rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Główne OS Nie rozpoznano po zainstalowaniu Wtórne OS na innym dysku twardym.

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 kwiecień 2009, 02:53
Członek grupy

Default Główne OS Nie rozpoznano po zainstalowaniu Wtórne OS na innym dysku twardym.

I Obecnie posiadamy dwa dyski twarde w moim komputerze, jeden mój główny OS (Vista 32-bit), a drugi był prosty dysku slave. Postanowiłem zainstalować Vista 64-bit na drugi dysk twardy, ten wyszedł bezbłędnie. Jednak mogę się jedynie do rozruchu Vista 64-bit, a moim głównym OS Wydaje się, że zniknął.

Próbowałem zmianę kolejności uruchamiania w BIOS-ie, za pomocą klawisza F8, aby bezpośrednio wybrać dysk twardy zawierający mój główny Vista (32-bitowe jeden), ale utrzymuje na uruchamianie w 64-bitowych jeden. Kiedy mogę usunąć drugi dysk twardy, który stosowany jest dysk slave (zmuszając mojego komputera, aby uruchomić na 1 twardy dysk), pojawia się następujący komunikat: "Reboot i wybrać odpowiednie urządzenie rozruchowe lub Insert Boot Media w wybranych Rozruch urządzenia i naciśnij dowolny klawisz ".

Co na ziemi się dzieje? I'd really like, aby móc w prosty sposób przełączać się między dwoma OS'es.

Thanks in advance,

~ Tmocky.
Old 17 kwiecień 2009, 07:07
Administrator Group

Default Główne OS Nie rozpoznano po zainstalowaniu Wtórne OS na innym dysku twardym.

Cytat:
Originally Posted by tmockingbird View Post
Kiedy mogę usunąć drugi dysk twardy, który stosowany jest dysk slave (zmuszając mojego komputera, aby uruchomić na 1 twardy dysk), pojawia się następujący komunikat: "Reboot i wybrać odpowiednie urządzenie rozruchowe lub Insert Boot Media w wybranych Rozruch urządzenia i naciśnij dowolny klawisz ".
Istnieje problem z 32bit OS, to dlaczego nie uruchomić na nim własnych lub z innymi dysk podłączony.

Chciałbym uruchomić na 64-bitową dysku z 32bit dysk jako Slave (upewnij się, że to pokazuje, w BIOS-ie), a następnie w Windiows sprawdzić 32bit dysk nadal ma na nim zainstalować.

Brzmi jak możesz mieć je otarła.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 17 kwiecień 2009, 09:22
Członek grupy

Yeahh I sprawdzone i główny dysk twardy zawierający 32-bitowa Vista nadal ma wszystko na jej temat. I'm pozytywne, że jedyną rzeczą, otarła był drugi dysk twardy, i wykonany specjalnie na pewno nie dotykać moich głównych OS. = (

Czy przydatne byłoby użyć jakiegoś narzędzia i spróbować naprawić to, co jest na dysku twardym? I'm gonna go wypróbować niektóre z moich płyt i zobaczyć co się dzieje. =)

Dziękujemy za odpowiedź, Hybr! D. = D
Old 17 kwiecień 2009, 09:27
Administrator Group

Ok, więc umieścić tylko 32bit (bez ładowania) dysk cala

Rozruch systemu operacyjnego CD i naprawić.
Old 18. kwietnia 2009, 02:58
Członek grupy

Ahh, naprawy mojego OS CD bezpośrednio zabierani na uruchamianie problem i to ustalone w ciągu kilku sekund. Jeżeli już, że próbował przed wysłaniem zhaha, my bad. Teraz za każdym razem I rozruchu uzyskać możliwość które dysku, aby uruchomić, yay.

Thanks for the tip. = D
Old 18. kwietnia 2009, 03:13
Administrator Group

Good stuff, glad to ustalone.
Reply

Register

Zakładki