rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Laptop doesnt uruchamia się poprawnie

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 kwietnia 2008, 10:42
Grupa dawcy

Default Laptop doesnt uruchamia się poprawnie

Mam Toshiba Satellite Pro A100 użyciu WinXP SP2 i ma poważne problemy z uruchomieniem. Mam wypróbowany trybie awaryjnym nie skorzystać. To staje się powiedzenie istnieje możliwość korupcji z Shell 32.dll następnie żąda ponownego uruchomienia systemu Windows. Można to zrobić, a czasami się przedostać na biurko górę i której wchodzi ona w innym i daje ciemniejszy niebieski ekran mówiąc IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL idzie wyłączyć, a następnie ponownie, zanim będzie można zapoznać się z resztą. To nie powiedzieć coś musiało być odzyskane dla rejestru ale to było udane. tylko jeden problem, ja cantomat znaleźć mój oryginał Win XP na płycie CD!
To w zasadzie utrzymuje się okrągłe i okrągłych w kręgach próbuje załadować okna zanim wrócę do czarny ekran z prośbą, aby uruchomić system Windows normalnie i itp.

Wszelkie rozwiązania lub porady?

Thanks in advance!
Old 21 kwietnia 2008, 11:33
Grupa dawcy

Jeśli nie możesz znaleźć kopię wtedy mógłby kupić nową kopię ponowna okien.
Old 21 kwietnia 2008, 11:42
Administrator Group

Dostępne są trzy opcje.

Pobierz XP CD uzyskać bootCD i uruchomić pełne checkdisk lub umieścić go na twardy dysk w innym komputerze i uruchom pełne checkdisk na nim.

BootCD A jest coś takiego jak BartPE boot

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 22 kwiecień 2008, 15:14
Grupa dawcy

Cześć

Myślę, że mam wypracowane problem! Trochę głupio wiem ale pozostawiając ją na "stand by" w górę pokrywą metalową klapka mojego kosz na odpady, w moim bedroon. Myślę, że przepływ powietrza pod spodem nie było wystarczające, aby procesor był zaledwie dostawanie nieco ciepłe! Wydaje się, że ok dzisiaj jak mam się go i umieścić go w swoim worku! I będą sprawdzane na wentylator choć tylko w przypadku, gdy skumulowana vanes mieć trochę pyłu (i nasz dom indeksuje z kurzu!). Czy nie może być żadnych trwałych uszkodzeń nie mogę powiedzieć!

thanks again!

Dean
Old 1 maj 2008, 03:00
Członek grupy

Cieszę się, że ci posortowane to nadzieję, ale muszę powiedzieć, że było trochę dziwne.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.