 14:45
Moderator grupy

Aby go uruchomić wystarczy dwukrotnie kliknąć na nim. Jeśli otworzy się w Notatniku, nie masz przemianowane go prawidłowo.

Aby usunąć błędy, sądzę wystarczy, aby przejść do Podglądu zdarzeń i jasne następnie (Start - Run (lub w polu wyszukiwania Vista) Eventvwr.msc )

Jeżeli nie masz tych błędów chociaż? Czy pop-up?

Czy przekształcony niedawno?

Chcę spać, ale teraz postaram się pomóc więcej jutro, chyba że ktoś ma więcej pomysłów w międzyczasie.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 11 maja 2009, 03:23
Grupa dawcy

Dobrze, że było dziwne. Kliknięciu prawym i miała opcję "open with", jak coś zrobić, nie pamiętam i notatnik. Ja wybrałem "coś innego". To flashed otwarte krótko, a następnie zamknięte. Więc kliknięciu prawym go ponownie i jeżeli opcja ta górę zwykle "Otwórz" To powiedział coś w stylu "jak uruchomić wiersz polecenia". Również w tym flashed otwarte i zamknięte, tak szybko nie mogę czytać niczego. Więc kliknięciu prawym go ponownie i tym razem tylko "otwarty" opcji "notatnika". Myślenie i uczynił coś złego, mogę usunąć plik i próbował ponownie ją utworzyć. Teraz tylko zapisać jako "Test.VSB.TXT"

Na szczęście to, co zrobiłem jeden z pierwszych pojawia się dwa razy do pracy. Ja również zorientowali się, w jaki sposób przejść i usunąć moje 14000 plus błędów, ostrzeżeń i tak dalej. W wyniku I zamknąć upaść. Smutne jest to, spędziłem ponad 12 godzin robi "rzeczy" i nie jestem pewien Pamiętam wszystko zrobiłem lol.
Old 11 maja 2009, 10:03
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Bubba View Post
Na szczęście to, co zrobiłem jeden z pierwszych pojawia się dwa razy do pracy.
Yep .... że nie jest naprawdę coś zobaczyć i to wykonać bardzo szybko i po zakończeniu blisko ..... tak oczywiście nie jest to ok

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):