![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I mają obecnie 2 GB pamięci RAM w systemie Windows XP, i jestem bardzo zadowolony z niego, czuję się dużo. Mam na myśli na temat uaktualnienia do Vista (Mam pewien legit kopiować zbierania kurzu). I mają również dodatkowe GB pamięci RAM, które możesz umieścić w swoim systemie. Jeśli uaktualnienie do Vista i umieścić moje dodatkowe GB pamięci RAM w będę zadowolona z 3Gb RAM w Vista, tak jak byłem z 2 GB w XP? W XP mogę wykorzystać mój X2 obu rdzeni, mam dużo multitasking, dużo kodowania DVD i gier. I zwykle nie popaść w niedobór pamięci RAM, nie zawsze wydaje się być wystarczające, aby uruchomić wszystkie aplikacje chcę w danym momencie. Ja martwię się, że to, co może być obfite ilości pamięci RAM w XP będzie mierny kwoty Vista. Wszelkie pigułce? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Uruchomić 2GB i Vista działa dobrze, nie różnią się XP w prędkości.
| |||
| |||
| Faktycznie, Vista używa więcej pamięci RAM, ponieważ ma więcej tle usług i proccesses do wyglądać lepiej i takie, na pewno odpadów. Na moim komputerze używam 3GB RAM DDR2 przez GBMICRO AKA KINGSTON. Polecam 3GB na całą drogę, to będzie można na bieżąco z krótkiej jazdy! |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
Vista wykorzystuje funkcję superfetch, który korzysta z pamięci RAM jako cache i preloads uruchamiania programów, które często, czyniąc je szybciej po uruchomieniu. Im więcej pamięci RAM masz wtedy więcej vista skorzystają wykorzystania go jako pamięci podręcznej, a że używanie go jako wolnej pamięci. To nie jest rzadkością dla Vista maszyn zobaczyć większość pamięci uwzględniona. Mam 2GB w mój komputer tylko 640MB wolnego, gdybym miał 3Gb RAM całkowita ilość wolnej pamięci będzie prawdopodobnie tego samego! Dziwne sprawa!
![]() |
|
| Zakładki |