rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

NTLDR jest skompresowany. Nie można naprawić.

Reply

Narzędzia wątku
Old 8. lipca 2008, 10:21
Nowe państwa grupy

Emachine E4086 - Miałam potrzebę stosowania systemów odzyskiwania dysku dzisiaj z powodu stosowania niektórych błędów. I nie używać destrukcyjnej opcji.
Po zakończyły i ponownie go przede wszystkim daje możliwość F11 lub po kilku sekundach stwierdza NTLDR jest skompresowany. Patrząc przez Google, które miały ten sam problem to powiedział, kiedy Zapraszamy do programu instalacyjnego naciśnij klawisz R, wydaje się do przyjęcia do konsoli odzyskiwania, a następnie kliknij przycisk 1 przy użyciu dostarczonego dysku. Jednak nie daje mi tej możliwości bez względu na to, co robię. Wszystko to robi, aby zabrać mnie na ekranie, aby dać możliwość albo zrobić do pełnego lub częściowego naprawienia. I cant get na ekranie Zapraszamy do programu instalacyjnego. Bez względu na to, co robię, to tym samym okręgu. Co mogę znaleźć na stronie internetowej proponuje następujące, ale to tylko maszyna wont to zrobić.

Pomoc będzie doceniany.

Thanks in advance. Tony

Try this:
Włóż dysk CD z systemem Windows (w oryginalnych jeden) do stacji CD-ROM i ponownie uruchomić tyour komputera. Gdy Compter bootsagain wybrać opcję, które są wymagane do uruchomienia komputera z płyty CD, gdy pojawi się prośba, aby to zrobić. Gdy "Zapraszamy do programu instalacyjnego" ekran, naciśnij klawisz R, aby uruchomić Konsolę odzyskiwania. Po pojawieniu się monitu wpisz "1" lub, jeśli masz wiele rozruchu komputera, wybierz instalację, do której musisz uzyskać dostęp z Konsoli odzyskiwania. Po pojawieniu się monitu wpisz hasło administratora. Jeśli hasło administratora jest puste, po prostu naciśnij klawisz ENTER. Teraz powinno być na comman szybkie i gotowe do naprawy pliku NTLDR. Teraz musisz zrobić, to wprowadzić następujące polecenia (w kolejności), a każdym z nich w nowej linii, tak jak można je zobaczyć tutaj:
cd \
attrib-c ntldr
exit
Komputer powinien teraz reboot i wszystko powinno działać dobrze.

Old 8. lipca 2008, 15:47
Rik
Banned Grupa

Czy próbowałeś uruchomić w trybie awaryjnym, naciskając klawisz F8 tuż przed oknami zaczyna się ładować i wybierając tryb awaryjny z menu?
Należy wtedy w stanie przejść do wiersza polecenia, wpisując polecenie cmd w polu Uruchom wpisz "attrib-c ntldr" istnieje.

To może nie działać, let me know I czy mogę pomoże. :)

My System: Glowbox

Procesor (y):
AMD Athlon 64bit 3000 + Newcastle S754
Płyta główna:
ASUS K8V-X
Pamięć RAM:
512meg Infineon pc3200
Karta graficzna (y):
Radeom Sapphire 9600 Pro Atlantis 128mb
Karta dźwiękowa:
AC97
Hard Drive (s):
40gig, 80gig i 200gig
Optical Drive (s):
CD 1 *, 1 * DVD ROM
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Teraz internet
Monitor (y):
Dell 19 "
Operating System (-y):
XP Pro
Old 8. lipca 2008, 15:58
Nowe państwa grupy

Dzięki za pomoc Rik. To przyzwyczajenie przejść do trybu awaryjnego. W pracy są jedynie klawisze R, F2 i F11, który wysyła do mnie rundzie tego samego kręgu.
Old 8. lipca 2008, 16:02
Rik
Banned Grupa

Jakie są opcje Pan uzyskać dokładnie?
Old 8. lipca 2008, 16:23
Nowe państwa grupy

Jeszcze raz dziękujemy Rik. Na rozruchu czarny ekran daje mi Press F11 inaczej "NTLDR jest skompresowany naciśnij crtl, alt i usuń restart 'pojawia się komunikat. F11 tylko bierze mnie do odzyskania możliwości albo częściowego lub pełnego zwrotu, którą próbował. Jedyną inną opcją jest "R" i robi to samo. BIOS F2 i F10 są tylko innych pracowników. F10 ponownie wysyła do mnie rundzie tego samego kręgu. Żadne inne klawisze funkcji.

