rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

NTLDR brakuje wiadomości na starcie

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 maja 2008, 03:29
Nowe państwa grupy

Default NTLDR brakuje wiadomości na starcie

Cześć wszystkim mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc - Mam komputer, który ma wynieść około 6 yrs stare i jest uruchomiony w systemie Windows XP - został on dobrze, nie ma problemów z nim. I zamknął go 2 dni temu i przy próbie ponownego uruchomienia Mam komunikat "Brak pliku NTLDR naciśnij Ctlr + Alt + Del, aby zrestartować", kiedy to po prostu bierze mnie z powrotem do tego samego ekranu i zostanie zatrzymany. Jeśli ponowne uruchomienie komputera, korzystając z oryginalnych dysków będę stracić wszystkich moich plików? Ten komputer ma wszystkie moje zdjęcia na mężów rodziny! Jeśli mam do sformatowania istnieje jakikolwiek sposób uzyskania zdjęcia z komputera przed tym? Any help much appreciated.

Julez
Old 6 maja 2008, 03:32
Grupa dawcy

To się często zdarza, gdy dysk CD lub dyskietka jest w napędzie. Sprawdź wszystkie dyski i reboot.

Jeśli to nie pomoże, po again.You mieć oryginalne dyski, sądzę?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 6 maja 2008, 03:38
Nowe państwa grupy

Mam sprawdzone oba napędy - nic nie robić i mieć oryginalne dyski, że wraz z komputerem
Old 6 maja 2008, 04:30
Grupa dawcy

Spróbuj wykonać następujące czynności:
  1. Włóż rozruchowego dysku CD z systemem Windows XP do komputera.
  2. Gdy pojawi się monit o naciśnij dowolny klawisz, aby uruchomić komputer z dysku CD, naciśnij dowolny klawisz.
  3. Gdy w systemie Windows XP setup menu, naciśnij przycisk "R", aby naprawić system Windows.
  4. Zaloguj się na instalację systemu Windows, naciskając klawisz "1" i naciśnięcie klawisza Enter.
  5. Zostaniesz wtedy poproszony o podanie hasła administratora, aby wprowadzić hasło.
  6. Skopiuj poniżej dwa pliki do root katalogu głównym dysku twardego. W przykładzie poniżej jest kopiowanie tych plików z dysku CD-ROM literę "E" to pismo może być inaczej na różnych komputerach.
    kopię e: \ i386 \ ntldr c: \
    kopię e: \ i386 \ ntdetect.com c: \
  7. Kiedy oba te pliki zostały pomyślnie skopiowane, wyjmij płytę z [Color = niebieski! ważne] [color = niebieski! ważne] compute[/ Color] [/ color] i reboot
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Reply

Register

Zakładki