rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Give Me Back My C: / / dysk!

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 czerwiec 2009, 01:07
Nowe państwa grupy

Mam problem, mój komputer jest Compaq Presario. It's my 1st PC & Kupiłem go około 4-5 lat temu, jak i potrzebne podstawowe PC na kurs chciałem robić.
W ubiegłym tygodniu, po kabel USB staje się oderwane od mojego modemu, moim komputerze samoczynnie uruchomiony ponownie, ale tylko uruchamiany w trybie awaryjnym ". Po wielu próbach, aby ponownie uruchomić komputer w trybie normalnym, i bitów na punkt i po wymianie modemu USB, postanowił próby "niszczące Uruchom". Poproszę dwa razy, zanim to wszystko, tak innych niż niedogodności o ponowna większość moich oprogramowania, nie oczekując żadnych problemów.
Mój OS jest "Windows XP Home" i jest osadzony tak nie było wxp pl dysku dostarczany z mojego komputera przez sprzedawcę. Jednak, kiedy aktywowaliśmy "System Restore" procesu, to powiedział mi, że pliki nie są już wymagane dostępne. Na szczęście znajomego dał mi kopię wxp pl Start jakiś czas temu, więc miałem okazję ponownie zainstalować wxp pl & uaktywnić przy użyciu własnego kodu aktywacyjnego. Proces ten wydawał się być sukcesem. Wydaje się jednak, że mam 2 kopie wxp pl zainstalowane na mojej [D:] dysk, powodując [D:], aby wysłać do flagę opowiadając mi [D:] dysk jest już prawie pełna, ponieważ istnieje maksimum tylko 3.42GB jest na [D:] dysku. [C] dysk ma maksimum 33.8GB 's. Nie tylko ma problem z 2 kopie na wxp pl [D:] dysk, ale dalszych instalacji oprogramowania są automatycznie umieszczane na [D:] dysku. Biorąc pod uwagę, że [D:] dysk jest tak mała, to oczywiste, że nie zajmie dużo [lub czegokolwiek innego] w sposób nowe instalacje. Mój modem oprogramowanie automatycznie ładowane się na [D:] beze mnie jest możliwość przeglądania do [C], aby zainstalować go w innym miejscu.
Ponadto, "Dodaj i usuń programy" tylko pokazuje najnowsze instalacji wxp pl & mojego modemu oprogramowania. Żaden z programów [C:] są wymienione, mimo wciąż widoczne w [C:] 's Program Files.
W menu Start wyświetlane na początku rozruchu, oferuje D: / / Windows XP lub C: / / Windows XP jako opcje do wyboru, aby uruchomić komputer z (tylko komplikacje), jednak, wybierając [C:] opcja wydaje się być uszkodzone, jak to tylko oferuje szczerbaty linie biegnące ukośnie ekranu, a następnie uruchomić ponownie uruchomiony proces w nieskończonej pętli. W [D:] opcja jest tylko jeden, który będzie go aż do pomyślnego rozruchu.
Czy ktoś ma jakieś pomysły? Jestem całkowicie stumped & doceniłby kogokolwiek konstruktywnej pomocy.
Old 15 czerwiec 2009, 02:17
Grupa dawcy

It's a szkoda Ci poszli naprzód z nową instalację XP, jak można było w stanie przeprowadzić naprawę z Twojego znajomego XP dysku.
Jak obecnej musisz rozszyfrować rzeczy.

Najprościej byłoby nowych instalacji XP, ale na początku instalacji, należy usunąć wszystkie istniejące partycje, więc zostaje Ci tylko nieprzydzielone miejsce. Oczywiście będzie to wytrzeć HDD, więc wszystko trzeba zachować trzeba będzie wspierane w pierwszej kolejności.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 19 czerwca 2009, 19:30
Nowe państwa grupy

hey philthomas,
Dziękujemy za propozycję. Jak usunąć partycje? I nie przypomnieć, że skoro jako opcja kiedy dodała XP dysku.
I ponownie zainstalować XP & I tylko wydaje się 1 instancji XP D: Poza teraz mój problem polega na tym, że D: domyślnie partycję i zainstalować oprogramowanie i ładunki do D: Niektóre programy pozwalają mi przydzielić go do katalogu C:, ale moje annoyingly bardziej istotne oprogramowanie automatycznie ładuje do D: Wszelkie sugestie?
Old 19 czerwca 2009, 19:32
Nowe państwa grupy

hey philthomas,
Dziękujemy za propozycję. Jak usunąć partycje? I nie przypomnieć, że skoro jako opcja kiedy dodała XP dysku.
I ponownie zainstalować XP & I tylko wydaje się 1 instancji XP D: Poza teraz mój problem polega na tym, że D: domyślnie partycję i zainstalować oprogramowanie i ładunki do D: Niektóre programy pozwalają mi przydzielić go do katalogu C:, ale moje annoyingly bardziej istotne oprogramowanie automatycznie ładuje do D: Wszelkie sugestie?,
Old 20 czerwiec 2009, 03:14
Grupa dawcy

Podczas instalacji XP, po porozumienie licencyjne, będą tego ekranu:

W sytuacji, to będą wyświetlane wszystkie partititions, więc musisz wybrać poszczególnych partycji, po jednym na raz i korzystać z "D" commmand jak stwierdzono, aby usunąć je wszystkie.
Jeśli masz dysk z powrotem do niepodzielone Przestrzeń, można przystąpić do ponownego zainstalowania.

HTH
Old 20 czerwiec 2009, 03:45
Nowe państwa grupy

Zauważyłem nagłówek na górze niebieskiego ekranu pokazał, że jest kierowany XP Professional. Czy rozwiązanie pracy z XP Home
Old 20 czerwiec 2009, 05:26
Grupa dawcy

Yep ..... powinny być dokładnie takie same.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.