| Първо, аз съм мениджър ameteur мрежата ... така че моля не си давам зор на мен. Аз вероятно причинено моя проблем. : rolleyes:
Опитах се да се добави нов XPpro работно място за нашата Win2k Server околната среда, и сега аз имам 2 компютъра с "ограничен или липса на свързаност" проблеми (LONCP) ... едната е нова станция, а друг е станцията, която е свързана с този въпрос, както ще обясня по-долу.
Щях да се опита да замени работния плот (наричат станция 1), с нов компютър (наричат 1б). Добавих 1б до мрежата, което я прави неизползван компютър име, и той работи добре ... може да видите в мрежата, да сърфирате в мрежата, достъп до файловете на сървъра, използвате Outlook за да се свържете с размяна и др След няколко дни по-късно той започва да крещя за LONCP и няма достъп до мрежата. Не може да видите в интернет, или нищо. Аз сте опитвали всякакви неща, за да се определи това, но да не се ползват.
Другият компютър (наричат станция 2) не е име, за да съвпадат нашата мрежа (само на компютъра името) така, аз се опитах да го преименувате. Той приел ново име, и работи добре за момента (може би един ден, или така?), Но по-късно има LONCP. Беше безжична връзка, затова помислих, че адаптерът за безжична мрежа е проблем, но дори и след като се движат в нея да се свърже с cat5 кабел, той не е имал достъп.
Аз подозирам, че има нещо общо с именуване тях, тъй като това е единственото нещо, обща и за двете системи. Може би аз просто се нуждаят от основен опреснителни за добавяне / преименуването компютър, за да Win2k Server.
Късата въпрос е как да решим LONCP?
Дългите въпрос е какво да направя, за да доведе до него, и има ли кратък преглед на това как трябва да се направи това?
Thx. |