rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

NTLDR Policja nie rozruchu?

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 kwietnia 2008, 18:47
Grupa dawcy

Default NTLDR Policja nie rozruchu?

Hi Guys
I teraz dostać tę wiadomość próba rozruchu na moim komputerze, starałem się z uruchomieniem systemu Windows XP z dysku, mam także próbował dokonać rozruchu z dysku bcupdate2 (Powiedziano mi to naprawić). Mam zabrakło pomysłów i rozpaczliwie nadzieję ktoś może rzucić nieco światła na to. Niestety nie wiem co może spowodowały to, ale należy wykonać skanowanie wirusów, adware skanowania i oczyszczania defragmentować, kiedy jestem w stanie uruchomić ponownie.
Thanks for any help ktoś może mnie!
Wiwaty
Gniazdo
Old 19 kwietnia 2008, 19:05
Grupa dawcy

Czy można dokonywać żadnych zmian sprzętu do 3 dni przed jej się stało? spróbuj ponownie siedzenia kable, które utworzono kopię zapasową swoich danych? i co dzieje się podczas korzystania z dysku startowego, to po prostu wrócić do ntldr brakujące strony i trzeba będzie zmienić "boot porządku" w systemy BIOS najpierw wybrać Floppy / CD Drive (czasem nazywane "Removable Media Drive" ), jeśli nie już błędów zdarzyć: P
Old 19 kwietnia 2008, 19:07
Grupa dawcy

Maj mamy trochę więcej informacji? Czy te dyski ATA lub SATA, RAID, czy nie, czy maszyna posiada napęd dyskietek / CD-ROM / DVD? Jeśli wspomnieć o płycie głównej możemy pamiętać dziwne dysku kierowcom mogła być używana. Gdyby nie kilka partycji, że jesteś świadoma, można oszacować, czy dysku systemowym było pełne koło?

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 19 kwietnia 2008, 19:11
Grupa dawcy

Bitowej o dyskietki jest to, że dyskietki powinna być pusta. I'd sprawdzić CDROM / DVD jest zbyt pusty i że nie dostałem w żadnym Memory Stick USB lub specjalne gniazdo karty pamięci.
Old 19 kwietnia 2008, 19:15
Grupa dawcy

Wystarczy znaleźć w ten sposób:
http://www.tinyempire.com/notes/ntld...ee_this_screen
Old 20 kwietnia 2008, 04:45
Administrator Group

Rozruch z płyty XP i wykonaj DRUGIEGO naprawy opcji, wszystkie dane pozostaną nienaruszone.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 20 kwietnia 2008, 11:18
Grupa dawcy

Hi Guys
I musi mieć jakiś zmiana boot priorytet dysków twardych, ponieważ był początkowego rozruchu urządzenia silly me!
Teraz jestem w stanie dostać się do konsoli odzyskiwania (David nie mogłem zobaczyć 2-te naprawy opcja?) I uruchomić na polecenia

Fixboot, odpowiedz Tak
CD \
ATTRIB-H NTLDR
ATTRIB-S NTLDR
ATTRIB-R NTLDR
Attrib-h NTDETECT.COM
Attrib-s NTDETEC.COM
Attrib-r NTDETECT.COM
COPY X: \ i386 \ ntldr c: \
COPY X: \ I386 \ NTDETECT.COM C: \

z tego linku http://www.5starsupport.com/faq/booting.htm # 7-9

Wszystko było dobrze, dopóki będzie Mam do ATTRIB-H NTLDR
następnie wrócił z systemem nie może odnaleźć licha lub katalogu.
Przyjaciel zaproponował Fixmbr ale nie pomogą albo.
Gdyby nie fakt, że mam 265GB danych i multimediów na moim komputerze chciałbym zrobić nową instalację, ale chciałby opuścić że w ostateczności!

Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytania faceci, ja obecnie nie ma stacji dyskietek zainstalowana tak, że zostały wyłączone z systemu BIOS

Obie dvd pisarz i hardrive są SATA

Niniejsza płyta główna Używam jest ASUS p5E

Old 20 kwietnia 2008, 11:28
Grupa dawcy

Wierzę, że można odzyskać dane z HD? nie w 100% pewny sposób więc znaleźć kogoś, kto może Cię w ten sposób świeże następnie zainstalować.
Reply

Register

Zakładki