rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Pc blokowany przez cały czas

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 lipca 2009, 16:17
Nowe państwa grupy

Default Pc blokowany przez cały czas

Hi all, I just łączony jest mój problem. Mój komputer zamrażać-up w dowolnym momencie i I've tried wiele rzeczy, ale cant figure it out. System Intel P4 z procesorem 3,00, ati 256 meg 3550 vid karty, 4 kije RAM ogółem 4096, Sound Blaster Audigy 2zs platyny, a 700 watt PSU. Mam Western Digital 80 gig HD, który jest moim dysku rozruchowego. mają także Seagate 400 kabriolet wtórnym HD.
Ok, oto co się dzieje: Jeśli kliknąć w drugim HD PC najprawdopodobniej freez up. Niemal w każdej chwili mogę używać sekund HD PC będzie się zamrażać. Jeśli jestem w Firefox, czasami komputer będzie zamrażać. Wszystkie zamrożenie firm sekund hd się tak zdarzyć, gdy jest podłączony. Jeżeli trafienie reset na ponowne uruchomienie komputera wont uruchomić w ogóle. to automatycznie zawiesza spash na ekranie. Muszę wyłączyć komputer, odłącz sekund HD (zarówno wstęgę kabel zasilania 4 pin wtyczki), a następnie ponownie uruchomić komputer uderzanie F8, aby uruchomić w systemie Windows z ostatniej znanej dobrej konfiguracji. Great - ale teraz I cant użyć drugiego HD od jego odłączony. Na kilka razy, że zrobiłem rozruch z drugim hd na Powiedziano mi usunąć folderu temp (jak mogę usunąć), wygranej prefetch folder i rejestru% temp% zawartości. I've uruchomienia ccleaner, malwarebytes, Spybot i śr antywirusowego. Kiedyś kierowcy dective uaktualnić wszystkie moje sterowniki systemu, too. Nie wiem co jeszcze do zrobienia. I really need some advice. ktoś wie jak rozwiązać ten? Thanks a million in advance
Old 3 lipca 2009, 16:28
Nowe państwa grupy

btw po prawej napisałem po raz pierwszy na PC zamarzł jak szukałam okolice tutaj dla podobnych stanowisk. Ja po prostu opróżnić trzy foldery temp ponownie. i drugi hd jest nadal odłączony. To wygląda mi się oprogramowania problem, ale gdzie?
Old 5. lipca 2009, 13:43
Administrator Group

Sounds like drugi HD są błędne.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 6 lipca 2009, 03:23
Nowe państwa grupy

Byłem w uczucie wokół sprawy i uznał, że mu nowe karty vid był naprawdę gorący. Myśli problemu może być karta vid. Więc i odciąga go i ponownie zainstalować starą 128 nividia karty. Niemal natychmiast uzyskać nvidia komunikat POWER vid do karty jest niski. Byłem i odłączony vid i wszystko z wyjątkiem dysku C:. I orderded nowych PSU i jestem oczekiwania na dostawę. Btw-nie freezeups z ograniczoną konfigurację teraz. Będę odpowiadać powrót po nowe PSU jest tu i zainstalowany.
Old 6 lipca 2009, 05:34
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by kuby123 View Post
Byłem w uczucie wokół sprawy i uznał, że mu nowe karty vid był naprawdę gorący. Myśli problemu może być karta vid. Więc i odciąga go i ponownie zainstalować starą 128 nividia karty. Niemal natychmiast uzyskać nvidia komunikat POWER vid do karty jest niski. Byłem i odłączony vid i wszystko z wyjątkiem dysku C:. I orderded nowych PSU i jestem oczekiwania na dostawę. Btw-nie freezeups z ograniczoną konfigurację teraz. Będę odpowiadać powrót po nowe PSU jest tu i zainstalowany.
, ale również wspiera Dave's teorii.

Jeśli tylko dysk rozruchowy nie jest podłączony do drugiego, w jaki sposób można mieć pewność, że PSU jest wadliwy?

Podobnie brzmi jak zły dysk do mnie, chociaż może się zdarzyć, że dysk jest powyżej lub poniżej zasilany.
Reply

Register

Zakładki