rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Ilość pamięci RAM: Vista vs XP

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 grudnia 2008, 14:46
Nowe państwa grupy

Default Ilość pamięci RAM: Vista vs XP

I mają obecnie 2 GB pamięci RAM w systemie Windows XP, i jestem bardzo zadowolony z niego, czuję się dużo.

Mam na myśli na temat uaktualnienia do Vista (Mam pewien legit kopiować zbierania kurzu). I mają również dodatkowe GB pamięci RAM, które możesz umieścić w swoim systemie.

Jeśli uaktualnienie do Vista
i umieścić moje dodatkowe GB pamięci RAM w będę zadowolona z 3Gb RAM w Vista, tak jak byłem z 2 GB w XP?

W XP mogę wykorzystać mój X2 obu rdzeni, mam dużo multitasking, dużo kodowania DVD i gier. I zwykle nie popaść w niedobór pamięci RAM, nie zawsze wydaje się być wystarczające, aby uruchomić wszystkie aplikacje chcę w danym momencie.

Ja martwię się, że to, co może być obfite ilości pamięci RAM w XP będzie mierny kwoty Vista.

Wszelkie pigułce?
Old 9 grudnia 2008, 14:52
Administrator Group

Uruchomić 2GB i Vista działa dobrze, nie różnią się XP w prędkości.

Jeśli jest to pies można włączyć wszystkie dodatkowe funkcje Vista anyway.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 24 grudnia 2008, 04:06
Nowe państwa grupy

Faktycznie, Vista używa więcej pamięci RAM, ponieważ ma więcej tle usług i proccesses do wyglądać lepiej i takie, na pewno odpadów.

Na moim komputerze używam 3GB RAM DDR2 przez GBMICRO AKA KINGSTON. Polecam 3GB na całą drogę, to będzie można na bieżąco z krótkiej jazdy!
Old 24 grudnia 2008, 06:58
Malware Grupa

Cytat:
Faktycznie, Vista używa więcej pamięci RAM, ponieważ ma więcej tle usług i proccesses do wyglądać lepiej i takie
Z tego co wiem - Vista korzysta większość jej barana na superfetch

Vista wykorzystuje funkcję superfetch, który korzysta z pamięci RAM jako cache i preloads uruchamiania programów, które często, czyniąc je szybciej po uruchomieniu. Im więcej pamięci RAM masz wtedy więcej vista skorzystają wykorzystania go jako pamięci podręcznej, a że używanie go jako wolnej pamięci. To nie jest rzadkością dla Vista maszyn zobaczyć większość pamięci uwzględniona. Mam 2GB w mój komputer tylko 640MB wolnego, gdybym miał 3Gb RAM całkowita ilość wolnej pamięci będzie prawdopodobnie tego samego! Dziwne sprawa!

My System: Steves RIG

Procesor (y):
AMD Athlon 64x2 6000 +
Płyta główna:
ASUS M3N78 Pro
Pamięć RAM:
Corsair 4GB Dual Channel
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 8400 GS
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):