rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Naprawa Corrupt Windows XP Drivers - Gateway Laptop

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 marca 2009, 14:40
Nowe państwa grupy

Default Naprawa Corrupt Windows XP Drivers - Gateway Laptop

Po pobraniu zalecany sterownik do pobrania z witryny internetowej dla mojej Gateway Gateway laptop, byłem przerwami uwagę, że w przypadku ponownego uruchomienia komputera, niebieski ekran wydaje się, że mam uszkodzony sterownik zainstalowane i że będzie musiał zainstalować go ponownie. Sądzę, że kierowcy lub kierowców, o których mowa, muszą coś zrobić z procesorem grafiki. I just chatted z Gateway wsparcie techniczne i powiedzieli mi, że jedynym sposobem naprawić uszkodzony lub naprawy systemu Windows XP sterowników będzie ponowna instalacja systemu Windows XP byłem naprawdę nadzieję na łatwiejszy sposób, aby naprawić uszkodzony żadnych sterowników, bez konieczności ponownej instalacji całego systemu Windows XP systemu operacyjnego. Inne niż niebieskim ekranie wyświetlana z przerwami, komputer działa poprawnie. Nie ma zauważalny spadek wydajności podczas pracy komputera. Dlatego, ja naprawdę nie widzę konieczność ponownej instalacji systemu operacyjnego Windows XP. Czy ktoś wie o prosty i łatwy sposób, aby wykryć i naprawić uszkodzone sterowniki w systemie Windows XP systemsvwithout potrzeby jego ponownej instalacji? Dziękuję.
Old 13 marzec 2009, 15:56
Członek grupy

Czy masz instalację systemu Windows XP / płyty instalacyjnej? jeśli tak, to można spróbować naprawić system Windows przy użyciu go.
Old 13 marca 2009, 16:00
Nowe państwa grupy

Wszystkie Mam to Gateway odzyskania dysku, który zawiera system operacyjny Windows XP.
Old 13 marca 2009, 16:56
Członek grupy

Można do tego użyć do naprawy systemu operacyjnego. Po tworzenia kopii zapasowych wszystkich ważnych danych Chciałbym włożyć dysk natomiast w OS i sprawdzić, czy oferuje możliwość naprawy okien. Można spróbować przez uruchamianie z dysku CD, jak również. Just don't go do całkowitego odzyskania, tylko naprawy, jeśli jest to możliwe.

Gateway nie ma dysku wszystkich kierowców na to? Jestem ciekaw, dlaczego zrobił to w pierwszej kolejności chociaż? "Po pobraniu zalecany sterownik do pobrania z witryny internetowej dla mojej Gateway Gateway laptopa"
Old 13 marca 2009, 17:12
Nowe państwa grupy

Dam, że strzał. Dzięki. Sterowniki są zawarte na płycie CD. Jedynym powodem, dlaczego pobranych sterowników, ponieważ Gateway poprzez czat online, stwierdził, że zgodnie ze wzorem / numer mojego komputera, to wymagane aktualizacje sterowników. Dlatego te pobierane drivers.It będzie dobrze jeśli Gateway oferuje oprogramowanie do skanowania komputerów dla aktualizacji. Robią mieć jeden na swojej stronie internetowej, ale powiedział mi, że nie jest dla komputerów takich jak moja.
Old 13 marca 2009, 18:41
Członek grupy

Cóż, jeśli komputer został bez problemów, nie potrzeba aktualizacja sterowników. Ogólnie rzecz biorąc, tylko czas Znam ludzi wymagających aktualizacja sterowników jest, jeśli urządzenie nie funkcjonuje poprawnie lub nie ma niektórych kwestii bezpieczeństwa.

Jeśli powyższe jest poprawne i urządzenie zostało operacyjnego grzywny przed aktualizacja sterownika I'd sugerują się do menedżera urządzeń oraz wycofaniem kierowcy. Jeśli nie masz pewności, które urządzenie jest przyczyną problemu można spróbować ich wszystkich z powrotem kroczącego po jednym naraz, aż problem zostanie rozwiązany. Można utworzyć punkt przywracania między każdą próbę incase problemów z tego. Możesz też spróbować się do punktu przywracania, który został przed początkowym Gateway aktualizacji sterowników.

Ponadto, zwykle nie ma potrzeby ponownej instalacji systemu Windows, ponieważ kierowca daje trudności. Wystarczy ponownie zainstalować lub wycofanie danego kierowcy. Bramka powinna posiadać wszelkie XP sterowników dla określonego systemu. Jeśli masz zainstalowany nowych elementów OEM można znaleźć te sterowniki off CD dołączonej do tego konkretnego urządzenia lub z tej witrynie producenta.
Old 13 marca 2009, 18:47
Członek grupy

Przepraszamy, ale powyższe stanowisko może być trochę mylące, tak,

I'd sugerują, że teraz można przejść do punktu przywracania przed Gateway aktualizacje. Wystarczy, ponieważ nie mam pojęcia, co one aktualizowane.

Następnie, jeśli problem nie zostanie rozwiązany, I'd sugerować wycofywanie zaktualizowane sterowniki jeden po drugim. Jeśli jest to problem kierowca powinien zostać rozwiązany.

Jeśli nie będę sugerować następnie ponownie zainstalować sterowniki z płyty CD.

Wreszcie, jeżeli to nie działa nie może być kierowca problemu i może zajść potrzeba naprawy lub ponownej instalacji systemu Windows.

I hope this helps. Jest to w zasadzie proces eliminacji zaczynając od najłatwiejszych i pracy do najtrudniejszych. :)
Reply

Register

Zakładki