![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Hi All,
Mój komputer stacjonarny ma problem, Mam ostatnio problemy z konfiguracją systemu operacyjnego. Mam tryed Aby zainstalować system Windows XP, ale kiedy ładuje się do pamięci po raz drugi, gdy nie służy do naciśnij dowolny klawisz, aby uruchomić komputer z dysku CD, że ich komputer nie znalazła żadnego OS systemu plików. Mam teraz tryed zainstalować system Windows 2000, Mam zainstalowany system plików, a następnie nie dając mi możliwość uruchamiania z dysku przez naciśnięcie dowolnego klawisza. Gdy BIOS ładuje się do wszelkich mówi Primary Master, który go znalazł on mówi NIE DOTYCZY. I mam ustawić zworki do pierwotnej pozycji. Mam również rozeznanie w Hard Drive automatycznego uznawania i mówi, że znaleziono tylko 1 dysk twardy jako drugorzędne kapitana. Czy jest to część problemu? I zostały próbuje naprawić ten komputer od dłuższego czasu i wydaje się, aby przenieść dalsze. Proszę pomóc jednemu? Many thanks in advance Adam
|
|
|
|||
|
|||
|
oook .. dźwięki skomplikowane. dysków twardych może być złe? nie sformatowany? skonfigurowany jako master lub slave właściwie? może być żadnych
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
brzmi jak bios jest o giggle z Tobą .. spróbuj ponownie sprawdzić swoje ustawienia to podręcznik o tym, jak zrobić swój so.noramlly zworki na płycie głównej lub wyjmowania płyty głównej battery.then Chciałbym wykupić innych dysków twardych .. wyjechać w zestawie, że Master Boot z CD i spróbuj .. również zaznaczyć, że moc połączenia na inny harddrive.use kabla (zamiana napędu CD jeden z dysków twardych na) pamiętaj, aby nacisnąć dowolny przycisk, aby uruchomić komputer z cd.do pełnym formacie nie (w formacie quik) jeśli nadal nie patrzeć, że zamiana dysków twardych do drugiej masz. Sprawdź swoje okna na dysku nie jest zarysowany lub brudny