Jsem asi ne techie stejně jako většina lidí tady. I dal můj notebook za "diagnózy" se na mé místní geek komando a byl velmi zklamaný. Nemohli opravit mou Toshiba Tecra S1. Geek se mi to řekl jsem potřeboval nový hardrive ale im zajímalo, pokud ten kluk věděl, co dělá v první řadě tak im někdo doufal, že mi může pomoci.
Problém: počítač říká toto: NTLDR nenalezen stiskněte kombinaci kláves CTRL + ALT + DEL to restart.
Potenciální řešení nalézt v Toshiba pomoci forum:
http://forums.computers.toshiba-euro...threadID=24292
Pevný disk byl "Kryté", takže i když jsem tam zůstal přeformátovaný údaje o chráněných tam, a tak počítač, když šla jeho zaváděcí sekvenci, a zastavil se na pevný disk, tedy NTLDR zprávy. Došlo data stále tam hledají pro Windows XP.
SO, aby se do nové instalace, v mém případě instalace systému Windows 98 a pak přejít na vyšší verzi XP, musel jsem dát pevný disk
v jiném počítači , který měl disketovou mechaniku, boot z Windows 98 boot disk, když jsem dostal do DOS řádku změnit na C:, zadejte do LOCK /? Tento odemknutá mechaniky.
Pak jsem použil trochu utilita s názvem zničit beze stopy vymazat mechaniky, pak si napsali přeformátujete C:, pak se začaly instalovat Win98, ale zastavili hned po instalaci programu zkopírují soubory na disku. Pak jsem odstraněn z pevného disku a vložte jej zpět do Statelitní (nechci mít udělat to tímto způsobem, pokud je A-15 měl disketu!) A instalaci pokračovat, a vše je v pořádku.
Shrnutí:
- Na druhém PC-systému s FDD:
- Vytvořit win98 bootdisk, zničit beze stopy stahovat a kopírovat unziped wipeout.exe na bootdisk
2. Nainstalujte Toshi HDD jako C: /
3. Naběhnout s win98 bootdisk
4. Odemknout HDD s LOCK C:
5. Běh zničit beze stopy C:
6. Restart a boot CD s win98
7. Spusťte instalační Do všechny soubory jsou zkopírovány a vypnutí PC. Mělo by být na prvním-Setup Restart-zpráv.
8. Přeinstalujte HDD na Toshi a pokračovat v instalaci.
Můj problém s tímto řešením:
1) My Toshiba Tecra S1 nemá disketovou mechaniku ... mohu použít USB klíčenky?
2) Mám win98 využití disketu ale já nevím, jestli má "zničit beze stopy program", a pokud není nevím, kde můžu stáhnout
3) co se HDD a FDD a kde lze najít win98 CD?
http://www.daniweb.com/forums/thread40332.html
pomozte plzzzzzz! Já opravdu nechci, aby si koupit jiný notebook, jak jsem se dostal připojuje k tomuto