rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

NTLDR brakuje naciśnij klawisze CTRL + ALT + DEL, aby zrestartować

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 kwietnia 2008, 20:17
Nowe państwa grupy

Default NTLDR brakuje naciśnij klawisze CTRL + ALT + DEL, aby zrestartować

Ja prawdopodobnie nie technika, jak większość ludzi. Dałem moim laptopie w za "diagnozy" na mojej lokalnej drużyny geek i był bardzo rozczarowany. Nie można naprawić moją Toshiba Tecra S1. Geek powiedział mi potrzebny nowy dysk twardy, ale im dziwić, jeśli facet nie wiedział, co robi w pierwszej kolejności to im nadzieję, że ktoś może mi pomóc.

Problem: komputer mówi następujący: Brak pliku NTLDR naciśnij klawisze CTRL + ALT + DEL, aby zrestartować.

Potencjalne rozwiązanie Toshiba pomóc w forum:
http://forums.computers.toshiba-euro...threadID=24292

Dysk twardy jest "zablokowane" tak przekształcony I chociaż nadal istnieją dane o ochronie, a więc komputer poszedł choć jego sekwencji rozruchu, i zatrzyma się na twardym dysku, stąd NTLDR wiadomości. Nie było danych nadal nie patrząc dla systemu Windows XP.

SO aby zrobić nową instalację, w moim przypadku instalowania systemu Windows 98 i potem upgrade do XP, miałem do położenia dysku twardym na innym komputerze które miały napęd dyskietek, rozruchu z dysku startowego systemu Windows 98, kiedy mam do DOS zmienić na C:, a następnie wpisz w LOCK /? , To odblokowanie dysku.

Następnie użyłem trochę narzędzia zwanego Wipeout oczyścić dysk, a następnie I wpisane Sformatuj C:, a następnie rozpoczęła się zainstalować Win98, ale zatrzymany zaraz po zainstalowaniu programu kopiowane pliki na dysk. Wtedy usunięto twardy dysk i umieścić go w satelitarna (I nie będą musiały mieć to zrobić w ten sposób, jeżeli A-15 miał dyskietki!) I zainstalować kontynuowane, i wszystko jest w porządku.

W skrócie:
  • Na drugim komputerze systemu z FDD:
  • Tworzenie win98 Bootdisk, Wipeout pobrać i skopiować unziped wipeout.exe na BOOTDISK
    2. Zainstaluj Toshi HDD jako C: /
    3. Rozruch się z win98 Bootdisk
    4. Odblokuj HDD z LOCK C:
    5. Uruchom Wipeout C:
    6. Ponownie i uruchomić z płyty win98
    7. Uruchom Instalatora aż wszystkie pliki zostaną skopiowane i zamykania komputera. Należy w pierwszym Instalator-restart-komunikat.
    8. Ponowna HDD na Toshi i kontynuować instalację.
Mój problem z tego rozwiązania:

1) My Toshiba Tecra S1 nie ma stacji dyskietek ... mogę używać pamięci USB?
2) Mam win98 dyskietki odzyskiwania Ale ja nie wiem, czy to ma "Wipeout program" i jeśli nie nie wiem gdzie mogę pobrać jedną
3) co HDD i FDD i gdzie mogę znaleźć win98 CD?

http://www.daniweb.com/forums/thread40332.html

plzzzzzz pomóc! Naprawdę nie chcesz kupić innego laptopa jako I've gotten załączony do niniejszej
Old 23 kwietnia 2008, 22:45
Grupa dawcy

http://www.computer-juice.com/forums...boot-up-16558/

Ślizgać się za pośrednictwem tego wątku może odpowiedzieć na kilka pytań.
Old 12 marca 2009, 05:26
Banned Grupa

Wystarczy skopiować NTLDR z jakiegokolwiek innego komputera lub masz znajomych z systemu, a następnie wkleić go w katalogu głównym dysku systemów za pomocą polecenia, jeśli u know komendy, ale nie martw się komputer automatycznie polecić ci.
Old 14 marca 2009, 17:36
Członek grupy

Wykonaj Fdisk.exe i ponowna instalacja systemu Windows
Old 15 marca 2009, 02:40
Grupa dawcy

Nie ma nikogo sprawdzić po datach lub nawet wiadomość, że liczy się dla sprawy? tego wątku jest prawie rok i op tylko wysłana 1 wątku, a on nie był tutaj od dnia wstąpił w ubiegłym roku ... ludzie zaczynają się na sprawdzanie dat ...
Old 18. marca 2009, 01:08
Banned Grupa

Możesz przejść przez ten artykuł http://support.microsoft.com/kb/320397
Old 18 marca 2009, 07:37
Grupa dawcy

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.