![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Jestem nowy w formie, tak to jest mój pierwszy raz delegowania i nie jestem pewien, czy jest to poprawne miejsca oddelegowania do tego, ale każda pomoc byłaby greatly appreciated. Ja pracuję dla dużych kolażu i wprowadziły mnie za 70 + komputerów w ich klasach. Mogę aktualizacje systemu Windows do pracy z dobrze mnie posiadające obecnie przejść do każdej maszyny i zainstalować je ręcznie. Problem mam spotkać się przy czasie zainstalować specjalne oprogramowanie lub uaktualnić specjalnym oprogramowaniem. Może to być proces czasie, aby przejść do każdej maszyny i zainstalować oprogramowanie. Nawet stworzenie wizerunku kapitana i ponownie obrazowania maszyny byłoby czasie proces, ale nie dla mnie powodu, że nie wszystkie sale mają takie samo oprogramowanie na nich wszystkich. Mamy klientów i próbował Thin manekina terminale, ale mieliśmy problemy, ale nic z nich ze względu na niektóre z programów, które mamy uruchomione na niektórych komputerach. Idealnym rozwiązaniem byłoby mieć na serwerze z moich "obrazów" na niego i kiedy i instruktora, aby zalogować się do komputera to pobiera obraz z serwera i umieszcza w na tym komputerze. Albo mają "obrazy" na serwerze i ich nalegaliśmy do maszyn codziennie lub co miesiąc. I'm not looking mają OS strumieniowych z serwera, ale to działa startu komputera lokalnego. Mam nadzieję, że mam pod warunkiem wystarczającej informacji. Wszelkiego rodzaju pomoc będzie to greatly appreciated. |
|
| |||
| |||
| Co pan powiedział jest dokładnie to, co musisz zrobić, musisz serwera. Nigdy nie dostałem do tego badania, ale w moim użyciem Active Directory oraz zasad grupy w systemie Windows do pchania lub aplikacje do terminali użytkowników. utworzysz MSP lub mst i przypisać mu jakiś. Ten link poniżej obejmuje to myślę, good luck! http://www.windowsnetworking.com/art...lications.html |
|
| |||
| |||
| Jak Pan Communiq powiedział, będziesz potrzebował serwera. Można utworzyć obiekt GPO's (Group Policy), aby dodać do grupy maszyn. Możesz zrestartować komputer i siano presto, gdy urządzenie ładuje się do niego wynika, "Instalowanie Zarządzane Oprogramowanie". Jednakże niektóre specjalne oprogramowanie, takie jak mamy w urzędzie, nie może być zainstalowane za pomocą GPO. |
|
| |||
| |||
| Tak, mamy już konfiguracji serwera z usługą Active bezpośrednio i co nie. Sieć grupy osób zająć, że jestem częścią innego departamentu. Zanim przybył na pokładzie, starali SMS, ale o wiele problemów z nim. W tej chwili mamy Deep Freez zachować nasze komputery nie sposób chcemy im się użytkownika messing je. A my używamy ABTurtor i UltraVNC do zdalnej do komputerów, aby pomóc ludziom zdalnie. Tak więc mamy już konfiguracji serwera Active Directory, ale rozwiązanie nie wydaje się działać poprawnie z oprogramowania, które trzeba zainstalować i aktualizacji. |