![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Hi there I am a student studiuje informatykę i jestem prawie na końcu mnie HND. Ale ja jestem na coś zablokowane i potrzebują pomocy.
Oto moja sytuacja, że muszę być w stanie zatrzymać niektórych użytkownikowi uzyskanie dostępu do internetu (powinny one być w stanie uzyskać dostęp do wewnętrznych i zewnętrznych e-mail) i inne mogą mieć pełny dostęp do internetu w każdym czasie . Oto moja konfiguracja Ja uruchomienie usługi Active Directory z serwera DNS i DHCP także zainstalowany na tym serwerze mam dodanej wszystkich moich użytkowników i grup, a my DNS jest uruchomiony i działa, więc to moje DHCP. Mam również skonfigurować klientów PC z systemem Windows XP Pro (jest to część mojej domeny i wszyscy użytkownicy są w stanie logowania do domeny) Jestem również za pomocą SmoothWall firewalla, który jest w pełni skonfigurować i działa. Mogę ping sieci wewnętrznej (gdzie mój serwer i klienci są), w DMZ (mój serwer WWW) oraz zewnętrznych sieci (Internet) Więc może ktoś mi pomoże w razie potrzeby więcej informacji będę odpowiedzi ASAP Thanks for any help Sean |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Jeśli mojej pamięci służy do mnie poprawnie, gdzie wykorzystywane do pracy mieliśmy kawałek oprogramowania, które są uruchamiane na serwerze, aby ograniczyć korzystanie z Internetu, po nieco surfować po najbliższym Mam przyszedł do nas oprogramowanie jest używane w http://www.codework-systems.com/bcontrol/ jeżeli jest to coś jak jesteś po
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Czy nie jest to zrobić w systemie Windows?
Uprawnienia konta użytkownika?
|
|
|||
|
|||
|
Dziękujemy za replys i dowiedziałem się, jak to zrobić. Miałem do moich wychodzących na mój firewall do zaprzestania używania z dostępu do Internetu, a jedynie pozwalające im uzyskać dostęp do serwera SMTP, IMAP i POP.
Sean |