rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Multi komputer Uaktualnij / install dla 70 + Komputery

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 marca 2009, 09:12
Nowe państwa grupy

Jestem nowy w formie, tak to jest mój pierwszy raz delegowania i nie jestem pewien, czy jest to poprawne miejsca oddelegowania do tego, ale każda pomoc byłaby greatly appreciated.
Ja pracuję dla dużych kolażu i wprowadziły mnie za 70 + komputerów w ich klasach. Mogę aktualizacje systemu Windows do pracy z dobrze mnie posiadające obecnie przejść do każdej maszyny i zainstalować je ręcznie. Problem mam spotkać się przy czasie zainstalować specjalne oprogramowanie lub uaktualnić specjalnym oprogramowaniem. Może to być proces czasie, aby przejść do każdej maszyny i zainstalować oprogramowanie. Nawet stworzenie wizerunku kapitana i ponownie obrazowania maszyny byłoby czasie proces, ale nie dla mnie powodu, że nie wszystkie sale mają takie samo oprogramowanie na nich wszystkich. Mamy klientów i próbował Thin manekina terminale, ale mieliśmy problemy, ale nic z nich ze względu na niektóre z programów, które mamy uruchomione na niektórych komputerach. Idealnym rozwiązaniem byłoby mieć na serwerze z moich "obrazów" na niego i kiedy i instruktora, aby zalogować się do komputera to pobiera obraz z serwera i umieszcza w na tym komputerze. Albo mają "obrazy" na serwerze i ich nalegaliśmy do maszyn codziennie lub co miesiąc. I'm not looking mają OS strumieniowych z serwera, ale to działa startu komputera lokalnego.
Mam nadzieję, że mam pod warunkiem wystarczającej informacji. Wszelkiego rodzaju pomoc będzie to greatly appreciated.
Old 23 marca 2009, 09:50
Nowe państwa grupy

Co pan powiedział jest dokładnie to, co musisz zrobić, musisz serwera.

Nigdy nie dostałem do tego badania, ale w moim użyciem Active Directory oraz zasad grupy w systemie Windows do pchania lub aplikacje do terminali użytkowników. utworzysz MSP lub mst i przypisać mu jakiś.

Ten link poniżej obejmuje to myślę, good luck!

http://www.windowsnetworking.com/art...lications.html
Old 23 marca 2009, 09:54
Grupa dawcy

Jak Pan Communiq powiedział, będziesz potrzebował serwera.

Można utworzyć obiekt GPO's (Group Policy), aby dodać do grupy maszyn. Możesz zrestartować komputer i siano presto, gdy urządzenie ładuje się do niego wynika, "Instalowanie Zarządzane Oprogramowanie".

Jednakże niektóre specjalne oprogramowanie, takie jak mamy w urzędzie, nie może być zainstalowane za pomocą GPO.
Old 23 marca 2009, 12:42
Nowe państwa grupy

Tak, mamy już konfiguracji serwera z usługą Active bezpośrednio i co nie. Sieć grupy osób zająć, że jestem częścią innego departamentu. Zanim przybył na pokładzie, starali SMS, ale o wiele problemów z nim. W tej chwili mamy Deep Freez zachować nasze komputery nie sposób chcemy im się użytkownika messing je. A my używamy ABTurtor i UltraVNC do zdalnej do komputerów, aby pomóc ludziom zdalnie. Tak więc mamy już konfiguracji serwera Active Directory, ale rozwiązanie nie wydaje się działać poprawnie z oprogramowania, które trzeba zainstalować i aktualizacji.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.