rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Wymień Vista Z XP

Closed Thread

Narzędzia wątku
Old 24 lipiec 2007, 16:06
Nowe państwa grupy

Default Wymień Vista Z XP

Hej gangu,

I just got a nowy Dell Inspiron 1520 z Vista wstępnie zainstalowany. Nie jestem zadowolony z Vista, więc chciałbym je zastąpić XP. Mam Windows XP Pro SP2 wersję. I poszedł do BIOS skonfigurować i ustawić ją tak, że wykryje napęd CD jako pierwsze. I ponownie uruchomić komputer z systemem Windows cd wewnątrz, wpisaną do okien utworzony, wybranych opcji, aby zainstalować nową wersję systemu Windows, a następnym ekranie mam ten:

Ustawić nie znaleźć żadnego dysku twardego zainstalowanego w komputerze.

Upewnij się, że żadnych sterowników dysku twardego są włączone i prawidłowo podłączony do komputera, i że wszelkie dysku sprzętu configuation są poprawne. Może to obejmować prowadzenie producenta dostarczonych diagnostycznych lub skonfigurować program

Instalator nie może kontynuować. Aby zakończyć pracę Instalatora, naciśnij klawisz F3.

Każdy wie, jak mogę to naprawić? Wszystko na ten inspiron działa świetnie, chcę tylko, aby zastąpić system operacyjny.

Wiwaty
Old 24 lipiec 2007, 16:11
Grupa dawcy

yeah. prawdopodobnie masz wyłączyć SATA dla niektórych bezbożnych powodu, najprawdopodobniej
to co miałem zrobić na moim laptopie HP
W takim przypadku musisz dyskietki ze sterownikami SATA, aby zainstalować te przed zainstalowaniem XP

My System: hAvAAck Build 3

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750@2.67GHz
Płyta główna:
Asus P5N-E
Pamięć RAM:
GSkill 4GB DDR2
Karta graficzna (y):
Nvidia EVGA e-GeForce 8600GT
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Samsung 500GB @ 7200rpm
Optical Drive (s):
Martwy
Case / PSU:
Typowa sprawa, Generic PSU
Chłodzenie:
Zalman 92mm
Sieć / Internet:
na pokładzie
Monitor (y):
Dell 2408WFP Ultrasharp 2048 24 "
Operating System (-y):
MS Vista ult, Ubuntu 7,10 64-Bit
Old 24 lipiec 2007, 16:14
Nowe państwa grupy

Jak wyłączyć SATA, i gdzie mogę znaleźć sterowniki do SATA? Nie mam stacji dyskietek zainstalowany, będzie USB lub CD pracy?
Old 24 lipiec 2007, 16:17
Grupa dawcy

usb dyskietki pracy. Musisz je do urządzenia sterowniki CD lub na stronie internetowej

hm
I zapomnij dokładnie, myślę, że faktycznie nie trzeba go wyłączyć, wystarczy trafić F6 lub cokolwiek to jest "zainstalować sterowniki SATA" przed XP cd przenosi się do instalacji, zainstalować je i idź stąd

nadzieję, że ktoś wie o co mi mówisz i niektórych wejściowych. I'm a mess right now
Old 24 lipiec 2007, 16:24
Administrator Group

Musisz trafić kluczowym momencie XP zacznie instalować sterowniki SATA.

Będziesz musiał je na płytę CD lub dyskietkę przed instalacją.

Dell powinny być dobrym miejscem na rozpoczęcie szukają im.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 24 lipiec 2007, 16:25
Administrator Group

Wątpię USB dyskietek będzie działać jako XP potrzebuje sterowników SATA w pierwszej części instalacji, która znajduje się w DOS.
Old 24 lipiec 2007, 16:26
Grupa dawcy

Dziękuję, że Dave's what I was looking for. I think I'm done delegowania na dzień, widząc jak nie mogę formułować myśli.
Old 24 lipiec 2007, 16:27
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Wątpię USB dyskietek będzie działać jako XP potrzebuje sterowników SATA w pierwszej części instalacji, która znajduje się w DOS.
USB, stacji dyskietek jest to, co kiedyś, kiedy to się na moim notebooku, dlatego pracował dla mnie, ale nie obiecuje
ale to ma sens, jeśli jest to tylko 1 notebook z napędu optycznego, i że ma w nim dysk CD z systemem Windows
Old 24 lipiec 2007, 16:30
Moderator grupy

Jak Vista to zupełnie nowy system operacyjny nie będzie istnieć problemy próbuje obniżyć?
Głównie, starając się uzyskać Vista kierowców do pracy w XP?
Old 24 lipiec 2007, 16:43
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by evilfantasy View Post
Jak Vista to zupełnie nowy system operacyjny nie będzie istnieć problemy próbuje obniżyć?
Głównie, starając się uzyskać Vista kierowców do pracy w XP?
jakiegokolwiek sprzętu Vista jest kompatybilny wstecznie kompatybilne, ale musisz XP kierowców, kierowcy nie Vista
Closed Thread

Register

Zakładki