rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Łączenie nowego XPpro stacji do mojego serwera Win2k

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 maja 2009, 21:14
Nowe państwa grupy

Po pierwsze, I'm an ameteur Network Manager ... tak, proszę przejść na mnie łatwe. I prawdopodobnie spowodowane własnego problemu. : rolleyes:

Chciałem, aby dodać nowy XPpro roboczej do naszego Win2k Server środowiska, a teraz mam 2 komputery z "ograniczone lub żadne połączenie" problemów (LONCP) ... z nich jest nowych stacji, a inny jest stacji, które są związane z tą kwestią, jak będę się wyjaśnić poniżej.

I trafia do próby zastąpienia pulpitu (to połączenie stacji 1) do nowego komputera (call it 1b). I dodaje 1b do sieci, dając mu niewykorzystany nazwę komputera i pracował dobrze ... można znaleźć w sieci, surfować po sieci, dostęp do plików na serwerze, należy użyć programu Outlook do łączenia się do wymiany, itp. Następnie kilka dni później rozpoczyna się wrzask o LONCP, i nie ma dostępu do sieci. Nie można zobaczyć w internecie lub cokolwiek. I've tried wszelkiego rodzaju rzeczy to naprawić, ale bezskutecznie.

W innym komputerze (połączenie to stacja 2) nie został nazwany prawidłowo dopasowane do naszej sieci (tylko z nazwy komputera), więc chciał zmienić jego nazwę. Rada przyjęła nową nazwę, i pracował dobrze w tej chwili (może jutro?), Ale później ma LONCP. Było to połączenie bezprzewodowe, więc myślałem może bezprzewodowej karty sieciowej było problemu, ale nawet po przeniesieniu go do połączenia z cat5 kabla, to nie miał dostępu.

Podejrzewam, to ma coś do czynienia z nazwaniem ich, ponieważ jest to jedyna rzecz, wspólne dla obu systemów. Może po prostu potrzebujemy podstawowego wznawiające dodawania / zmiany nazwy komputera Win2k Server.

Krótkie pytanie Jak mogę rozwiązać LONCP?
Długo pytanie co zrobić, aby spowodować, i jest tam krótki opis, w jaki sposób powinienem to zrobić?

Thx.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.