Som asi nie je Techie ako väčšina ľudí tu. Dal som v mojom notebooku pre "diagnostiku" na môj miestnej geek družstvá a bol veľmi sklamaný. Nemohli opraviť môj Toshiba Tecra S1. Geek mi povedal, že som potreboval nový hardrive ale im premýšľal, či ten chlap vie, čo robí v prvom rade, aby im dúfal, že niekto mi môže pomoct.
Problém: počítač hovorí toto: NTLDR chýba stlačte kombináciu klávesov CTRL + ALT + DEL to restart.
Potenciálne riešenie nájsť v Toshiba pomoci forum:
http://forums.computers.toshiba-euro...threadID=24292
Pevný disk bol "Strážené", takže aj keď som tam zostal preformátovania údaje o chránených tam, a tak počítač, keď šla jeho zavádzaciu sekvenciu, a zastavil sa na pevný disk, teda NTLDR správy. Došlo dáta stále tam hľadajú pre Windows XP.
SO, aby sa do novej inštalácie, v mojom prípade inštalácie systému Windows 98 a potom prejsť na vyššiu verziu XP, musel som dať pevný disk
v inom počítači , Ktorý mal disketovú mechaniku, boot z Windows 98 boot disk, keď som dostal do DOS riadku zmeniť na C:, zadajte do LOCK /? Tento unlocked mechaniky.
Potom som použil trochu utilita s názvom zničiť bez stopy vymazať mechaniky, potom si napísali přeformátujete C:, potom sa začali inštalovať Win98, ale zastavili hneď po inštalácii programu skopírujú súbory na disku. Potom som odstránený z pevného disku a vložte ho späť do Statelitní (nechcem mať urobiť to týmto spôsobom, ak je A-15 mal disketu!) A inštalácii pokračovať, a všetko je v poriadku.
Zhrnutie:
- Na druhom PC-systému s FDD:
- Vytvoriť win98 BOOTDISK, zničiť bez stopy sťahovať a kopírovať unziped wipeout.exe na BOOTDISK
2. Nainštalujte TOSH HDD ako C: /
3. Naběhnout s win98 BOOTDISK
4. Odomknúť HDD s LOCK C:
5. Beh zničiť bez stopy C:
6. Restart a boot CD s win98
7. Spustite inštalačný Do všetky súbory sú skopírované a vypnutie PC. Malo by byť na prvom-Setup Restart-správ.
8. Preinštalujte HDD na TOSH a pokračovať v inštalácii.
Môj problém s týmto riešením:
1) Moja Toshiba Tecra S1 nemá disketovú mechaniku ... môžem použiť USB?
2) Mám win98 využitie disketu VUT Neviem, ak má "Wipeout program", a ak nie neviem, kde môžem stiahnuť
3) čo je HDD a FDD, a kde nájdem win98 CD?
http://www.daniweb.com/forums/thread40332.html
pomozte plzzzzzz! Ja naozaj nechcem, aby si kúpiť iný notebook, ako som sa dostal pripojený k tomuto