rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Pomoc potrzebna!

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 lutego 2008, 06:53
Członek grupy

Default Pomoc potrzebna!

Model HP Pavilion zt3000.
768 RAM
Windows XP Professional
Mam komunikat o błędzie nagle nieco ponad miesiąc temu, który nie może czytać, ponieważ niebieski ekran flashed mniej następnie drugiego i zniknął. Po moim przyjacielem porady, I zmiana kilku ustawień w celu zapewnienia komputera automatycznie uruchamia się ponownie, nie tak, że mogę zwrócić uwagę na komunikat o błędzie (-y) i te, znajdujące się poniżej tego, co mam ...

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR *** STOP OXOOOOOO7A
(OXCO3DD180, OXCOOOOOOE, OXF7460384, OX06AD9860) ***
Atapi.sys - Adres F7460384 base na F7453000,
Sygnatury daty 41107b4d Początek zrzut pamięci fizycznej

Drugi: OXOOOOOO7A (OXE17BADDO, OXCOOOOOOE, OXBF9429AA, OX28836860) Win32k.sys-Adres BF9429AA Base na BF8000000, Data Pieczęć 41107F7A
I został poproszony o uruchomienie testu pamięci RAM, która jest http://www.memtest.org/download/1.70/memtest86 +-1.70.iso.zip i nie pojawiły się błędy.
Komunikaty o błędach występujących zatrzymał na chwilę, a następnie rozpoczęła pojawiające się raz na 4-5 dni, a następnie tak .... mam 3-cia nową wiadomość, która jest:

Proces lub wątek kluczowy dla działania systemu nieoczekiwanie wyjściu lub zostały zakończone
STOP: OX000000OFA (OXOOOOOOO3, OX82D84680, OX82D847F4, OX805FA7A8)
3. Wiadomość pojawiła się ponad 12 razy, a przynajmniej ostatnie weekned. Mój przyjaciel chce sprawdzić pamięci wirtualnej i dostał mnie, aby go wyłączyć później.

Ja również prowadził chkdsk / r, a operacja nie błędy występują red. ... oparte na problem stwierdzono, kilka osób sugeruje, że jest to problem sprzętowy i albo istnieje problem z płytą główną lub połączenia między dysku twardego i matka pokładzie. Komputer całkowicie popsuło i teraz mogę z niego korzystać, aby uruchomić wiersz polecenia w trybie awaryjnym / trybie awaryjnym. Chciałem, aby przywrócić komputer (sugerowane przez HP costumer usługi), ale przywróci system do 31 stycznia i nie wcześniej niż. Więc to nie pomogło albo.

Mam sprawdzone dla spyware, a także wirusów i nie było problemu.

Wszelkie porady w tej sprawie zostanie docenione.

Thanks much!
Old 4 lutego 2008, 10:53
Grupa dawcy

Default Pomoc potrzebna!

jeśli możesz przejść do BIOS (del przy starcie) i znaleźć coś do simular "DRAM CONFIG". Znajdź swój barana prędkości zegara i przekształcić go w dół a następnie wybierz jedną kreskę "wyjść i zapisać".

i cant Cię w nim krok po kroku, ponieważ wszystkie BIOS ar różne, ale na pewno im twój przyjaciel mógłby to zrobić.
Old 5 lutego 2008, 04:19
Grupa dawcy

Default Pomoc potrzebna!

Stop komunikat (y) wydają się odnosić do pliku Atapi.sys, który jest kontroler pamięci masowej, która wpływa na HDD.
Możliwe, że to bcome uszkodzony. Spróbuj uruchomiony Kontroler plików systemowych, przechodząc do wiersza polecenia i wpisując sfc / scannow i Enter. Użytkownik może zostać poproszony o włóż CD XP.
Ten sprawdzi wszystkie pliki systemowe dla integralności oraz zastąpienie że są brokern / uszkodzony.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 5 lutego 2008, 04:39
Grupa dawcy

Default Pomoc potrzebna!

Jeśli powyżej nie ma używać, może być ona na stronie plik, używany do pamięci wirtualnej stał uszkodzony / uszkodzone.

Zajrzyj tu na procedura naprawienia.

Brak zainteresowania czy zainstalować Daemon Tools lub jakiekolwiek inne oprogramowanie, które wykorzystuje Virtual Drive, tuż przed tym problemem?
Old 5 lutego 2008, 09:50
Grupa dawcy

Default Pomoc potrzebna!

oraz jej coś zrobić z wadliwego dysku lub barana i think
Old 5 lutego 2008, 11:35
Grupa dawcy

Default Pomoc potrzebna!

Yep ... jest to proces eliminacji naprawdę .... wypróbować proste / tanich rozwiązań pierwsze, na początku patrząc na zastąpienie sprzętu.
Old 21 lutego 2008, 11:05
Członek grupy

Default Pomoc potrzebna!

Dziękujemy bardzo wszystkim Państwu za poświęcenie czasu na odpowiedź.
Reply

Register

Zakładki