rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Ładowanie XP nie zamarza nawet SafeMode użytkownika / pwd dziedzinach próby logowania 2

Reply

Narzędzia wątku
Old 10. czerwca 2009, 04:12
Nowe państwa grupy

Default Ładowanie XP nie zamarza nawet SafeMode użytkownika / pwd dziedzinach próby logowania 2

Wlasnie zaaktualizowane (Mobo / CPU / RAM) mojej matki systemu, doskonale przez cały dzień pracował przez wiele reboots, potem nagle, że to zatrzymany wieczorem ładowania aż do systemu Windows. Nie stopniowego był uruchamiany się doskonale, a następnie nie na wszystkich. WinXP zacznie ładować, dostaje tylko przeszłości logo WinXP w / czarne tło ekranu powitalnego, osiągnie Wygraj logo w / niebieskim tle przewijanie wielobarwność i pasek postępu na dole. Ale tak szybko, jak to, że ekran ładuje zamarza. Nigdy nie wyświetla żadnych nazw użytkownika / hasła w celu próbę logowania.

Nie można uruchomić w trybie awaryjnym albo, to samo się dzieje. Rozpoczyna załadować okna, wygląda jak to będzie działać, ale dostaje tylko przeszłości XP logo ekran i blokuje się na tym samym etapie ponownie.

Na dysku ASR zrobiłem - i badaniom, gdy zrobiłem to, $ #% & - nie będzie działać, niestety, I just get nieprawidłowy błędu dysku. Mam Win XP z dysku CD, ale nie chcę być ponowna instalacja systemu Windows, ponieważ moja mama ma wszelkie inne programy na niego, dla których już nie ma instalacji wykonywalnych lub licencji kluczy.

Najnowszefilmy install / zmiany systemu były:
1) instalacja ASUS Express Gate, ale system został uruchomiony na zwykle co najmniej dwa lub trzy razy po tej instalacji.
2) Instalacja Dane Lifeguard Tools v11.2, nowy dysk twardy install / sw kopii dysku z Western Digital, że wszedł w jej nowym WD 1 TB Zielona dysku. (I usunięte nowego dysku i jej starej kopii zapasowej danych dyski kiedyś po problem rozpoczął się w celu przeprowadzenia dysku kopii na jednym z moich układów, więc teraz tylko zainstalowana na dysku swojego systemu jest jego oryginalnym dysku rozruchowego.) Nie wykorzystał zainstalować narzędzie jeszcze, czy rozpocząć dysku kopii kopii anulowane, ale mniej niż 1/10th w trakcie. Dysk kopię odwołania i zamknąć zarówno program wydaje się być normalne.

Sugestie anyone? Dziękujemy!

System:
Windows XP Pro (nie ma pewności, czy z dodatkiem SP2 lub SP3)
Mobo: ASUS M4A78T-E z 2.6GHz CPU i 4GB RAM
Maxtor IDE dysk 120gb, 50gb used/70gb wolny
Old 10. czerwca 2009, 04:52
Grupa dawcy

Default Ładowanie XP nie zamarza nawet SafeMode użytkownika / pwd dziedzinach próby logowania 2

Spróbuj uruchomieniem systemu Windows z płyty i przejść do konsoli odzyskiwania i spróbuj uruchomić chdsk / r

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):