![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Po pierwsze, I'm an ameteur Network Manager ... tak, proszę przejść na mnie łatwe. I prawdopodobnie spowodowane własnego problemu. : rolleyes: Chciałem, aby dodać nowy XPpro roboczej do naszego Win2k Server środowiska, a teraz mam 2 komputery z "ograniczone lub żadne połączenie" problemów (LONCP) ... z nich jest nowych stacji, a inny jest stacji, które są związane z tą kwestią, jak będę się wyjaśnić poniżej. I trafia do próby zastąpienia pulpitu (to połączenie stacji 1) do nowego komputera (call it 1b). I dodaje 1b do sieci, dając mu niewykorzystany nazwę komputera i pracował dobrze ... można znaleźć w sieci, surfować po sieci, dostęp do plików na serwerze, należy użyć programu Outlook do łączenia się do wymiany, itp. Następnie kilka dni później rozpoczyna się wrzask o LONCP, i nie ma dostępu do sieci. Nie można zobaczyć w internecie lub cokolwiek. I've tried wszelkiego rodzaju rzeczy to naprawić, ale bezskutecznie. W innym komputerze (połączenie to stacja 2) nie został nazwany prawidłowo dopasowane do naszej sieci (tylko z nazwy komputera), więc chciał zmienić jego nazwę. Rada przyjęła nową nazwę, i pracował dobrze w tej chwili (może jutro?), Ale później ma LONCP. Było to połączenie bezprzewodowe, więc myślałem może bezprzewodowej karty sieciowej było problemu, ale nawet po przeniesieniu go do połączenia z cat5 kabla, to nie miał dostępu. Podejrzewam, to ma coś do czynienia z nazwaniem ich, ponieważ jest to jedyna rzecz, wspólne dla obu systemów. Może po prostu potrzebujemy podstawowego wznawiające dodawania / zmiany nazwy komputera Win2k Server. Krótkie pytanie Jak mogę rozwiązać LONCP? Długo pytanie co zrobić, aby spowodować, i jest tam krótki opis, w jaki sposób powinienem to zrobić? Thx. |