rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Nowy Zbuduj Próbując zainstalować Vista ..

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 kwiecień 2009, 14:45
Grupa dawcy

Default Nowy Zbuduj Próbując zainstalować Vista ..

Ok właśnie mój budować (na tyle dobrze, aby uruchomić Vista anyway .. więcej rzeczy wejdzie)

And I'm stuck w przypadku, gdy chcesz zainstalować Vista? ekran ..

Mam 250GB (gdzie chcę Vista), która jest dysk 1 - Nieprzypisane miejsca

i 1 TB dysku 0, który jest również nieprzydzielone miejsce.

Ale trzyma powiedzenie "System Windows nie może znaleźć woluminu systemowego spełniającego kryteria instalacji"

Nawet po partycjonowania do 10GB, a potem resztę lub 222GB i 10GB .. formatowania, a następnie na większy, to nadal mówi ten błąd.

Naprawdę trzeba posortować tej nocy, jeśli możesz pomóc

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 17 kwiecień 2009, 15:37
Członek grupy

heyy dude, może już widzieliście tego, czy możesz nie mieć.

jej pierwszym DOBRY Microsoft pomocy i wsparcia strona ive seen, miejmy nadzieję, że pomaga!

http://support.microsoft.com/kb/927520

z mojego szumować czytać, wydaje się jej ze swoim kontrolerem hdd isnt obsługiwane, lub sterowniki nie Arnt lub BIOS wymaga aktualizacji, ale nie miałaś go odczytać w szczegółach, jeśli im ogromne szczery.

MCTW
Old 17 kwiecień 2009, 15:47
Grupa dawcy

No worries mate wydaje się być uporządkowane!

I tylko na zmianę z kontrolera IDE do AHCPI .. idiota!

Rozszerzenie plików teraz .. lol, wydaje się, że 0% na chwilę chociaż ..
Oh well przynajmniej I'm getting somewhere

Jeśli nie będę ponownie wrócić do swojego łącza, cheers za odpowiedź, jestem naprawdę zmęczony, ale chcę dostać tego zrobić, zanim pójdę do łóżka ..
Old 17 kwiecień 2009, 15:54
Grupa dawcy

Aargh .. obecnie szacuje theres brakujących plików .. instalacji restart ..

Zanim będzie przejść do konkluzji faceci to legit kopiować.

Nie wierzę w zgrywania MS wyłączona, nawet jeśli może to być over priced nadal robić damn good job i jeśli każdy pobrany podrobionych they'd zniknąć ..

Przepraszam na rant ..

Wszystko, co mogę zrobić, aby ponownie uruchomić innych instalacji i spróbuj ponownie?
Old 17 kwiecień 2009, 16:04
Grupa dawcy

Myślę, że ten błąd pojawia się, jeśli partycja próbie użycia nie jest aktywne.
Jeśli nie, ustaw docelową partycję do "Active" i zobaczyć jeśli straci problemu.

Acronis Disk Director lub coś podobnego zrobi to za Ciebie ..... nie ma pewności, czy opcja jest dostępna podczas instalacji, czy też nie.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 18. kwietnia 2009, 01:19
Grupa dawcy

Ok teraz jej nie informując mnie zainstalować ponownie ..
Jest napisane w stanie znaleźć obszar, na objętość układu, który spełnia kryteria instalacji .. Ale tym razem jej dodatkowe okno popped up

Wtedy mówi, że jej znaleźć miejsce na moim 1 TB zainstalować tam kliknij przycisk OK, aby kontynuować z tym .. ale nie chcę, więc kliknij anulować ..

sam ponownie .. koszmar.

I dzięki phil, ale nie mogę znaleźć żadnych opcji tak .. I'll keep błahy though.
Old 18. kwietnia 2009, 01:59
Grupa dawcy

Ach, to znowu mi się gruby.

I'd przeniesiona wokół HDD jest w porty SATA i tak BIOS miał pozostał ten sam, ale oczywiście teraz odpowiadał różnych dyskach. I tak oczywiście Windows nie chce zainstalować na coś, co nie było głównym dysku, nigdy nie było i będzie uruchomiony z powodu nie jest nawet na liście, nie mówiąc już nearish góry ..

Nadal masz ten przykry brakujących plików rzeczą though.
Old 18. kwietnia 2009, 04:08
Grupa dawcy

Jeśli go brakuje sprawozdań fileson dysku systemu Windows i różnych plików za każdym razem, to może być RAM problem, spróbuj zamienić RAM okolice lub uruchomiony zaledwie 1 lub 2 (w zależności od konfiguracji).
Old 18. kwietnia 2009, 04:55
Grupa dawcy

I'm kicking sobie teraz ..

Teraz możesz go wymienić Pamiętam czytanie o konfiguracji tylko do pracy z 2GB pamięci RAM max czasami ...

I'll try it out now, wtedy obiad, i sprawdzić, czy jego obróbce lub nie.

Otherwise I'll zainstalować XP skopiować na dysk twardy i zainstalować z niego (googled i stwierdziliśmy, że może pracować)

Register

Zakładki