rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Ponownie zainstalować system Windows XP

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 kwiecień 2008, 07:00
Członek grupy

Default Ponownie zainstalować system Windows XP

Chcę, aby ponownie zainstalować system Windows XP na moim komputerze, ponieważ `s miał tak wielu problemów, a także ostatnio bardzo wolno założyć. Maszyna wraz z XP preinstalowany so I don `t posiadają płyty instalacyjnej. Czy muszę kupić pełną wersję detaliczną lub mogę korzystać z wersji OEM (która kosztuje dużo mniej). Wersja muszę jest XP Home SP2.
Old 3 kwiecień 2008, 07:03
Administrator Group

OEM jest w porządku, jednak jesteś świadomy komputerze mogą być przyspieszone z prawem wolnego oprogramowania i kilka godzin pracy.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 3 kwiecień 2008, 07:44
Grupa dawcy

Formatowanie dysku twardego i zainstalowanie nowej wersji xp potem wszystkie sterowniki dla m / b, xp2, uzyskanie wszystkich uaktualnień oprogramowania, instalowanie innych kierowców tj. drukarka, modem, itp. ma potrwać kilka godzin, a to zawsze doesnt zgodnie z planem,
Pomyśl id przejść dave hybrydowe z sugestią, że podczas próby do czyszczenia i prędkość to pierwszy m8, i youll jeszcze wszystkich folderów i plików, ale jeśli nie robi pracy havnt stracili coś tylko trochę czasu i zyskał lepsze zrozumienie komputera

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 3 kwiecień 2008, 07:46
Administrator Group

Plus nie będzie Cię kosztować nic.
Old 3 kwiecień 2008, 08:01
Grupa dawcy

Jeśli to było do mnie będę czytać http://www.nliteos.com/nlite.html dwukrotnie i nerwów siebie i korzystać z tego OEM CD i uzyskać systemu XP, który został dokładnie to, co chciałem ze wszystkimi uwędzić wykupione.

Możesz uważać, że jeśli odważą się podoba. Philthomas wymienione to miesiąc temu i już nie widziałem nikogo jeszcze spróbować. I think it's a great patrząc opakowaniu.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 3 kwiecień 2008, 12:59
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
OEM jest w porządku, jednak jesteś świadomy komputerze mogą być przyspieszone z prawem wolnego oprogramowania i kilka godzin pracy.
Byłoby super Potrzebuję oprogramowania do przyspieszenia tego procesu. Trwa co najmniej 5 minut do uruchomienia, a dysk twardy jest prawie pusta, 130GB wolnego miejsca z 150GB dysk twardy. Mam problemy cały czas. Najnowsze że Panasonic Video Camera oprogramowanie nie zostanie zainstalowane prawidłowo z płyty instalacyjnej. Jest to nowe kamery około 2 miesięcy, to OK, I zainstalowane kiedy pierwszy kupił go, ale potem wszystko poszło źle naraz, nie może uzyskać dostępu do Internetu, mój aparat cyfrowy oprogramowanie popsuło i kamery oprogramowania. Myślenie ponad problemu, myślę, że rozpoczęła się, kiedy stosowane rejestru czystsze programu (który kiedyś próby przyspieszenia komputera). Myślę, że to uczynił pewne uszkodzenia rejestru. Chociaż Mam większość programów pracy ponownie, problemy pozostają. Uruchamianie się powoli, jak zawsze, mimo wyłączenie wszystkich niepotrzebnych uruchamiania procesów Gdy próbuję spojrzeć na dowolnym komputerze program PDF zamarza i jedynym sposobem, aby je wyczyścić jest restart i kamery oprogramowanie wygrał `t zainstalować się poprawnie. podczas uruchamiania instalacji CD, który instaluje 3 oddzielne programy, to podkreśla, że jednym z nich jest już zainstalowana i że należy go odinstalować za pomocą apletu Dodaj lub usuń programy przed próbuje zainstalować go ponownie. Wiem, że dla każdego śladu 3 programy zostały odinstalowane ale tylko ponowna 2 z 3, więc nie mogę korzystać z kamery do pobrania na komputer. Mój aparat cyfrowy Canon oprogramowanie, które również ponownie zainstalować, ale istnieją Glitches. To nie działa tak jak zrobił wcześniej. Myślę, że będzie cud, aby ją ponownie działa poprawnie bez ponownej instalacji systemu Windows, ale jestem otwarty na sugestie.
Old 3 kwiecień 2008, 13:50
Grupa dawcy

Na P4 3.2GHZ z 512MB? To szaleństwo. Jeśli kopia zapasowa cokolwiek chcesz zachować, czy wtedy, odtworzenie partycji. Take a good look at że nlite zbyt link, tak naprawdę nie daje dużo więcej kontroli, co masz do czynienia z nie tylko pobyt w powolnym pasa. Albo użyć routera lub pobytu w trybie offline, dopóki nie zostanie zainstalowane wszystkich poprawek zabezpieczeń i wirus kontroler zbyt, I've seen zainfekowanych maszyn w ciągu minuty poprzez połączenie Ethernet żywo podczas ich instalacji.
Old 4 kwietnia, 2008, 02:13
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by miejscu View Post
Na P4 3.2GHZ z 512MB? To szaleństwo. Jeśli kopia zapasowa cokolwiek chcesz zachować, czy wtedy, odtworzenie partycji. Take a good look at że nlite zbyt link, tak naprawdę nie daje dużo więcej kontroli, co masz do czynienia z nie tylko pobyt w powolnym pasa. Albo użyć routera lub pobytu w trybie offline, dopóki nie zostanie zainstalowane wszystkich poprawek zabezpieczeń i wirus kontroler zbyt, I've seen zainfekowanych maszyn w ciągu minuty poprzez połączenie Ethernet żywo podczas ich instalacji.
OK, dzięki za to. Jednym inne dziwne rzeczy I `ve Zauważyłem, że kiedy idę do rozpoczęcia, wszystkie programy, akcesoria, narzędzia systemowe, nie są wymienione narzędzia systemowe. Tylko wpis z napisem "Internet Explorer (bez dodatków)." Wiem, że można dostać się do systemu za pomocą narzędzia "Mój komputer", ale wydaje się dziwne, że wpisy zniknęła z listy akcesoriów.
Reply

Register

Zakładki