rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Nie jestem dobra zabawa instalacji Vista na nowym komputerze.

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 kwietnia 2008, 16:22
Nowe państwa grupy

Nie jestem dobra zabawa instalacji Vista na nowym komputerze.
Nie dotykaj żadnej z ustawień systemu BIOS.
Zainstaluj program uznane mój sprzęt, ale powiedział, że było 698,6 GB, który jest zbyt mały. Nie było ostrzeżenie, że powiedział: "Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się, że kontroler dysku jest włączony w systemie BIOS komputera menu".
I ignorować tę wiadomość i kliknięciu na tej pozycji na liście, które wykazały, że mój dysk twardy. Istnieją niewielkie ikony przycisków na dole okna. Niewiele jest aktywny. Jedna, że jest aktywna, które wykazały, że jest jedną z "nowych" opcji. Kliknąłem na tym i pojawił się błąd: "Nie można utworzyć nową partycję na wybranych wykorzystane miejsca. [Error: 0x80042453]". So I guess "nowych" nie jest opcją kliknij.
I udał się do ustawień BIOS-u.
Były dwie rzeczy zauważyłem zmiany. Jednym z nich był SATA AHC MODE, który przestawił się na [AHCI]. Pozostałe to "port SATA 0-1 Native Mode", który przełącza się na [ENABLED].
Potem pobiegł poprzez Vista Instalatora. Tym razem, kiedy mam na wyświetlaczu dla mojego dysku twardego, na liście była pusta. Nie mogę nawet uznać, że miał twardy.
Może potrzebuje kierowcy.
Mam Western Digital Caviar SE16 WD7500AAKS 750GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb / s Hard Drive
To, co pojawia się na Western Digital's Strona WWW:

Ściągnąłem kilka zip myślałem, że były stosowane. Jednak żaden z wymienionych plików readme Vista. Czy XP sterowniki tak samo jak Vista?
Old 1 kwietnia 2008, 17:35
Administrator Group

Nie trzeba instalować sterowników HD Vista.

To jest prawdopodobne, że dysk nie jest prawidłowo ustawione w BIOSie.

Spróbuj zresetować BIOS do ustawień domyślnych.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 2. kwietnia 2008, 00:54
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Nie trzeba instalować sterowników HD Vista.

To jest prawdopodobne, że dysk nie jest prawidłowo ustawione w BIOSie.

Spróbuj zresetować BIOS do ustawień domyślnych.
Ustawić domyślne ustawienia BIOS-u. Ale w jednej zmiany. Myślę, że "port SATA 0-1 Native Mode" musi być włączony do [ENABLED].

Oto co mam:
Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz LGA 775 65W Procesor
Gigabyte GA-P35-DS3L ATX Wszystkie Solid Capacitor Intel Motherboard
Corsair 2GB (2 x 1GB) DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory
Western Digital Caviar SE16 750GB 3,5 "SATA 3.0Gb / s Hard Drive
EVGA GeForce 8800GTS 320-P2-N811-AR Video Card
ASUS 20x DVD ± R DVD z LightScribe Black SATA Model DRW-2014L1T
Microsoft Windows Vista Business 64-Bit dla systemu budownictwa Single Pack DVD
Antec True Power Trio TP3-650 650W Power Supply 12V Trzy z Rails
Antec Nine Hundred Case Black komputer z bocznymi panelu okna

Teraz Mam mały problem zakończeniu instalacji systemu operacyjnego. I dostać się do punktu, w którym instalacja zwraca się do mnie, gdy chcę zainstalować system Windows. Istnieje tylko jedna opcja i Cieszę się, że program instalacyjny rozpoznaje go. I wybierz ją. Następnie wybierz opcję "Load Driver" i przejdź do procedury, w której program instalacyjny wyszukiwania CD lub DVD, które świadczą. Mam trzy opcje. W Vista CD intself nie ma sterownika. Mam DVD, które mam w sobie, które mam na dyskach Western Digital pobrać ze strony internetowej. To nie działa. W Vistal instalacji programu mówi, że DVD nie zawiera prawidłowego sterownika. Mam CD dołączonym do płyty głównej, która na nim sterowników. Dokumentacja, że pochodzi z płyty głównej, mówi, że powinien najpierw zainstalować system operacyjny przed zainstalować sterowniki anyway. Ale spróbuj to i nie działa za dobrze.

I tak jestem zatrzymany w miejscu, w instalacji Vista gdy prosi mnie o sterowniki do mojego dysku twardego, a żadna z płyt CD / DVD 's Mam wypróbowany mają prawo z nich.
Old 2. kwietnia 2008, 08:28
Grupa dawcy

Masz napęd dyskietek na tym systemie? lub można podłączyć jednego tymczasowo? ... jeśli tak, to spróbuj umieścić sterowniki na dyskietce.

Jeśli nie, to może łatwiej korzystać z vlite i stworzenie zintegrowanego Vista z dysku sterowniki slipstreamed.

PS
Ja biorę to masz próbowano bez instalowania wybierając opcję Załaduj sterownik, jak Vista, ma wiele Wbudowana SATA sterowników .... tzn. nie potrzeba na jednym z moich ostatnich pola lub mój laptop.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 2. kwietnia 2008, 08:34
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Masz napęd dyskietek na tym systemie? lub można podłączyć jednego tymczasowo? ... jeśli tak, to spróbuj umieścić sterowniki na dyskietce.

Jeśli nie, to może łatwiej korzystać z vlite i stworzenie zintegrowanego Vista z dysku sterowniki slipstreamed.
Program instalacyjny jest wystarczająco dobry, aby mnie korzystać z płyt CD / DVD umieścić płytę CD ze sterownikami na nim.

Problemem jest to, że kiedy to zrobić, program skanuje dysk w odpowiednich napędów i wraca i mówi, że nie znaleźliśmy żadnych.

Próbowałem DVD że zrobiłem sobie zawierającej dyski od Western Digital stronie internetowej, a nie pracy.

Próbowałem CD dołączonym do płyty głównej i które nie pracują albo.
Old 2. kwietnia 2008, 08:39
Grupa dawcy

I nie przeczytać pełną historię, ale obciążenie kierowcy nie jest nic wspólnego z kierowcom zrobić z pokazano partycji you cant patrz już (i jestem mylnie sądzili)

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.