Much appreciated.

Tony
Old 9 lipca 2008, 04:07
Rik
Banned Grupa

Ok, wygląda na to, że będzie trzeba rozruchowego dysku jakiś sortować to. Zajrzyj tutaj -- http://www.bootdisk.com/. Musisz zapewnić, że pojawi się taki, który stwierdza, że obsługuje system plików NTFS. Proponuję spróbować drugi w dół.
Old 9 lipca 2008, 06:43
Nowe państwa grupy

Hi Nik.

Mam zakupione w ten sposób:
http://www.user-guides.co.uk/asp/pro...rchFor=&PT_ID =

W nadzieję, że ta sama sztuczka. Niemniej jednak, starałem się go używać na komputerze, ale wont uruchamianie oprogramowania tak czekając na konsultacje z tymi Kupiłem I od. Nieopracowania że będzie pobierał swoje sugestie.

Jeszcze raz dziękujemy.
Old 9 lipca 2008, 12:43
Rik
Banned Grupa

Let me know how you get on. :)
Old 16 lipca 2008, 06:34
Nowe państwa grupy

Cześć. Oprogramowanie pracował OK i ładuje się do pamięci, ale wydaje się wyglądać jak świeże kopii XP. Ja jednak poszedłem do dysku C i kliknął off strzałkę, która powiedziała "kompresji dysku w celu zaoszczędzenia miejsca i około 4 godziny później dysk już skompresowane. Ale ten sam problem istnieje, bez rozruchowego dysku nadal stanowi "NTLDR jest skompresowany", więc tylko pozytywne jest to, że mogę dostać go uruchomić, jednak uruchomić na ścianie po cegły.

W insturctions podane na oprogramowanie powiedział skopiować całą zawartość w folderze Windows NTLDR zastąpić i poprawki. Czy to jednak nie działa.

Spojrzałem na microsoft notatkę, która powiedziała:
Rozwiązanie

Aby rozwiązać ten problem, w Bootstat.dat rozpakować plik w folderze Windows. Aby to zrobić: 1.Right kliknij Bootstat.dat plik, a następnie kliknij przycisk Właściwości. 2.Click aby usunąć Kompresuj zawartość, aby zaoszczędzić miejsce na dysku pole wyboru, a następnie kliknij przycisk OK. Po dekompresji plików w Bootstat.dat, automatycznego odzyskiwania działa, nawet jeżeli partycji NTFS nadal jest skompresowany.

Znalazłem ten plik, ale pole który powiedział "skompresować" został unclicked anyway.

Na rozruchu dysku odzyskiwania kupiłem, to ma działać w celu odzyskania plików i danych oraz stuff I need to nadal. I haven't done anything z danych, tak aby wiedzieć, że potrzebne było.

Byłem w kontakcie z emachine, którzy są wysyłanie do mnie wokół drogi z USA do Wielkiej Brytanii i dziś rano miałem email mówiąc to Gateway, który obsługuje danego produktu, ale był w kontakcie i mówią jej nie wymienionych produktów z im! Tak wygląda ich do mnie, aby posortować je.

Czy to jest czas, aby zabrać je na Tech do sortowania?

Many thanks in advance.
Old 17. sierpnia 2008, 05:26
Nowe państwa grupy

Dont know if u nadal ma ten problem, ale mój syn musiał sam na jego bramy laptopa. Nawet po wykonaniu pełnego nowych instalacji od bramy dysku to po prostu powiedzieć NTLDR jest skompresowany naciśnij ctrl alt del aby zrestartować. Miałem próbował wszystkich rozwiązań w różnych miejscach z których żadna nie była udana. W końcu Myślałam byłoby użyć kopii Linux (OpenSuse10) Musiałem sprawdzić, czy byłoby zainstalować i odgadnąć, co to zrobił! Przy instalacji systemu Linux Mówiłem to, aby usunąć okna i zrobić pełny format dysku twardym. Po Linux został zainstalowany I następnie ponownie zainstalować XP (Jak mój syn chciał z powrotem na tym) z oryginalną bramę dysku bez żadnych problemów (inne niż posiadające wszystkie sterowniki do pobrania z witryny bramy i ponowna). Znam swoją długą drogę rundzie ale rozwiązaniu problemu.

Hope this helps

Puckers
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.